Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
31. srpna 2015

Sezóna mládeže je tu! Starší dorost na úvod čeká derby

Dlouhá příprava mládežnických celků, která začala již v průběhu června, skončila s koncem prázdnin. Hned první školní den vyjedou na led ke svému úvodnímu soutěžnímu duelu mladší dorostenci. O víkendu se k nim pak přidají i junioři a starší dorostenci. Ti se navíc hned ve druhém kole střetnou s rivalem z Holešovic.

Junioři

5. 9. HC Slavia Praha – Rytíři Kladno

Sešívané juniory nečeká na začátek nic lehkého. V sobotu se totiž na svém ledě postaví Rytířům z Kladna. Z těmi se během přípravného období potkali dvakrát, v obou případech se z výhry radovali Kladenští. Slávisté by si měli dát pozor na Schildhabela, který Pražanům zatopil zejména ve druhém utkání. Trefil se hned čtyřikrát a hlavně kvůli němu se nemohli červenobílí radovat z výhry.

Přípravné období sešívaných ale zase tak špatné nebylo. Zazářili hlavně na Memoriálu Petra Kalivody, ze kterého si po kvalitních výkonech odvezli stříbrné medaile. Dvakrát také došlo na konfrontaci s německým juniorským hokejem, Regensburg červenobílí pokaždé porazili, a připsali si tak cennou zkušenost.

Starší dorost

4. 9. HC Slavia Praha – HC Litvínov

Starší dorostenci začnou základní část také na ledě v Edenu, kde se střetnou s Litvínovem. Slávisté budou navazovat na výhru z přípravy, která se zrodila na turnaji právě ve městě z ústeckého kraje. Tam červenobílí Litvínov porazili o dvě branky, a položili tak základ konečnému vítězství na turnaji.

Litvínovu se při nabírání herní praxe poměrně dařilo, z devíti duelů jich v přípravě hned pět dokázal dovést do vítězného konce. Pro Slavii tak nebude vůbec lehkým soupeřem.

5. 9. HC Sparta Praha – HC Slavia Praha

První letošní derby starších dorostenců se uskuteční v sobotu v Holešovicích. Po dvou letech mají slávisté svého pražského rivala zpátky už ve skupině v základní části. Nebude se tak muset čekat až na druhou polovinu sezóny, tentokrát dojde na souboj Slavie a Sparty již ve druhém kole.

Na samotné derby se těší i trenér Pecka. „Každý souboj se Spartou je výjimečný. Z historického hlediska je to náš největší soupeř, kterého chceme vždy porazit,“ věří v úspěch kouč. Slávisté navíc mají po loňské nadstavbové části Spartě co vracet. Přestože v obou zápasech se hrál vyrovnaný hokej, tým z Holešovic dokázal zvítězit jednou po prodloužení a jednou po nájezdech.

Mladší dorost

1. 9. HC Slavia Praha – PZ Kladno

Jako úplně první vstoupí do nové sezóny mladší dorostenci. Pod vedením nového trenérského dua Jiřího Doležala a Jiřího Nováka změří červenobílí síly s PZ Kladnem. PZ Kladno je sice historicky úspěšným mládežnickým týmem, který vychoval spoustu kvalitních hokejistů, v posledních letech je ale ve stínu Rytířů.

Minulý rok ale zase takový rozdíl mezi Rytíři a PZ nebyl, v tabulce je dělilo jen osm bodů. PZ však bude mít do nové sezóny výraznou posilu na pozici trenéra, kterou je olympijský vítěz a několikanásobný mistr světa Pavel Patera. Ten teprve nedávno ukončil kariéru.

6. 9. HC Letci Letňany – HC Slavia Praha

V neděli pak slávisté sice pojedou ven, cesta to ale nebude dlouhá. Pojede se jen do Letňan, kde červenobílí nastoupí proti tamním Letcům. S Letňany hráli sešívaní naposledy v roce 2013, nikdo z tehdejších hráčů už ale v kategorii mladších dorostenců nehraje, bude tedy zajímavé, jak konfrontace mezi dvěma pražskými celky dopadne.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video