Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. září 2015

Slavia míří na horký led ambiciózních Budějovic, čeká ji repríza baráže

WSM Liga pokračuje čtvrtým kolem. To Slavii nepřihrálo zrovna slabého protivníka, na sešívané si brousí zuby Motor. Českobudějovičtí mají letos velké ambice a po právu jsou označování za favorita soutěže, jejich fandové navíc doma umí vytvořit pekelnou atmosféru. Jak se s tím poperou Hynkovi svěřenci, které čeká druhý venkovní zápas v řadě?

4. kolo: Motor České Budějovice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
2. místo (7 b.)
Postavení v tabulce
6. místo (6 b.)
16:9
Skóre
7:5
Martin Heřman (3+4)
Josef Straka (1+6)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Markovič (1+2)
Nathan Robinson (0+3)
János Vas (1+2)
Martin Heřman
Michal Švihálek (oba 3 góly)
Nejlepší střelec
Milan Hruška
Miloslav Čermák
(oba 2 góly)
Roman Vráblík (2+2)
Nejproduktivnější obránce
Milan Hruška (2+0)
Žiga Pavlin (0+2)
Litoměřice – České Budějovice 5:4sn
Poslední zápas
Prostějov – Slavia 3:2sn

Výhra v Prostějově, přesto tabulkový propad

Frodl odchytal nájezdy v Prostějově a připsal si první start v seniorském hokeji.

Sešívaní mají za sebou první tři ligové zápasy. Zatím si nevedou vůbec špatně, v každém utkání bodovali. Před posledním zápasem v Prostějově se pražský klub ještě držel na čtvrté pozici. I když sešívaní proti Jestřábům uspěli na nájezdy, o dvě místa se v našlapané tabulce WSM Ligy propadli.

To jen podtrhává smůlu, jež Pražany v zápase na Moravě provázela. Sešívaní vstřelili celkem pět branek ve hře, hned tři však z různých důvodů nemohly být uznány. Jednou se proti červenobílým postavila rychle ubíhající časomíra, jindy si pomohli kopnutím nebo rukou.

Důležitý bod navíc v nájezdech nakonec vychytal Frodl, který do zápasu naskočil právě až před penaltovým rozstřelem. „Nebylo to domluvené předem. Až v průběhu prodloužení za mnou přišel Roman Málek a ptal se mě, zda si na nájezdy věřím,“ vysvětloval mladý brankář, který si odbyl soutěžní premiéru.

Suverén padl na ledě posledního týmu

4:5sn
Motor do Litoměřic cestoval v roli jasného favorita, nakonec padl po nájezdech.

Své ambice Motor na startu ligy téměř stoprocentně potvrzuje. Českobudějovičtí v úvodních dvou kolech doslova rozstříleli Havířov a Prostějov, dohromady skórovali dvanáctkrát. Takový výkon pasoval klub z jihu Čech do role střelecky nejúspěšnějšího celku. Dalších čtyři góly přidal jeden z favoritů soutěže na ledě Litoměřic. Slušný počet nasázených branek však po zápase dostal lehce hořkou pachuť.

Na sever Čech totiž Budějovice cestovaly jako vedoucí tým ligy, zato Litoměřice se bez bodu krčily až na dně tabulky. Souboj prvního s posledním však rozhodně neprobíhal podle papírových předpokladů. Stadion urval dva body na nájezdech a Severočeši mohli slavit cenný skalp.

Zisk jediného bodu způsobil, že Motor už na celky WSM Ligy neshlíží z čela tabulky. Na vrchol se prodrala Jihlava, jež zatím vyhrála všechny zápasy.

Motor chce znovu do baráže, pomůže Zíb i skvělí fanoušci

Motor těší velký zájem fanoušků. Takto se loni loučili na jihu Čech s baráží. (foto: hcmotor.cz)

První kola, která Motor tráví v tabulce na nejvyšších příčkách, jasně potvrzují ambice Českobudějovických. Jihočeši chtějí opět minimálně do baráže. Tu loni absolvovali i s pražskou Slavií, vzájemné zápasy mají červenobílí srdcaři určitě stále v živé paměti. Z pomyslného souboje s Motorem vyšla lépe Slavia, která uspěla ve třech duelech ze čtyř. Nyní se utkají znovu, jenže v nižší lize.

Třeba se v prolínací soutěži s celky z extraligy utká Motor se Slavií znovu, před oběma celky je však ještě dlouhá cesta. Zkrátit nebo spíše usnadnit by ji Motoru měl Lukáš Zíb. Zkušený obránce se před sezonou vrátil do svého mateřského klubu a pochopitelně se stal jednou z hlavních hvězdných posil WSM Ligy.

Českobudějovické dopředu navíc určitě požene našlapaná Budvar Aréna. Motor se na podporu z ochozů může spoléhat. Loni měli dokonce na jihu Čech nejvyšší návštěvnost v lize, jež vygradovala následně v baráži. Jak se sešívaní poperou s jihočeskou atmosférou, vybojují cenné body? Úvodní buly je naplánované na středečních 17.30.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více