Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. září 2015

V Třebíči čeká sešívané souboj dvou Slavií. Uspějí Pražané, nebo Horáci?

WSM liga pokračuje šestým kolem. V jeho rámci pojedou sešívaní bojovat o cenné body do tabulky na stadion soupeře. Slávisty čeká cesta na Vysočinu, kde se jim postaví další Slavia – Horácká Slavia Třebíč. Hynkovy svěřence určitě nečeká lehký zápas. Borci z Třebíče jsou aktuálně na třetí pozici ligy a body rozhodně nebudou chtít dát zadarmo.

6. kolo: SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
3. místo (10 b.)
Postavení v tabulce
8. místo (8 b.)
11:9
Skóre
11:11
Matěj Psota (1+3)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Markovič (4+2)
David Dolníček (3 góly)
Nejlepší střelec
Jaroslav Markovič (4 góly)
Milan Přibyl
Jakub Šaur
Ján Niko (všichni 0+2)
Nejproduktivnější obránce
Milan Hruška (2+0)
Prostějov – Třebíč 4:1
Poslední zápas
Slavia – Kadaň 3:2sn

Pražané se před šestým kolem drží na osmé pozici s osmi získanými body. Z pěti odehraných zápasů třikrát uspěli. Zajímavé ovšem je, že hned tři slávistické duely musely rozhodovat nájezdy. Nejinak tomu bylo i posledním soutěžním utkání, ve kterém do Edenu zavítala Kadaň. I přestože byli sešívaní aktivnější, nechali soupeře v závěru základní hrací doby vyrovnat. O výhře musel rozhodnout dvěma proměněnými nájezdy Markovič.

Zdeněk Bahenský už má za sebou první trénink v Edenu. Do utkání v Třebíči by měl zasáhnout.

Červenobílí však nebyli daleko od toho, aby urvali tři body, minimálně střelecky byli o třídu jinde (soupeře přestříleli 51:27). „Měli jsme proměnit přesilové hry, protože nám jich soupeř nabídl opravdu hodně,“ říkal po zápase trenér Hynek. S jeho názorem se ztotožnili i hráči. „Početní převahy nám stále nejdou. O tom to je – pomoci si v přesilovce a zlomit soupeře co nejdříve. Pak se nebudeme tolik trápit,“ vysvětloval Markovič.

Třeba problém s nevyužitými početními převahami vyřeší Zdeněk Bahenský. Borec, který poslední tři sezony oblékal dres pražské Sparty, je v Edenu na měsíční zkoušce. Kvůli jeho předešlému angažmá si ho už spoluhráči v kabině začali dobírat. „Nějaké narážky na to padly, všechno ve vtipu samozřejmě. Je to trochu jiná červená, než jsem byl zvyklý,“ smál se po prvním tréninku. Rodák z Mostu by měl zasáhnout již do duelu v Třebíči.

Zatím jediná prohra, doma bez zaváhání

Horáci v letošním ročníku WSM ligy válí. Po pěti zápasech se drží na třetí pozici a na většinu týmu v tabulce shlíží. Na druhou stranu ve vyrovnané soutěži je od Slavie dělí pouhé dva body. Naposledy Třebíč bojovala v Prostějově, kde padla 1:4. Horáci tak poprvé v letošní sezoně poznali hořkost porážky.

4:1
Horáci letos zaváhali jen jednou, v posledním duelu s Prostějovem. Jinak ovládli všechna čtyři zbylá utkání.

Před tím si ale dokázali připsat čtyři vítězství. Ovšem nutno dodat, že k úspěchu v polovině případů potřebovaly samostatné nájezdy. Ve středu se tak na Vysočině utkají dvě Slavie, obě navíc letos často hrají nájezdy. Bude se zápas opět rozhodovat v penaltovém rozstřelu?

Hynkovy svěřence nečeká žádný lehký zápas. Třebíčští borci si totiž lidové rčení „můj dům, můj hrad“ vzali hodně k srdci. Do Mann + Hummel Areny v letošní sezoně zatím zavítaly dva celky a oba si na místních hráčích vylámaly zuby. S prázdnou se domů vracely Benátky (1:2), neuspěl ani Přerov (1:3).

Třikrát v semifinále. Co letos?

Loni Třebíčští neprošli v semifinále přes českobudějovický Motor. V sérii vyhráli jediné utkání. (foto: hstrebic.cz)

I dosavadní výsledky Horáků potvrzují, že Třebíč letos může mířit hodně vysoko. Po uplynulých třech sezonách budou na Vysočině určitě chtít přejít přes semifinále. Právě v této fázi hokejisté Třebíče už třikrát za sebou skončili.

Hráči s bílou hvězdou na dresu loni ukončili sezonu porážkou od budějovického Motoru. Ten si postup do baráže zajistil výhrou 4:1 na zápasy. Třebíč přitom sérii rozehrála velmi dobře, když z venkovního dvojzápasu dokázala jednou vyhrát. Zbylé tři duely už ale byly v režii Českobudějovických.

Duel pražské Slavie s Horáckou začíná na třebíčském ledě ve středečních 18:30. Sešívaní míří do areny soupeře s jasným cílem. „Jedeme tam vyhrát, stejně jako na ostatní stadiony. Budeme bojovat!“ říká odhodlaně Micka.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více