Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.9.2015

Sešívaní si zastříleli v Třebíči a vezou do Edenu tři body

6. kolo, středa 23.9.2015, Třebíč - Slavia
Třebíč
1:7
0:2, 0:1, 1:4
Slavia

Branky a nahrávky: 58. Polodna (Svoboda) – 2. Jurík (Jiránek), 11. Čermák (Hruška, Doležal), 39. Čermák (Knot, Hruška), 47. Jurík (Hraško, Kašpařík), 51. Hraško (Čermák), 53. Tomek (Robinson, Hruška), 54. Punčochář (Robinson, Andres). Rozhodčí: Přikryl - Reich, Zídek. Vyloučení: 3:4, navíc Pekr 5 min + do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2140. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 0:7, 1:7.

Sestavy

Třebíč

Vejmelka (54. Klimeš) – Bilčík, Malena, Niko, Šik, Přibyl, Šaur – Mrázek, Dočekal, Erat – Pekr, Polodna, Zuzin – Svoboda, Psota, Švec – Petelin, Čech, Kusko – Abdul.

Slavia

Hylák – Pavlin, Hruška, Punčochář, Hraško, Knot, Kolařík, Růžička – Markovič, Andres, Robinson – Micka, Jurík, Jiránek – Čermák, Kašpařík, T. Doležal – Bahenský, Tomek, J. Doležal

Tak tohle se povedlo. Souboj dvou Slavií vyšel mnohem lépe té z Prahy. Sešívaní hráli od začátku výborný hokej, skvěle bránili a využívali své šance. Nakonec nadělili domácím sedm branek, a svého soka tak jasně deklasovali.

Zápas 6. kola proti sobě svedl dvě Slavie. Proti sešívaným z Prahy se postavila Horácká Slavia Třebíč, která na tom byla po prvních pěti kolech lépe, když zaujímala třetí místo v tabulce WSM ligy. Přesto to byli Pražané, kteří do utkání vstoupili lépe. A to výrazně, protože již v čase 01:28 se po přihrávce Jiránka dostal před bránou k puku Lukáš Jurík a bekhendem překonal gólmana Vejmelku.

V osmé minutě se do první gólovky při vyloučení Tomka dostali také domácí, ale střelu Erata zastavila tyč. Avšak za další tři minuty již branka padla, ovšem opět do sítě Třebíče. Po nahození od modré se před bránu nejlépe zorientoval Miloslav Čermák a bylo to 2:0 pro tým z hlavního města. Do konce úvodní části ještě měli jednu možnost sešívaní, ale na Robinsonův pas před odkrytou klec Markovič nedosáhl.

Druhá třetina a pohodlné vedení sešívaných

Prostřední dvacetiminutovka začala dosti opatrně z obou stran a do první větší šance se dostal až ve 26. minutě domácí Erat, ale na Hyláka si nepřišel. 33. minuta přinesla naopak velkou příležitost sešívaných, ale Markovič svou pátou branku v sezóně nepřidal.

Za další minutu šli na trestnou Micka a Pekra. Útočník Slavie Praha odseděl menší dvouminutový trest, naopak domácí forvard dostal 5 minut + do konce utkání. Sešívaní ve tříminutové přesilovce na gól nedosáhli a to i přesto, že na Vejmelku vyslali velké množství střel. Ale trápit je to rozhodně nemuselo, protože jen 13 vteřin po návratu Pekra do hry přidal svou druhou branku večera Miloslav Čermák, když tečoval střelu Knota. Pražská Slavia tak mířila do kabin s komfortním vedením 3:0.

Totální likvidace Třebíče

Začátek poslední části přinesl velkou šanci Horáků. Ve 43. minutě totiž zamířili společně na trestnou lavici Bahenský a Doležal, a domácí tak hráli dvě minuty proti třem. Hylák však předváděl neskutečnou one man show a nedovolil mužům s bílou hvězdou vstřelit branku. Po skončení přesilovky šli do rychlého brejku hosté, ale zaskvěl se i druhý maskovaný muž Vejmelka.

Minutu po přesilové hře Třebíče dostala možnost početní výhody i hostující Slavia. A na rozdíl od svého soupeře trestala. Po kombinaci v útočném pásmu se na modré k puku dostal Lukáš Jurík a jeho rána propálila všechno, včetně gólmana Vejmelky. Podobně jako Čermák i Jurík slavil druhou branku v zápase.

26%
Takovou střeleckou úspěšnost zaznamenali sešívaní v dnešním zápase!

Netrvalo dlouho a rozjetá sešívaná mašina dotáhla pověstného bůra. 50. minuta totiž znamenala po faulu Abdula další přesilovku pro sešívané, během které poslal kotouč mezi betony domácího brankáře Peter Hraško. A tím likvidace domácích nekončila. Za další dvě a půl minuty stál na konci krásné kombinace Václav Tomek a bylo to již 6:0. Neuběhlo ani půl minuty a puk se třepetal v síti znovu. Po nabídce Robinsona se mezi střelce zapsal také Petr Punčochář.

Horáci v následných minutách posbírali střípky své důstojnosti a necelé tři minuty před koncem alespoň zkazili Hylákovi radost z čistého konta. Svoboda našel přesně mířenou přihrávkou Petra Polodnu a ten se z blízkosti nemýlil. Pražanům však dobrá nálada jistě zůstane, protože si v Třebíči otevřeli pořádnou střelnici a vezou domů výhru 7:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC Horácká Slavia Třebíč): „Vstoupili jsme do zápasu totální hrubkou v obraně. První střela, první gól. V úvodní třetině jsme podali tragický výkon. Ve druhé části se to zlepšilo, byla škoda, že jsme nedali kontaktní gól na 1:2. Slavia dala třetí gól, ale my jsme se mohli do zápasu vrátit, když jsme hráli pět na tři, ale stejně se nám nepodařilo dostat kotouč za brankovou čáru. Pak už bych to nekomentoval, výkon nebyl hodný téhle soutěže."

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Jsme velmi spokojeni. Povedl se nám vstup do utkání, dali jsme dva góly. Třebíč byla deset minut ve druhé třetině lepší, chtěla se vrátit do zápasu. My jsme z minima vytěžili maximum a dali jsme třetí gól. V poslední třetině se s brankami roztrhl pytel. Jen nás mrzí, že jsme Hyláka nepodrželi, protože si zasloužil udržet nulu za ta předešlá odchytaná utkání.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více