Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
24. září 2015

Junioři narazí na poslední Litvínov, oba dorosty na Kladno

Už ve čtvrtek se na ledě v Edenu představí juniorka, která přivítá stejně staré hráče Litvínova. Stejného soupeře bude mít i starší dorost, který zavítá také do Kladna. Proti Rytířům si zahrají i mladší dorostenci, v pondělí pak navážou duelem s Karlovými Vary.

Junioři

24. 9. HC Slavia Praha – HC Litvínov

Poté, co si junioři minulý týden poradili s Karlovými Vary a podruhé v sezóně i s Kladnem, vyšplhali se na pátou příčku. Extraliga je ovšem nesmírně vyrovnaná, vždyť červenobílí ztrácí jen dva body na úplný vrchol, naopak náskok na vzdálené patnácté místo činí jen tři body. Každý zápas je tak nesmírně důležitý, jelikož může postavení v tabulce výrazně změnit.

Litvínovu se zatím vůbec nedaří, s pouhými třemi body je totiž úplně poslední. Na výhru se Litvínovští načekali až do zatím posledního odehraného kola, kdy vyhráli po prodloužení nad Karlovými Vary.

Za sebou už ale mají i debakl, který schytali na ledě Pirátů. Od Chomutova totiž inkasovali hned deset branek, přičemž sami se prosadili pouze jednou.

26. 9. Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

S Chomutovem se už slávisté letos jednou střetli. V Edenu se hrál svižný hokej. Po první části to ještě pro domácí vypadalo nadějně, během druhých dvaceti minut ale Piráti rozhodli o své výhře. Červenobílí tak mají svému sokovi co vracet.

Pirátům se v úvodu DHL Extraligy juniorů daří, po pěti kolech jsou na druhé příčce. Nebodovali zatím jen jednou, když na kladenském ledě nestačili na Rytíře. Na druhé straně mají za sebou již zmiňovaný duel s Litvínovem, ve kterém si zastříleli.

Starší dorost

25. 9. Rytíři Kladno – HC Slavia Praha

Sešívaní starší dorostenci mají za sebou asi nejlepší víkend v sezóně, na který budou chtít navázat i proti Kladnu. Vzpomínat se bude zejména na velice vydařené utkání v Plzni, kde byli slávisté k nezastavení a nasázeli devět gólů.

V pátek na ledě Kladna sešívaní zakončí první čtvrtinu základní části. Nebudou to mít ale jednoduché. Přestože se Kladnu proti týmům z předních míst tabulky, kam patří i sešívaní, příliš nedaří, mají slávisté v paměti poslední přípravné utkání. S Rytíři totiž prohráli o dva góly.

26. 9. HC Litvínov – HC Slavia Praha

V sobotu zamíří starší dorostenci do Litvínova, kde se střetnou s zatím nejhorším týmem západní skupiny. Litvínov totiž pod vedením Roberta Reichla ještě nevyhrál, získal jen jediný bod za porážku po samostatných nájezdech v Českých Budějovicích.

Vzájemné utkání na začátku sezóny dopadlo v Edenu lépe pro sešívané, kteří si s přehledem vypracovali tříbrankový náskok. Ten si pak hlídali, navíc Paterovi pomohli vychytat čisté konto.

Mladší dorost

27. 9. HC Slavia Praha – Rytíři Kladno

Sešívaní po pěti odehraných kolem mají na svém kontě 12 bodů, nevyhráli jen nad Chomutovem. Ostatní zápasy slávisté zvládli, naposledy si poradili i s Ústím nad Labem.

To Rytíři jsou na tom ještě o tři body lépe, letos ještě vůbec neprohráli a v tabulce jsou jako jediní s patnácti body jasně na čele západní skupiny. Červenobílí tak mohou v neděli v Edenu ukončit sérii kladenských výher.

28. 9. HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha

Mládežnické zápasy ukončí výjimečně v pondělí duel mladších dorostenců v Karlových Varech. Na západě Čech se sešívaní postaví dalšímu těžkému soupeři, Energie je totiž o jednu příčku před Slavií.

Karlovým Varům se vydařil zejména duel v Písku, kde zazářily a domácím nasázely čtrnáct gólů. Kromě tohoto vysokého vítězství si Energie poradila i s Litvínovem, PZ Kladnem a Letňany. Naopak proti Plzni se ani jednou neprosadila, a zaznamenala tak první porážku sezóny.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video