Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.9.2015

Junioři rozstříleli Litvínov a vyhoupli se do čela tabulky

7. kolo, čtvrtek 24.9.2015, Slavia - Litvínov
Slavia
8:2
2:1, 4:1, 2:0
Litvínov

Branky a nahrávky: 5. Furch (Josefus, Straka), 17. Adam (Poruba, Furch), 21. Ječný (Heldák, Nestrašil), 26. Josefus (Kašek, Červený), 27. Ječný (Nestrašil, Adam), 40. Drahorád (Heldák, Kašek), 47. Nestrašil (Ječný), 59. Drahorád (Adam, Nestrašil) – 1. Březák (Kučera), 32. Havelka (Kučera, Weitz). Rozhodčí: Kika – Votroubec, Klouček.. Vyloučení: 8:6, navíc Čupa (SLA) a Havelka (LIT) trest ve hře a Červený (SLA) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 8:2.

Sestavy

Slavia

Frodl - Valík, Novák, Čupa, Drahorád, Adam, Straka - Červený, Poruba, Kašek, Nestrašil (C), Heldák, Ječný, Vyskočil, Tejral, Josefus, Suda, Mareček, Furch

Litvínov

Sklíba - Moravec, Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Vostárek - Kučera, Havelka, Reichel, Weitz (C), Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Chmelař, Jícha, Šimeček

Sešívaní v zápase s Litvínovem sice zpočátku prohrávali, ještě do první sirény ale dokázali vývoj zápasu otočit. Od druhé části navíc převzali otěže utkání jasně do svých rukou a jejich brankostroj se zastavil na čísle osm! Dvěma brankami se na výhře Pražanů podíleli Karel Drahorád a Filip Ječný.

Slávisté utkání sice začali náporem, jako první ale udeřili hosté. Pražané totiž záhy propadli a přečíslení tří proti jednomu zužitkoval přesnou ranou Jakub Březák. Radost z branky ale Litvínovu dlouho nevydržela. V 5. minutě hráli totiž Pražané přesilovou hru, v níž srovnal skóre utkání přesnou střelou pod břevno Aleš Furch.

I po zbytek úvodní části se hrál atraktivní hokej nahoru-dolů a šance jsme registrovali na obou stranách. Severočeši se mohli vrátit do vedení během dvojnásobné přesilové hry, tentokrát ale Frodla nepřekonali, a tak vedení na svou stranu ještě před úvodní sirénou překlopili Pražané, konkrétně Luboš Adam. Ten vypálil ihned po vyhraném buly od modré čáry a puk i vinou nechtěné teče jednoho z obránců hostí skončil za brankovou čárou.

Ve druhé periodě už se na ledě jasně odrazilo aktuální postavení obou celků v tabulce, slávisté totiž převzali otěže zápasu do svých rukou. Již po 41 vteřinách zvýšil vedení domácích Filip Ječný. O necelých pět minut později se sešívaní opět těšili z gólu, tentokrát Sklíbu se štěstím překonal z bezprostřední blízkosti Petr Josefus. A ve 27. minutě se do třetice prosadil po pohledné akci Filip Ječný.

„Za své branky vděčím především skvělé spolupráci s Viktorem Nestrašilem. Hlavní ale je, že jsme vyhráli!"
- střelec dvou gólů Filip Ječný

Následně si hosté vyžádali oddechový čas, který alespoň částečně zabral. Ve 32. minutě se po nepřehledné situaci v brankovišti sešívaných dostal puk za brankovou čáru a za střelce byl označen Martin Havelka. Litvínovští mohli snížit i na rozdíl dvou branek, zcela odkrytou klec však netrefili. Necelou minutu před druhou sirénou se navíc prosadil střelou z první Karel Drahorád, a do kabin si Slavia odnesla čtyřbrankový náskok.

Závěrečné dějství se hrálo hlavně z povinnosti. Oba celky k němu ale přistoupily zodpovědně a diváci byli svědky hokeje s mnoha osobními souboji a menšími potyčkami. O jediné dvě branky se postarali pěknou dělovkou pod víko Viktor Nestrašil a střelou od modré čáry Karel Drahorád, který tak zpečetil vítězství Pražanů v poměru 8:2.

Samotný závěr utkání ještě zpestřila pěstní výměna názorů mezi domácím Čupou a Severočeským Havelkou. Ta skončila nerozhodně, na výsledek zápasu ale pochopitelně neměla sebemenší vliv.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Hned při prvním střídání jsme dostali laciný gól. Paradoxně nám ale pomohl, protože jsme se následně semkli a už jsme hráli zodpovědně. Dobře jsme také bránili oslabení, vyloučených jsme dnes měli opravdu hodně oproti minulým zápasům. Neřekl bych, že bychom hráli nedisciplinovaně, ale bylo tam hodně faulů hokejkami."

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): „Slavia byla o třídu lepší. Předvedli jsme nedisciplinovaný výkon a hráli jsme bez zájmu. Víc k tomu nemám co dodat."

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více