Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. září 2015

Proti poslednímu Mostu hrají sešívaní o udržení na špici tabulky

Po rozpačitém začátku soutěže se sešívaní naplno rozjeli a odnesla to Třebíč. Díky demolici soupeře 7:1 se slávisté posunuli na druhé místo tabulky WSM Ligy a v sobotu si můžou postavení na čele upevnit. Do Edenu dorazí nevyzpytatelný Most. Tým ze severu Čech je sice momentálně na samém chvostu tabulky, svým soupeřům ale zatím rozhodně nenechává nic zadarmo.

7. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Most

Porovnání týmů
2. místo (11 b.)
Postavení v tabulce
14. místo (4 b.)
18:12
Skóre
17:20
Jaroslav Markovič (4+3)
Nejproduktivnější hráč
Vojtěch Kubinčák (5+3)
Jaroslav Markovič (4 góly)
Nejlepší střelec
Vojtěch Kubinčák (5 gólů)
Milan Hruška (2+3)
Nejproduktivnější obránce
Kamil Černý (0+4)
Třebíč – Slavia 1:7
Poslední zápas
Most – Prostějov 1:2sn

Mostecká cesta za záchranou

Mostečtí tradičně nejsou v soutěži týmem s nejvyššími ambicemi. V minulém ročníku se sice pohodlně zachránili, stejně daleko ale měli i k účasti v play off. Farmářský tým Litvínova, jejž spojuje s Mostem i tramvajová linka, má tak i letos jasný cíl - udržet se v soutěži. To se zatím Severočechům nedaří - momentálně jsou se čtyřmi body na posledním místě tabulky.

Jiný pohled ale ukazuje, že Most má na víc. V přípravě porazil Benátky, Litoměřice nebo druholigový německý Lausitzer Füchse. Soutěžní zápasy pak už taková sláva nebyly, Mostečtí si ale i přesto zatím drží celkem solidní skóre - nastříleli například jenom o jeden gól méně než Slavia. Na velké většině ze 17 mosteckých branek pak měla podíl hlavní hrozba sobotního soupeře sešívaných - první útok Kubinčák–Havlíček–Řehoř.

Přesněji řečeno mají tihle tři borci dohromady zatím 20 kanadských bodů, a právě na jejich lajnu si tak slávisté musí dávat pozor. Že Most dokáže pořádně kousat, pocítil například Šumperk, který si ze severu Čech odvezl debakl 8:2. To bylo ale zatím letos jediné soutěžní vítězství Mosteckých. V posledním kole se na domácím ledě statečně bili se silným Přerovem, nakonec podlehli až na nájezdy 1:2.

Střelecké probouzení

To sešívaní dokazují, že to s návratem mezi hokejovou elitu myslí vážně. Po upracovaných vítězstvích přišla gólová smršť v Třebíči. Očekávaný těsný souboj slávisté změnili na ledě soupeře ve svou exhibici a sedmi góly do sítě Třebíče donutili domácí pořádně si posypat hlavu popelem.

„Sedm gólů nám snad pomůže do dalších zápasů. Potřebujeme větší klid na hokejkách,“ řekl po demolici Třebíče Miloslav Čermák

Zato svěřenci trenérů Hynka a Razýma zářili po zápase spokojeností. „Od začátku jsme šli za výhrou a navzájem si pomáhali. Byli jsme lepší v bruslení a lépe jsme se pohybovali,“ těšilo Petera Hraška, který na třebíčském ledě vstřelil svůj premiérový soutěžní gól. Střeleckou smůlu protrhli také útočníci. Dvakrát do branky Třebíče zavěsil puk Lukáš Jurík a Miloslav Čermák.

„Na nás se chce každý ukázat, takže snad bude po těch sedmi gólech na našich hokejkách větší klid,“ řekl po zápase Čermák. S útočnou produktivitou svých svěřenců byl nadmíru spokojený i Milan Razým: „Skvěle jsme vstoupili do utkání. V poslední třetině se pak s brankami roztrhl pytel. Jen nás mrzí, že jsme Hyláka nepodrželi, protože si zasloužil udržet nulu za ta předešlá odchytaná utkání.“

Proti Mostu trenéři věří v další posílení útočné aktivity sešívaných. Zkušený útočník Zdeněk Bahenský, který je ve Slavii na měsíční zkoušce, se bude na zápas těšit dvojnásobně - je totiž mosteckým rodákem. Další čerstvou posilou sešívaných je David Šafránek.

Hradecký odchovanec trávil poslední léta v druholigovém Kolíně, kde měl letos zatím úctyhodnou bilanci. I proto po něm sáhl sportovní manažer Slavie Luděk Bukač: „V úvodních zápasech jsme proměňovali málo šancí. Šafránek vstřelil během tří zápasů osm gólů a věříme, že nám pomůže zvýšit produktivitu,“ řekl Bukač.

Z tábora sešívaných tak před sobotním duelem zaznívá jasný signál - proti Mostu bereme jenom výhru! Přijďte Slavii dohnat k dalšímu vítězství doma v Edenu - zápas proti Mostu začíná v 17:30.

Na zápas proti Mostu zve fanoušky i bývalý sešívaný gólman Dominik Furch!

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více