Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. září 2015

Tříbodový Tomáš Andres: V první formaci se mi hraje parádně!

Devatenáctiletý slávistický útočník Tomáš Andres zažívá povedený podzim. Nejdřív zazářil v reprezentační dvacítce, potom v nabitém programu úspěšně zvládl maturitu. Proti Mostu pak v sobotu odehrál sešívaný útočník tříbodový zápas (1+2) a konečně protrhl čekání na gól. Přesilovkovou trefou ve 44. minutě zkompletoval „bůra“ v mostecké kleci.

První gól v sezóně, k tomu dvě asistence...pro vás asi nadmíru vydařený večer, že?
Určitě jsem se svým výkonem spokojený, ale tady jde hlavně o souhru celého týmu. První třetina se nám moc nepovedla, mysleli jsme si, že to půjde samo. Zbylé dvě třetiny jsme na to ale vlétli a bylo to skoro bez chyby. Hráli jsme svůj hokej a dá se říct, že jsme dominovali.

Jak byste popsal svůj gól? Chystá se zápisné?
Byl to odražený puk po střele, tam už jenom zbývalo dát si to do strany a vystřelit. Zápisné určitě bude, já platím pořád něco - maturitu, gól, reprezentační starty (směje se).

13:2
Skóre Slavie z posledních dvou zápasů

Patříte zde k nejmladším a rovnou jste se usadil v první lajně. Čekal jste to?
Byl to vlastně záskok za zraněného Jánose Vase, takže jsem to nečekal. S kluky se mi hraje perfektně, Robo (Nathan Robinson) mi dost pomáhá, třeba v posilovně mi ukazuje různé cviky. A Jarda (Jaroslav Markovič), to je prostě střelec. Hraje se mi s nimi perfektně.

A jak se dorozumíváte? Je mezi vámi jazyková bariéra?
Jsem čerstvý maturant, ale moje angličtina není nic moc. Případně ale řeknu Jardovi, ten to zvládá lépe. Ale zkouším to i sám a Robo mi rozumí, to je hlavní. A on zkouší mluvit česky. Třeba barvy mu jdou perfektně (směje se).

V nohách máte dvě jasné výhry, v tabulce jste druzí, to se asi projeví na pohodě v týmu.
Určitě se to ukáže, máme za sebou dva povedené zápasy , kde jsme dali hodně gólů, máme klid na hokejkách. Už se více dostáváme do šancí a jsme v nich klidnější.

Termínová listina je docela našlapaná. Jak zvládáte takové tempo?
Teď je to hlavně o regeneraci. Maséři odvádějí skvělou práci, máme saunu a tréninky jsou tomu tempu uzpůsobené, takže zatím je to bez problémů. V létě jsme na to dost dřeli, takže si s tím musíme poradit.

V pondělí jedete na led Jihlavy, jaký to bude soupeř?
Očekávám hlavně solidní návštěvu, v Jihlavě je to znát. Mají tam takovou prosklenou plechárnu a fanoušci dost fandí. Jihlava bude těžký soupeř, ale my do toho dáme maximum.

Autor Tereza Vychodilová, Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více