Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. září 2015

Další výzva pro rozjetou Slavii: Pátá Jihlava s talentem mezi tyčemi

Slávisté se v posledních dvou zápasech pořádně rozstříleli. Nyní budou chtít svou formu potvrdit i v dalším soutěžním zápase. Po výhrách nad Třebíčí (7:1) a Mostem (6:1) čeká Pražany 8. kolo WSM ligy, v jehož rámci se potkají s jihlavskou Duklou. Ta zatím nepodává příliš přesvědčivé výkony, naposledy si však body hokejisté z Vysočiny vezli domů z Prostějova. Naváže Jihlava na vybojované vítězství, nebo přidají slávisté další vysokou výhru?

8. kolo: HC Dukla Jihlava vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
5. místo (12 b.)
Postavení v tabulce
2. místo (14 b.)
20:16
Skóre
23:12
Josef Skořepa (4+2)
Martin Kohout (2+4)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Markovič (6+5)
Josef Skořepa (4 góly)
Nejlepší střelec
Jaroslav Markovič (6 gólů)
Alexander Grebenjuk (1+2)
Nejproduktivnější obránce
Milan Hruška (2+4)
Prostějov – Jihlava 0:2
Poslední zápas
Slavia – Most 6:1

Třináct gólů ve dvou zápasech. Do Jihlavy pro třetí výhru

„Útočná fáze nám stále ještě příliš nejde. Musíme soupeře zlomit hned na začátku a dávat góly v přesilovkách,“ naříkali slávisté, konkrétně Markovič, po pátém kole ligy. Jak nejproduktivnější slávista řekl, tak se také stalo. Sešívaní v posledních dvou kolech zažili velkolepé střelecké probuzení a po nepřesvědčivém startu ligy se rozjeli. Navíc nasázeli hned třináct branek a v tabulce se vyhoupli na vrchní příčky. Červenobílí aktuálně pronásledují vedoucí Motor, na který ztrácí čtyři body.

Markovič je druhým nejproduktivnějším hráčem ligy. V posledním zápase si připsal hned čtyři body (2+2).

Výrazně se zlepšilo i využívání přesilovek. V Třebíči Pražané skórovali v početní převaze dvakrát, proti Mostu dokonce třikrát. Ze dvou posledních zápasů nakonec vyšli s celkovým skóre 13:2, když vysokou výhru z Třebíče (7:1) zopakovali i proti nevyzpytatelnému Mostu (6:1). Nyní budou chtít sérii výher natáhnout na tři zápasy.

Srdce sešívaného fandy zaplesá i při pohledu na individuální statistiky hráčů WSM ligy. Mezi nejúspěšnějšími borci naší druhé nejvyšší soutěže nechybí ani zástupci klubu z Vršovic. Markovič je se s jedenácti body (6+5) druhý v kanadském bodování, v tabulce střelců se o druhou pozici dělí s budějovickým Heřmanem. Hylák má zase po duu gólmanů z Benátek nejlepší procentuální úspěšnost zákroků – 94,5 %.

Slávisté ale rozhodně po dvou na gólech bohatých kláních nechtějí usnout na vavřínech. I na dukelském stadionu je čeká tuhá bitva. „Poslední dvě vysoké výhry nepřeceňuji, před námi je stále spoustu práce, máme co zlepšovat,“ podotkl po zápase s Mostem trenér Hynek.

Čtyři zápasy, jediné vítězství

Vrchní polovina tabulky je stále velmi vyrovnaná, a Jihlava by tak Slavii mohla v 8. kole dokonce přeskočit. K tomu by ale Dukla musela vyhrát za tři body, a předčit tak většinu očekávání. Dukelští se posledními koly spíše protrápili, proti týmu z hlavního města by rádi našli formu.

Prohra s Přerovem, Kladem a následně i Benátkami znamenala, že po šestém kole „zdobila“ hráče z Vysočiny jen nelichotivá série tří proher v řadě. Ani před tím to nebyla žádná sláva, s výhrou v prodloužení proti aktuálně dvanáctému Šumperku nemohli být v ambiciózní Dukle spokojení.

Dukelští si sice své pošramocené sebevědomí v posledním kole napravili, ale jen částečně. Žádná kanonáda se na ledě jedenáctého celku nekonala. Jihlava nad Prostějovem vyhrála díky dvěma vstřeleným brankám ve druhé třetině a výkonu gólmana Škarka, jenž ve střelecky vyrovnaném duelu ani jednou neinkasoval.

Talent Škarek a největší stadion

Gólman Škarek se v 15 letech jeví jako velký talent. Nastoupí i proti Slavii? (foto: hcdukla.cz)

Právě vychytanou nulou o sobě dal gólman Škarek vědět. V lize zatím odchytal čtyři utkání a má slušná čísla, v průměru inkasoval 1,7 gólu na zápas. To nejpodstatnější ale je, že nadanému gólmanovi je teprve 15 let! Kdoví, třeba v Jihlavě právě roste nová hokejová hvězda, která by se mezi třemi tyčemi mohla představit i proti Slavii.

Jihlavský klub se může pochlubit i jedním prvenstvím. Horácký zimní stadion pojme do svých ochozů 7 500 diváků, což je vůbec nejvyšší číslo ve WSM lize. V dosavadním průběhu ročníku však Jihlavští svými návštěvami nedělají týmu příliš velkou radost.

Na jihlavský stadion zamíří v průměru přes třináct set diváků. Proti Slavii se však dá očekávat větší návštěva. Kolik fanoušků si nakonec na zápas ve sváteční den najde cestu? Vydražte s fanklubem na Vysočinu i vy a podpořte sešívané borce v bojích o další cenné body. Úvodní buly bude vhozeno v 17.30.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video