Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. září 2015

Útok na čelo WSM ligy! Slavia se v Edenu utká s Havířovem


Sešívaní atakují přední příčky tabulky WSM ligy. Z posledních tří zápasů totiž odešli vždy se vztyčenou hlavou. V posledním soutěžním utkání si poradili s jihlavskou Duklou, kterou porazili na jejím ledě 4:2. Pražané tak určitě budou chtít na svou vítěznou sérii navázat. Bránit jim budou hokejisté Havířova, kteří se zatím v sezoně trápí. V posledním zápase proti Prostějovu ovšem bral AZ všechny tři body. Dokáže Havířov navázat na domácí výhru, nebo bude červenobílá mašina pokračovat až na čelo ligy?

9. kolo: HC Slavia Praha vs. AZ Havířov

Porovnání týmů
2. místo (17 b.)
Postavení v tabulce
12. místo (8 b.)
28:15
Skóre
20:28
Jaroslav Markovič (6+6)
Nejproduktivnější hráč
Petr Kanko (5+1)
Jaroslav Markovič (6 gólů)
Miloslav Čermák (6 gólů)
Nejlepší střelec
Petr Kanko (5 gólů)
Milan Hruška (2+5)
Nejproduktivnější obránce
Martin Mazanec (1+2)
Jihlava – Slavia 2:4
Poslední zápas
Havířov – Prostějov 3:1

Havířov se trápí. Posledně však doma bodoval

Zatím za očekáváním zůstávají výkony hráčů Havířova, kteří se trápí a po osmi kolech mají na svém kontě pouhých 8 bodů. V posledním zápase však doma dokázali přetlačit svého bývalého druholigového rivala z Prostějova. Jestřábi padli v Havířově 1:3 a AZ se tak dostal před ně na dvanáctou pozici.

2
zápasy odchytal v sezoně gólman Hrubec. V obou zápasech AZ bodoval.

Havířov má v tabulce sice jen 8 bodů, jenže dokázal pěkně potrápit kladenské Rytíře, které dokonce porazil 2:1 po samostatných nájezdech. Sebrali body jednomu z velkých favoritů WSM ligy, a sešívané tak rozhodně nečeká procházka růžovým sadem. Klub, jenž odmítl dělat farmu třineckým Ocelářům totiž umí kousat a má svou hrdost.

Největší oporou AZ je gólman Šimon Hrubec. Vždyť havířovský brankář vlastně vychytal většinu vítězství svého týmu. Proti Kladnu se blýskl v nájezdech, když nedovolil ani jednomu z Rytířů skórovat. Naposledy pochytal prostějovským Jestřábům 38 střel, a výrazně tak pomohl Havířovu ke třem bodům. Uvidíme, zda se představí i proti Slavii, jelikož v sezoně odchytal jen tyto dva zápasy.

Devět bodů ve třech zápasech. S Havířovem o možnost vystoupat na čelo tabulky

Červenobílí borci v posledních třech zápasech všem dokázali, že to myslí s návratem mezi českou hokejovou elitu opravdu vážně. Nejprve si vyšlápli na Třebíč, kterou v souboji dvou Slavií přehráli poměrem 7:1. Další byl na řadě Most, jenž v Edenu utrpěl vysokou porážku 1:6. A naposledy to odnesla Dukla Jihlava, když Slavii na svém ledě nakonec podlehla 2:4. Slavia se tak dostala na druhou příčku tabulky a na vedoucí Motor ztrácí jen bod.

Za nenadálým sešívaným úspěchem stojí střelecké probuzení, a to nejen při hře pěti proti pěti. Slávisté se totiž výrazně zlepšili i ve využívání přesilových her. V posledních třech utkáních dokázali v početní výhodě skórovat hned sedmkrát. Slavia má v kádru také momentálně druhého nejproduktivnějšího hráče ligy Jaroslava Markoviče, jenž má na kontě 12 bodů (6+6) a třetího nejproduktivnějšího obránce Milana Hrušku, který vstřelil 2 góly a na dalších 5 přihrál.

"Základem úspěchu každého mužstva je gólman a u nás to funguje," říká o Alexandru Hylákovi jeho kolega z obrany Milan Hruška.

Slávisty navíc svými skvělými výkony doplňuje gólman Alexandr Hylák. „Saša opět na výbornou, od zápasu k zápasu jde nahoru. Základ úspěchu každého mužstva je gólman a u nás to funguje,“ chválil muže s maskou po zápase v Jihlavě Milan Hruška. A to, že se na Hyláka mohou červenobílí spolehnout, dokazuje i jeho srovnání s ostatními gólmany. S procentuální úspěšností 94,4% se totiž drží na třetím místě tabulky gólmanů.

Sešívaní tak budou chtít proti Havířovu potvrdit svou formu, Havířov jim však vítězství určitě nedá zadarmo. Přijďte tedy do Edenu podpořit slávisty v boji o čelo tabulky. Úvodní buly tam padne ve středečních 18:00.

Na utkání proti Havířovu zve skvělý český kardiochirurg Jan Pirk.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více