Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.9.2015

Slávisté proti Havířovu znovu pálili ostrými a už jsou na čele tabulky

9. kolo, středa 30.9.2015, Slavia - Havířov
Slavia
5:1
1:0, 0:0, 4:1
Havířov

Branky a nahrávky: 8. T. Doležal (Kolařík, Kašpařík), 42. Čermák (Kašpařík, Knot), 47. J. Doležal (Knot, Bahenský), 50. Kašpařík (Hraško, Micka), 51. Micka (Bahenský, J. Doležal) – 49. Štumpf (Korím, Pechanec). Rozhodčí: Pražák – Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:9. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1413. Střely na branku: 43:23. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Sestavy

Slavia

Hylák – Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Adam, Růžička – Markovič, Šafránek, Robinson – Bahenský, Jiránek, Micka – T. Doležal, Kašpařík, Čermák – J. Doležal, Andres, Nestrašil

Havířov

Hrubec – Lenďák, Stuchlík, Mazanec, Ostrčil, Krisl, Bahounek, Korím – Maruna, Pechanec, Kalus, Rimmel, Štumpf, Bárta, Maliník, Tomi, Kotala, Bednář, Sedláček, Matějek, Staněk

Sešívaní ani s Havířovem nedopustili zaváhání a již popáté v řadě vyhráli. Dlouho to ale tak jednoznačné nebylo, vždyť ještě po čtyřiceti minutách vedli červenobílí jen o gól. Ve třetí části ovšem nedali soupeři šanci a dokráčeli pro další tři body. České Budějovice navíc ztratily v Přerově, a tak se Slavia vyhoupla na první místo WSM Ligy!

Slávisté vstoupili do zápasu aktivněji, díky čemuž si vybojovali početní výhodu. Tu sice nevyužili v úvodní trefu utkání, o chvilku později se ale přece jen radovali. V 8. minutě se totiž po souboji u mantinelu odrazil kotouč k Tomáši Doležalovi, který neváhal a okamžitě vypálil. Hrubec střelu vůbec nečekal, a tak nestihl zastavit kotouč, který prolétl těsně nad betonem.

Domácí byli nadále lepším týmem, který povětšinou držel puk a kombinoval na polovině Havířova. Do šance se dostal Robinson, po přiťuknutí Čermáka ovšem nezacílil přesně. Několik dalších minut se ovšem hrálo bez výrazných příležitostí na obou stranách. První třetina se nakonec nedohrála, kvůli díře v ledu odešli hráči do kabin již v 17. minutě.

Necelé čtyři minuty úvodní dvacetiminutovky se pak dohrály až po úpravě ledové plochy. Havířov měl po návratu z kabin možnost na vyrovnání, přesilovku pěti proti třem ale nesehrál zrovna dobře, Slavia se tak ubránila.

Bezbranková druhá třetina

Prvních deset minut druhé periody bylo hodně rozkouskovaných několika vyloučeními na obou stranách, brankáři si však počínali skvěle, dokonce i v momentě, kdy Markovič našel křižnou přihrávkou Robinsona. Už to totiž vypadalo, že bude zakončovat do odkryté klece, Hrubec se ale zázračným způsobem stihl přesunout.

V závěru třetiny mohl ještě navýšit vedení červenobílých Andres, který v přečíslení dvou proti jednomu zvolil samostatnou akci. Nejdříve objel ležícího obránce, následně vypálil do protipohybu Hrubce, ten ale ještě stihl dát vyrážečku na správné místo.

Druhé branky se Slavia dočkala až na začátku třetího dějství. Střelu Knota totiž Hrubec vyrazil jen ke Kašpaříkovi, který byl sice tísněn, přesto dokázal ještě najít Miloslava Čermáka, pro kterého už bylo lehké trefit odkrytou klece. O chvilku později stál sám na brankovišti Markovič, nakonec ale nestihl zakončit, jelikož byl zezadu faulován. Následnou přesilovku Pražané nevyužili.

Slávisté se ovšem radovali o několik minut později. Jiří Doležal si najel do útočného pásma z pravé strany a zpoza obránce vypálil přesně pod víko. Sešívaný útočník si tak připsal premiérovou trefu v letošní sezóně.

Havířov se snížení dočkal ve 49. minutě, kdy ujeli hosté ve dvou proti samotnému Hraškovi. David Štumpf po přihrávce dostal puk okamžitě zpět a vypálil přesně mimo dosah Hyláka. Červenobílé ale inkasovaná branka nerozhodila a ani ne po dvou minutách si vzali tříbrankové vedení zpět. Andres poslal puk Mickovi, který z první přihrál zpět. Andres byl ovšem faulován, a tak se k puku dostal Pavel Kašpařík, který z mezikruží mířil přesně k tyči.

O pouhých šestnáct vteřin později se slávisté radovali již popáté, Bahenský se uvolnil na levé straně, odkud našel Tomáše Micku. Ten už jen poslal kotouč pod víko havířovské klece.

Zbytek duelu už sešívaní odehráli v klidu na polovině soupeře a bez problémů si uhlídali vysoké vedení.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (HC Slavia Praha): „První dvě třetiny jsme se trápili, z naší strany tam bylo až moc nepřesností. Zápas jsme rozhodli dobrým nástupem do třetí třetiny, ale celkově můžeme být rádi za vydřené tři body. S výkonem příliš spokojený nejsem, ale o to je možná vítězství cennější, protože jsme ho získali naší bojovností. Hlavně v poslední třetině, za kterou musím klukům poděkovat.“

Štefan Mikeš (AZ Havířov 2010): „Na to, abychom tady v Edenu vyhráli, jsme prostě potřebovali trochu štěstí. Nějaké šance jsme měli a hráči bojovali. Bylo ale vidět, že Slavia je rozjetá, jsou sebejistí a při hře velice klidní. V naší současné pozici proti takovým týmům bohužel nemůžeme vítězit. Sezona je ale ještě dlouhá a věřím, že se zvedneme.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více