Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. září 2015

Nestrašil poprvé v áčku a Slavia hned na čele. Hezká vizitka, směje se

Viktor Nestrašil po duelu s Havířovem zářil štěstím. Aby ne. Mladší bratr Andreje, jenž válí v NHL, si odbyl svou premiéru v seniorském hokeji. Navíc jeho první strat v A-týmu byl vítězný, a sešívaní se dokonce po utkání 9. kola vyhoupli na čelo WSM Ligy. Nestrašil si po zápase mohl užít vítěznou děkovačku fanoušků, jakou z juniorů asi nezná. „Tady to každý prožívá o moc víc, to je úžasné. V juniorce si jen po zápase v kabině pustíme nějakou písničku a jedeme domů,“ říkal chvíli poté, co mu dobře naladěný Jiránek v průběhu rozhovoru přetáhl přes hlavu dres.

Odehrál jste první zápas v A-týmu Slavie. Jak jste si ho užíval?
Byl to skvělý pocit. Čekal jsem na to hodně dlouho. Konečně se povedlo, že jsem dostal příležitost. První třetinu jsem se spíše rozkoukával, jelikož to byl silovější hokej, všechno bylo rychlejší. Druhou třetinu jsem se do hry bohužel tolik nedostával, ale v závěrečné části jsem toho prostoru dostával dost. Jsem za to hrozně rád.

Bratři Nestrašilové – Andrej (vpravo) a Viktor (vlevo). Starší z dvojice se připravuje na sezonu v NHL, 18letý Viktor si proti Havřívou odbyl premiéru v seniorském hokeji.

Se svým výkonem tedy můžete být spokojen?
Úplně nejlepší to nebylo… Ale myslím si, že jsem moc věcí nezkazil, makal jsem na sto procent. Dá se tedy říci, že mohu být spokojen.

O kolik je WSM liga rychlejší než juniorská soutěž, ve které jste do teď nastupoval?
Je to o mnoho rychlejší. Pocítil jsem to dokonce hned při prvním střídání. Hned mi tam někdo podkopl nohy a už jsem ležel na zemi. Hlavní rozdíl je ale asi v tom, že seniorský hokej je na této úrovní více silový.

Kam by vás tato první zkušenost v seniorském hokeji mohla posunout?
Uvidíme… Já bych hlavně chtěl zesílit do juniorky, protože to je třeba. Můžu jen doufat, že se mi v mládeži bude dále dařit, aby si mě trenéři znovu vytáhli sem. Rád bych tu určitě odehrál ještě pár zápasů.

V jedné formaci jste nastupoval společně s Andresem, ročníkově ještě juniorem. Pomohlo vám to v nějakém ohledu?
Určitě a moc. Já jsem za ním od včerejška lítám jako ocásek. Vůbec jsem totiž nebyl zaučený a moc jsem nevěděl, jak to chodí. To samé platilo i při zápase. Pořád mě motivoval, už od začátku první třetiny. Určitě mu mohu být moc vděčný.

Proti Litoměřicím znovu s Nestrašilem

Poprvé nastoupíte v „áčku“ Slavie a tým se hned vyhoupne do čela ligy…
To je moc hezká vizitka. (směje se) Jsem za to samozřejmě moc rád.

Tým je nyní na vítězné vlně. Jak jste vnímal atmosféru v kabině?
Super. Ve srovnání s juniory je to o moc lepší. To si jen po zápase v kabině pustíme nějakou písničku a jedeme domů. Tady to každý prožívá o moc víc, to je úžasné.

Jaká je vaše pozice v kabině? Jako mladý hráč máte asi spoustu nepsaných povinností.
Samozřejmě. Já musím dělat všechno. (usmívá se) Je to naprosto logické, tak to prostě chodí. Jakmile je v týmu nějaký takhle mladý hráč, musí dělat všechnu tu práci mimo led. Ti zkušenějších hráči mě pořád poplácávali, což mi dodávalo sebevědomí.

Už jste dostal nějaké informace, zda naskočíte i do dalších zápasů?
Trenér mi říkal, že zítra mám nastoupit do zápasu s juniorkou v Plzni. V pátek se s trenérem uvidíme na tréninku a v sobotu proti Litoměřicím bych měl znovu nastoupit.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více