Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.3.2003

Vsetín porazil slávistickou jedenadvacítku a vybojoval si do čtvrtfinále právě Slavii

52. kolo, neděle 2.3.2003, Vsetín - Slavia
Vsetín
6:4
3:0, 3:3, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Vak (Kucharczyk), 14. Kotásek (Vampola), 15. Kacíř (Dubec), 29. Demel (J. Polák, Vampola), 32. Kucharczyk (Luža), 34. Kacíř (Ambruz) - 25. Jaroš (M. Kopecký), 28. Sailer, 31. Csabi, 42. Z. Novák (Hejda, Klepiš). Rozhodčí: Havlík, Minář - Chytil, Pospíšil. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4360.

Sestavy

Vsetín

Biegl - Luža, Frolo, Jaškin, B. Ptáček, Horák, J. Polák - Kucharczyk, Vak, Streit - Kacíř, Ambruz, Dubec - Kotásek, Vampola, Demel.

Slavia

Hronek - Kolařík, Graňák, Posmyk, O. Staněk, L. Špelda, Hejda, Braniš, Pojkar - Šaffer, Fadrný, Tomica - R. Dlouhý, M. Kopecký, Jaroš - Sailer, Z. Novák, Klepiš - Csabi, Dobiáš, Kukla.

Podle očekávání divoký zápas byl v neděli večer k vidění na vsetínském Lapači. Předehrou k němu bylo polední utkání juniorů obou mužstev, ve kterém domácí vyhráli jasně 6:0. Šest gólů spadlo do sítě Slavie i večer v utkání seniorské extraligy. Slávisté nechali jádro mužstva doma a šanci tak dostali mladí hráči včetně devíti juniorů. Starší hráče zastupovali jen Kolařík, Hejda a Sailer. Průměrný věk celého týmu byl 21 let. Úvodní třetinu vyhráli domácí 3:0, ve druhé se pak strhla velká přestřelka. První gól Slavie vstřelil Petr Jaroš, své premiérové extraligové branky se dočkali další mladíci Tomáš Csabi a Zbyněk Novák. A protože Znojmo doma jen remizovalo s Třincem, potkají se Vsetín a Slavie i ve čtvrtfinále.

S devíti juniory v sestavě, z nichž někteří měli v nohou předchozí zápas v play-off juniorské extraligy, vyjela Slavia na vsetínský led k poslednímu utkání základní části. Nedalo se tedy hovořit o ostré generálce na nadcházející čtvrtfinále play-off, dle předpokladů se hrál spíše uvolněný, ničím nevázaný hokej se spoustou šancí. Díky sestavě Slavie bylo předem dané, kdo bude tahat za kratší konec.

Vsetín nechal odpočívat pouze kapitána Stantiena a určil další vývoj během tří minut první části. Nejprve se po asistenci uzdraveného Kucharczyka patnáctým gólem v sezóně prosadil Vak. Hronek se o chvíli později jen marně natahoval po bekhendovém dloubáku Kotáska, jehož zpoza branky vybídl ke skórování Vampola. A do třetice, Hronek nezareagoval na příklep Kacíře, chytře vyslaný zpoza bránícího hráče. Slávistický náhradník pak v závěru třetiny dvakrát famózně zasáhl proti jedovatým ranám vsetínských zadáků.

Hosté se na vsetínském ledě střelecky uplatnili až po přestávce. Vsetín se nechal ukolébat snadno nabytým vedením, Slavia se pak díky Jarošovi a poté přesnou trefou Sailera v oslabení opět vrátila do zápasu. Její naděje na –beztak již bezvýznamný- bodový zisk ale vzaly za své takřka z protiakce, kterou k radosti více než čtyřech tisícovek diváků dotáhl do úspěšného konce Demel. Přestřelka však pokračovala nadále: ve 31.minutě překvapil Biegla z ostrého úhlu Csabi, v 32.minutě proměnil nájezd Kucharczyk, ve 34. se do Ambruzovy příhry opřel podruhé v zápase Kacíř. Hra dozadu nebyla vskutku doménou žádného z týmů, ostatně, nebylo také proč.

Junior Zbyněk Novák zaznamenal v úvodu třetí části jubilejní desátý gól utkání a tím se střelecký potenciál Vsetína i Slavie vyčerpal. Po zbytek utkání se hrálo ve svátečním tempu, vsetínští se již očividně třásli na závěrečné oslavy postupu do play-off. Dohromady s nadšenými fanoušky si jej také po závěrečné siréně naplno vychutnali.

Ohlasy trenérů
Zdislav Tabara (Vsetín): "Dneska se hrál bezstarostný hokej. Chtěl bych hráčům poděkovat za celou základní část a postup do play off. Čtvrtfinále bude pro naše fanoušky svátkem."

Vladimír Růžička (Slavia): "Padlo hodně branek, takže se lidem musel zápas líbit. Naše opory jsem chtěl šetřit, a proto jsem nasadil do hry juniory. V naší hře tak bylo vidět nadšení, ale na soupeře to nestačilo. Už se těšíme na play off."

Autor Radek Vokál, Aleš Koňařík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více