Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.10.2015

Série výher venku končí. Juniorka nestačila na Plzeň

14. kolo, sobota 17.10.2015, Plzeň - Slavia
Plzeň
4:3
1:2, 0:0, 3:1
Slavia

Branky a nahrávky: 7. Vlček (Kokoška), 43. Vracovský (Starý, Kaňák), 45. Vavřička (Vlček, Vracovský), 51. Vracovský (Stráský) – 8. Suda (Kašek), 15. Tejral (Furch), 50. Furch (Poruba). Rozhodčí: Souček – Štofa, Malý. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Sestavy

Plzeň

Kuchař – Šmíd, Kaňák, Walter, Pokorný, Starý – Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Vavřička, Rajal, Krliš (C), Hajšman, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stráský.

Slavia

Sochůrek – Novák, Čupa, Zderadička, Adam, Saňa, Straka – Červený, Poruba, Kašek, Nestrašil (C), Heldák, Zídek, Vyskočil, Tejral, Josefus, Suda, Sládek, Furch.

Sešívaní vstupovali do utkání jako vedoucí tým juniorské extraligy. S Plzní se letos utkali již potřetí, přičemž pokaždé se jednalo o vyrovnanou podívanou. Nejinak tomu bylo i v tomto zápase. Na úvodní gól domácích dokázali Pražané ještě do přestávky odpovědět hned dvěma góly. Ve druhé třetině diváci další branku neviděli, vše si však vynahradili v periodě závěrečné. Nejprve Plzeňští znovu otočili vývoj utkání, ale slávisté záhy srovnali. Poslední slovo ale patřilo opět Západočechům, kteří se díky Vracovského trefě mohou radovat z vítězství 4:3.

Samotné utkání odstartovalo poměrně brzké vyloučení na straně hostí, ovšem Slavia se v oslabení nedala a soupeře prakticky k ničemu nepustila. Skóre se tak měnilo až v sedmé minutě. Sešíváným pláchl do samostatného úniku Lukáš Vlček a zakončil přesně mezi betony Sochůrka - 1:0! Pražané přispěchali s odpovědí hned za dvaatřicet vteřin. Pěknou přihrávku od mantinelu mezi kruhy vyslal Kašek a Martin Suda z první rozvlnil síť - 1:1! Domácí se snažili si své vedení vzít zpět, ovšem Švarc od modré nemířil přesně, Beneš z levé strany zase našel pouze lapačku gólmana hostí. Když pak skórem nepohnul ani pokus Kokošky z kruhu, ani Waltrova pobídka na teč, přišel trest. Z mezikruží z jízdy natáhl k pumelici Petr Tejral a dokonal obrat v utkání - 1:2! Indiáni ještě měli vyrovnání na holi v závěru třetiny. Ovšem Kokoška na brankovišti tečoval těsně mimo pravé tyčky, Vracovského dorážka se ze stejného místa mezi zařízení také netrefila. Do kabin tak o první přestávce zamířili veselejší domácí.

Prostřední část odšpuntoval svou ranou z vrcholu pravého kruhu Beneš, ale nezamířil přesně. Následně se domácím naskytla příležitost přesilové hry, paradoxně však největší šanci měli hosté. Obraně indiánů ujel Sládek, ale střelou mezi betony si na Kuchaře nepřišel. Gólman indiánů si poradil i s pokusem Sudy z levé strany, rány Nováka a Furcha naopak byly nepřesné. Na druhé straně jedovatě vypálil Beneš a pořádně vyprášil beton Sochůrka. V závěru třetiny ještě střílel do stejné části výstroje od modré Straka a když po něm po hezké kličkované zamířil příliš nad Švarc, svítilo i o druhé přestávce na kostce nad ledovou plochou stejné skóre.

Indiáni zamířili z kraje třetí části do čtyř, ovšem v oslabení udeřili. Nedůrazně bráněný Tomáš Vracovský v situaci jeden na jednoho zamířil bekhendem přesně mimo dosah Sochůrka a začínalo se opět od nuly, vlastně dvou - 2:2! Tato branka pochopitelně Západočechy nabudila a za necelé tři minuty již Slavia prohrávala. Dlouhé obléhání hostující svatyně ukončil obratem v utkání Jakub Vavřička – 3:2! Další střelecký zápis visel ve vzduchu zanedlouho poté, když gólman sešívaných jen tak tak udržel pokus Suchého přes obránce z pravého kruhu před dvěma dorážejícími nájezdníky. V polovině třetiny zápas gradoval. Slavia vyrazila do rychlého protiútoku, který přesnou a tvrdou střelou zakončil v plné jízdě z pravé strany Aleš Furch – 3:3! Jenže neuběhla ani minuta a Západočeši se opět radovali. Stráský našel na brankovišti hůl Tomáše Vracovského, který se z první nemýlil - 4:3! Hosté následně doslova pohrdli přesilovou hrou, v laufu hrající domácí bránil prakticky bezchybně. Červenobílým tak nepomohla ani závěrečná power-play, ve které se sice dostali k několika zajímavým střelám, ale Kuchař již svůj tým podržel.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): „Podle mého názoru jsme paradoxně předvedli lepší výkon než včera. Měli jsme spoustu puků v předbrankovém prostoru, které se nám ovšem oproti duelu s Kladnem tolik neodrážely, neměli jsme štěstí. Ovšem z mého pohledu byl celkový výkon lepší a zaslouženě jsme vyhráli.“

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Přijeli jsme do Plzně s respektem, protože včera domácí dali Kladnu devět gólů. Ale bohužel. Přestože jsme si to stále připomínali, nechali jsme si dát branku při vlastní přesilové hře a to zřejmě rozhodlo. Protože místo toho, abychom řadu početních výhod proměnili, tak jsme naopak inkasovali. Domácí prokázali, že umí dát gól. Nás dlouho držel brankář, ale nedokázal to celý zápas, protože hráči nehráli s takovou zodpovědností, s jakou by měli hrát na ledě soupeře, který den před tím vstřelil devět branek.“

Autor Adam Kolář, Vojtěch Honzík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více