Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. října 2015

Boj o návrat na čelo! Do Edenu míří rozjetý Motor, čerstvý lídr ligy

To bude bitva! V sobotu se na vršovickém ledě znovu představí vedoucí tým tabulky. Tentokrát, po osmi kolech, ale nebude v roli lídra ligy Slavia, jelikož sešívaným první pozici vyfoukly Budějovice. Českobudějovičtí tak o víkendu do české metropole dorazí k šlágru 17. kola dobře naladěni a budou chtít potvrdit, že Slavii v tabulce přeskočili právem. Uhájí první místo, nebo si pozici na čele vezmou Pražané nazpět?

17. kolo: HC Slavia Praha vs. ČEZ Motor České Budějovice

Porovnání týmů
2. místo (33 b.)
Postavení v tabulce
1. místo (34. b.)
58:28
Skóre
59:38
Jaroslav Markovič (8+14)
Nejproduktivnější hráč
Josef Straka (8+11)
Miloslav Čermák (11 gólů)
Nejlepší střelec
Josef Straka
Lukáš Žálčík (8 gólů)
Milan Hruška (4+6)
Nejproduktivnější obránce
Roman Vrábík (4+8)
Alexandr Hylák 94,50%
Úspěšnost brankářů
Ondřej Bláha 93,25%
David Gába 91,28%
Slavia – Prostějov 1:2
Poslední zápas
České Budějovice – Litoměřice 4:3sn

Tři zápasy bez výhry a ztráta pozice na čele

Devítizápasová série výher sešívaných je pryč. Červenobílí z posledních tří zápasů vybojovali jediný bod a na čele tabulky je vystřídal českobudějovický Motor. Po prohře v nájezdech s Kladnem se Slavia nerozjela ani v zápase na benáteckém ledě. Po bodech už Hynkovi svěřenci sahali doma proti Prostějovu, nakonec ale padli 1:2. Proti Budějovicím se budou chtít Pražané vrátit na vítěznou vlnu a hlavně na první pozici v tabulce.

Tomáš Král, nová posila sešívaných. Gólman, který dosud působil v Litoměřicích, bude krýt Hylákovi záda.

Od zápasu s Motorem mohou trenéři počítat s novým gólmanem. Ve čtvrtek tým posílil Richard Král, loni jeden z nejlepších gólmanů 1. ligy. Do sobotního šlágru kola, i do následujících duelů, nastoupí ale jako jednička Alexandr Hylák. Král bude v sešívaném dresu bude působit formou hostování, Hylákovi bude krýt záda. „Věřím, že se Sašou vytvoříme silnou dvojici a pomůže k naplnění cílů, které tým pro letošní sezonu má,“ říkal Král po prvním tréninku v sešívaném dresu.

Speciální nádech pak bude mít souboj o čelo tabulky pro Petra Punčocháře. Sešívaný bek celou loňskou sezonu odehrál na jihu Čech. „Sice jsem loni hrál v Českých Budějovicích, ale teď je chci porazit!“ vzkazuje Punčochář fanouškům v pozvánce na zápas.

Motor na špici tabulky, pořádně se ale nadřel

Jediný bod o sebe v tabulce WSM ligy dělí Motor a Slavii. České Budějovice se na vedoucí pozici vyhouply po posledním kole. Při zaváhání slávistů, stačilo Jihočechům porazit Litoměřice. Českobudějovická výhra se na ledě Budvar arény však nerodila vůbec snadno, favorité dokonce na začátku třetí periody prohrávali o dvě branky. Motor nakonec vybojoval dva body po nájezdech, i ty ale stačily k tabulkovému posunu.

4:3sn
Proti Litoměřicím se Českobudějovičtí pořádně nadřeli, i tak se ale dokázali vyhoupnout do čela tabulky.

Budějovice sice nestačily na Jestřáby a se Stadionem se pořádně nadřely, jinak ale v posledních kolech působily suverénním dojmem. Aktuálně se navíc mohou pochlubit velmi dobrou bilancí – z posledních sedmi utkání šestkrát vyhrály.

Spokojenost v táboru Motoru, Budějovice jsou v čele ligy. (foto: hcmotor.cz)

Zajímavé bude ve šlágru 17. kola sledovat hru v netradičním počtu hráčů na ledě, především pak přesilové hry hostů z jihu České republiky. Motor totiž s 24% úspěšností platí za nejlepší tým soutěže v přesilovkách, Slavia zase nemá konkurenci v úspěšnosti bránění oslabení (92,2 %). Prosadí se nejlepší přesilovkové formace proti precizní obraně Slavie v čele s Hylákem, nejlepším gólmanem ligy (1,63 inkasovaných branek na zápas)?

Slávisté navíc mají svému soupeři co oplácet. Nejen „krádež“ první pozice, ale i výsledek prvního vzájemného zápasu letošní sezony leží Pražanům v žaludku. Na jihu Čech padli slávisté v rámci 4. kole 1:4. Na českobudějovickém stadionu panovala, jak už je Budvar aréně zvykem, skvělá atmosféra. Tu vytvořila více než čtyřtisícová návštěva.

Bojová atmosféra se očekává i v sobotním šlágru kola. Nejen kvůli stovkám fandů Jihočechů, kteří se do české metropole chystají, ale hlavně díky podpoře sešívaných fandů! Slávisté, pojďte v této veledůležité bitvě dohnat Hynkovy svěřence k výhře. Na zápase, který startuje v sobotních 17.30, se dá rovněž očekává návštěva sezony. Buďte u toho!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více