Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.10.2015

Starší dorostenci ani potřetí nestačili na Spartu

16. kolo, sobota 24.10.2015, Sparta - Slavia
Sparta
7:3
3:1, 4:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Kropáček (Horský), 12. Eliáš (Vandas), 15. Safin (Šišolák, Vandas), 24. Švarc (Jeřábek, Nacházel), 25. Komárek, 27. Janda (Maršoun), 37. Komárek (Janda, Jeřábek) – 17. Patočka (Fiala), 29. Šteiner (Vildumetz), 50. Šergl (Patočka). Rozhodčí: Sýkora – Střelka, Jelínek. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:1. Diváci: 106. Střely na branku: 33:20. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3.

Sestavy

Sparta

Wolf – Simotics, Janda, Eliáš, Jeřábek, Horský, Vandas – Šmerha, Švarc, Šišolák, Kafka, Nacházel, Safin, Komárek, Schwamberger, Maršoun, Kropáček, Dubský, Wojnar

Slavia

Patera – Krásný, Steinocher, Vobořil, Valík, Duda, Šmíd, Šantrůček – Matějka, Fiala, Vildumetz, Kern, Šteiner, Netolický, Zídek, Marek, Šergl, Patočka, Kohút, Šilhan

Slávisté odehráli již třetí derby v letošní sezóně. Ani tento zápas proti Spartě se jim však příliš nepovedl a z holešovické arény odjíždějí s prohrou 3:7 a bez bodového zisku. Klíčovou se stala první třetina, ze které odcházeli domácí s dvoubrankovým náskokem.

Vstup do první periody se sešívaným vůbec nepovedl. Již ve druhé minutě se prosadil po druhé dorážce Vojtěch Kropáček a prostřelil Pateru mezi betony. Po této brance ale byla hra v režii Slavie. Nejprve v přesilové hře ujel Kohút s Vobořilem. Druhý jmenovaný mohl stav vyrovnat, pohotový Wolf však nastavil svůj beton a vytěsnil kotouč do rohu kluziště. O několik minut později nastřelil Patočka spojnici sparťanské branky.

Sparťané se ale brzy vrátili do hry a opět skórovali. Filip Eliáš dokázal využít přesilovou hru a z levého kruhu prostřelil Pateru tvrdou ránou. I další přesilovku, která se sparťanským hokejistům nabídla, dokázali využít a již to bylo 0:3. Ostap Safin vystřelil z mezikruží a našel mezírku mezi Paterovým betonem a levou rukou. O necelou minutu později se ale také červenobílí dočkali branky. Po nepřesné rozehrávce domácího brankáře se puku ujal Fiala, který před prázdnou brankou našel Matouše Patočku. Tomu nedělalo problém trefit prázdnou bránu.

Ani začátek druhé dvacetiminutovky nevyšel slávistům podle jejich představ. Ve dvacáté čtvrté minutě střílel přesně Michal Švarc od modré a trefil pravý horní růžek. Další gól do slávistické svatyně přidal o necelou minutu později Vojtěch Komárek. Při signalizované výhodě pro sparťanský tým se v pravém rohu dostal ke kotouči a vymetl vzdálenější růžek.

Šestou branku do slávistické sítě přidal Sebastian Janda. Ten se dostal jako poslední ke kotouči při úniku tři na jednoho a dorazil kotouč za Paterova záda. I přesto slávisté bojovali a dokázali snížit. Při přesilové hře ujížděl Vildumetz s Davidem Šteinerem. Šteiner dostal těsně před gólmanem přihrávku, po které si však ještě obkroužil branku a zasunul kotouč do prázdné brány. Bohužel pro červenobílé dokázal při signalizované výhodě Vojtěch Komárek střelou zápěstím překonat Pateru.

Poslední třetina byla opět v režii Slavie. I po několika šancích se dokázal ale prosadit pouze Jan Šergl, který dostal perfektní přihrávku od Patočky do jízdy. Střelou z první překvapil Wolfa a upravil skóre na konečných 3:7.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Zase nám nevyšla první třetina. Dostali jsme hned tři góly. Soupeř byl daleko produktivnější. Z těch šancí využíval maximum. I když jsme my měli nějaké šance, tak jsme je neproměnili. Myslím si, že jsme tahali dnes za kratší konec. Musím sparťanům pogratulovat k výkonu, protože si vítězství zasloužili."

Autor Lucie Brožová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více