Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
25.10.2015

Mladší dorostenci se proti Plzni neprosadili

12. kolo, neděle 25.10.2015, Plzeň - Slavia
Plzeň
3:0
0:0, 2:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 30. Pryřkyl (Mužík), 30. Matiášek (Hajžman, Kolda), 56. Hajžman (Lokajíček). Rozhodčí: Sýkora - Barvíř, Blumel. Vyloučení: 6:7. Využití: Bez využití. Diváci: 70. Střely na branku: 22:22. Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Plzeň

Kolář – Houdek, Kaňák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Kovářík, Hosnédl – Hajžman, Přikryl, Matiášek, Benetka, Šiška, Hajšman, Krýner, Hasman, Kolda, Mužík, Lang, Princl

Slavia

Dusil – Mareček, Štibingr, Zderadička, Macek, Kučera, Srdínko, Holý – Brož, Vojinovič, Všetečka, Kižlin, Hradil, Petrák, Rulc, Havrda, Vaniš, Janča, Klapka, Křenek

Druhý vzájemný duel v sezoně proti sobě svedli hokejisté Slavie a Plzně. Mladí slávisté dokázali v úvodu sezony indiány porazit. Ti jim však na domácím ledě porážku vrátili, když nad sešívanými zvítězili 3:0. Domácí gólman Kolář pochytal všech dvaadvacet střel, které na něj slávisté vypálili. Více než prohru by však sešívané mohla mrzet ztráta kapitána Holého, který se do hry po zákroku jednoho z plzeňských hráčů nevrátil.

Nedělní utkání mezi indiány a Slavií začalo velice opatrně. V úvodních deseti minutách se toho na ledě moc nestalo, rozhodčí neměli důvod hru přerušovat a diváci V Home Monitoring Aréně na obrovské šance čekali marně. První složitější zákrok si v sedmé minutě připsal po svižné ráně Macka domácí brankář Kolář. Hosté poté hráli přesilovou hru a v ní se mohli dostat do vedení. Sešívaní se po skrumáži dostali před prázdnou klec Plzně, ale ani jeden z hokejistů Slavie nedokázal dorazit puk do sítě.

Do konce třetiny už žádná velká příležitost k vidění nebyla. Oba celky vyprodukovaly několik střel, ale ani jedna zdaleka neměla gólové parametry. Oba gólmani, tedy domácí Kolář a hostující Dusil, si se všemi pokusy hráčů z pole bez větších potíží poradili. Indiáni i Slavia měli k dispozici i přesilové hry, nicméně ani jedno mužstvo v nich moc nezářilo a oslabený tým se vždy bez problémů ubránil.

Prostřední perioda utkání začala trestem pro hostující střídačku za zdržování hry. Hráči a vedení z hlavního města se při nástupu na ledovou plochu malinko opozdili a museli za to pykat. Domácí však s nabídnutou šancí nenaložili dobře. Ve třicáté minutě se však začaly dít věci! Forvard indiánů Filip Přikryl se na pravém křídle zmocnil puku, probojoval se před branku a i přes faul dokázal zakončit. Kotouč se převalil přes Dusila až za brankovou čáru a Plzeňané tak otevřeli gólový účet duelu.

Uběhlo pouhých čtyřiadvacet sekund a bylo to už 2:0 pro modrobílé. Jan Matiášek našlápl na pravé straně kluziště, a i když byl také faulován, vyslal na Dusilovu branku nechytatelnou ránu, která se od břevna odrazila jen těsně za brankovou čáru. Sudí si však byl jistý a gól hned uznal. Za necelou minutu přežila Slavia další obrovskou šanci. Mužík se prokličkoval před branku, poslal kotouč mezi Dusilovy betony ale sešívaný bek ho na poslední chvíli odpálil do bezpečí. Za hosty mohl snížit Klapka, ale nepřišel si na Kolářův beton. Jan Matiášek byl poté faulován v úniku a z nařízeného trestného střílení trefil jen tyčku.

Ve třetí části padla jen jediná branka, a to dosti kuriózní. Kamil Hajšman poslal na svatyni hostů dalekonosné nahození, které navíc mířilo těsně vedle slávistické klece. Hostující brankář si však omylem puk srazil hokejkou mezi betony do vlastní branky, což byl pro sešívané velice nešťastný moment. Jelikož už do konce zápasu branka nepadla, mohl se domácí gólman radovat z vychytané nuly. Kaňkou na utkání je zranění slávistického kapitána Ondřeje Holého.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): „Dnes jsme začali velice pasivně, až s přílišným respektem k soupeři a měli jsme jen tři střely na bránu v první třetině. O přestávce jsme si řekli, jak budeme hrát. Zlepšili jsme aktivitu, dostali jsme soupeře pod tlak a myslím si, že jsme ten zápas kontrolovali. Měli jsme tam nějaké šance, ale hosty jsme k ničemu nepustili. Zlom nastal v tom, že jsme začali hrát aktivnější a důraznější hokej. Konec jsme si už pohlídali"

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): „Prohráli jsme 0:3, domácí vyhráli zaslouženě. Kromě první třetiny, kdy jsme byli možná malinko lepší, byli domácí dominantní. Mrzí mi zranění našeho hráče a to, že zákrok zůstal nepotrestaný. Ne to, že jsme prohráli, protože jsme dvě třetiny byli horším týmem, ale mrzí mi přístup rozhodčího, kdy takový zákrok nechá být."

Autor Viktor Maudr, Jan Picka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více