Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.10.2015

Osmáci vyhráli šestý zápas v řadě

10. kolo, středa 28.10.2015, Slavia - Letňany
Slavia
7:0
2:0, 3:0, 2:0
Letňany

Branky a nahrávky: 14. Urych, 15. Limanovský (Urych), 25. Kubánek (Kaňka), 26. Konopásek (Čapka), Kaňka (Konpásek), 46. Konopásek, 54. Brummel (Jágr, Kaňka). Rozhodčí: Malinský - Bednář, Nekvapil. Diváci: 33. Průběh utkání: 7:0.

Sestavy

Slavia

Kmec – Matějka, Sýkora, Kučera, Kaňka, Němeček, Konopásek, Bartoníček, Limanovský, Marek, Roichman, Brummel, Jágr, Topol, Urych, Labuzík, Čapka, Kubánek

Letňany

Porubský – Appelt, Liberda, Hlaváč, Krutil, Klatt, Adamec, Zrcek, Stupka, Richtrová, Viačok, Mulač, Černá

Starší žáci pražské Slavie odehráli svůj desátý zápas v sezoně. Podruhé v soutěžním ročníku jim byli za soupeře Letci z Letňan, kteří stejně jako v prvním utkání inkasovali od slávistů sedm branek. Rozdílem v tomto duelu však bylo, že se Letňany nezmohly na jediný přesný zásah. Sešívané totiž výborně podržel gólman Kmec.

Ač byli slávisté v úvodních minutách utkání aktivnějším týmem, první větší šanci měli Letci. Po skrumáži v červenobílém brankovišti poskakoval kotouč po brankové čáře, avšak Kmec ho dokázal záhadným způsobem přikrýt do své lapačky. Sešívaní se dostali do vedení ve čtrnácté minutě. Po střele Limanovského se kotouč dlouho motal před letňanskou brankou, až jej našel Jan Urych, který jej dopravil za brankovou čáru.

Neutekla ani půlminuta hry, když se slávisté radovali z druhé branky v utkání. Urych přihrál na volného Prokopa Limanovského, který tentokrát prostřelil hostujícího brankáře. Další góly začaly padat v prostřední části hry. V páté minutě druhé třetiny byli sešívaní posláni do čtyř. Rozhodně jim to však nevadilo.

Kubánek totiž nejprve krásným hitem poslal k ledu letňanského forvarda, od kterého se kotouč odrazil ke Kaňkovi, který na sebe natáhl dvojici letňanských beků a následně poslal kotouč zpět na nebráněného Maxima Kubánka, jenž vstřelil první gól v oslabení. To však nebylo vše. V téže početní nevýhodě se dokázal prosadit také František Konopásek.

Těsně před koncem druhé třetiny vstřelili slávisté již pátý gól tohoto utkání. Autorem branky se stal Jakub Kaňka. Ve třetí třetině dokázali sešívaní přidat ještě dvojici přesných zásahů. Nejprve ukázal důraz před brankou František Konpásek, který dokázal došťourat kotouč pod brankářem Porubským. Sedmý a poslední zásah vsítil Maxim Brummer, který dokázal posunout za brankovou čáru Jágrovu střelu, který se na ní zastavila.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Dnes jsme měli trochu i štěstí v koncovce. Ve druhé třetině nám tam padly dva šťastnější góly. Navíc nás i podržel brankář, kterého musím za dnešní výkon pochválit. Faktorem jistě bylo také to, že soupeř tady nebyl ve velkém počtu hráčů. My si tu marodku naopak dáváme do pořádku, takže to bylo v dnešním utkání znát."

Martin Rousek (HC Letci Letňany): „Slavia je kvalitnější tým. V posledních zápasech jsme hráli s celky na stejné úrovni, jakou máme my. Navíc nám chyběli dva křídelní útočníci, kteří poslední zápasy hráli dobře. Slavia nás dneska jasně přehrála."

Autor Viktor Maudr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více