Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
29.10.2015

8. třída rozstřílela Pardubice, pět gólů nasázel Kubánek

12. kolo, čtvrtek 29.10.2015, Slavia - Pardubice
Slavia
7:1
0:0, 4:0, 3:1
Pardubice

Branky a nahrávky: 22. Kubánek (Limanovský), 23. Konopásek, 23. Kubánek (Labuzík), 31. Kubánek, 46. Kubánek (Kaňka, Labuzík), 59. Kubánek (Marek), 60. Urych (Labuzík) – 60. Lihtág (Hrádek). Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. Diváci: 26. Průběh utkání: 7:0, 7:1.

Sestavy

Slavia

Milec – Matějka, Sýkora, Václav Kučera, Kaňka, Němeček, Konopásek, Bartoníček, Limanovský, Reichmann, Brummel, Jágr, Topol, Urych, Labuzík, Čapka, Kubánek

Pardubice

Batěk – Divíšek, Hebek, Hrádek, Hrdlička, Kaštánek, Vojtěch Kučera, Nedelka, Odehnal, Pryl, Šťastný, Votava, Novotný, Tomek, Rouha, Lihtág, Lipenský

Pouhý den po výhře nad Letňany sehráli slávisté další zápas. Tentokrát nastoupili proti Pardubicím. Po bezbrankové první části sešívaní postupně nasázeli sedm branek a vypadalo to, že ani jeden neinkasují. Nakonec však osmnáct vteřin před koncem jednu branku obdrželi, přesto si připsali další tři body.

Během prvních dvaceti minut branka k vidění nebyla, o šance ale nouze nebyla. Jednu z nadějných situací měl Jágr, z dobré pozice ale pálil jen do tyčky. Na druhé straně se zase Pardubice řítily do přečíslení tří proti jednomu. Nedelka to vzal na sebe, Milec si však připsal skvělý zákrok lapačkou.

Druhá perioda už změnu skóre přinesla. Ve 22. minutě vypálil od modré čáry Limanovský, v letu se kotouč ještě otřel o Maxima Kubánka, a tak Batěk nestihl zareagovat. Ani ne za dvě minuty se do úniku dostal František Konopásek, který nadvakrát vyzrál na pardubického brakáře. Povedenou pasáž hry podtrhl o dalších dvanáct vteřin později Maxim Kubánek, který z blízka dorazil puk do sítě.

Pardubice pak měly příležitost na snížení, sešívaní ale se štěstím udrželi puk před brankovou čárou, a tak u Dynama nadále svítila nula. Naopak trojka u Slavie se poměrně rychle změnila na čtyřku. V přesilové hře se trefil Maxim Kubánek, který tak zkompletoval hattrick.

Maxim Kubánek však u třech gólů neskončil, ve 46. minutě totiž Labuzík poslal puk Kaňkovi, který lehce přihrál zpoza klece právě sešívanému útočníkovi se sedmičkou na dresu, ten měl již lehkou práci, jelikož Batěk už byl přesunutý na druhé straně brankoviště. Necelé dvě minuty před koncem byl Maxim Kubánek nejrychlejší, a tak dojel vyhozený puk, který následně poslal ke vzdálenější tyči.

Přestože už se zdálo, že branka nepadne, skóre se nakonec ještě menilo. Střela Labuzíka skončila na tyči, puk se ale odrazil do brankoviště, u kterého stál připravený Jan Urych, který už jen doklepl kotouč do sítě. V závěru ještě zaznamenal čestný úspěch Pardubic po přesně teči Jakub Lihtág.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Výsledek je pro nás výborný a myslím si, že kdyby nám před zápasem někdo řekl, že Pardubice porazíme 7:1, tak bychom to brali všemi deseti. Musím říct, že první třetina byla vyrovnaná a soupeř měl ke konci trochu i převahu. My jsme zbytečně zmatkovali v obraně, na druhou stranu jsem strašně rád, že se nám podařilo dát první gól, protože nás to hodně nakoplo. Postupem času jsme získávali půdu pod nohami a chodili jsme do branky. Tlak do branky vlastně rozhodl, protože my jsme dali tři góly z dorážek.

Trochu mě mrzí, že jsme byli poměrně hodně vylučovaní. Ono je to trochu zapříčiněný přemírou snahy, musíme si na to ale dávat pozor, jelikož by nám to v některých těžkých zápasech mohlo uškodit. Znovu musím pochválit brankáře. Ve středu i ve čtvrtek chytali oba velice dobře a jen mě trochu mrzí, že jsme trochu nešťastně dostali gól osmnáct vteřin před koncem. V sobotu nás čeká velká bitva v Liberci, který prohrál stejně jako my jen jednou. Bude to tedy zřejmě hodně vyrovnaný zápas.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více