Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
31. října 2015

V mezinárodní konfrontaci nestačil starší dorost na Salzburg

Už šest let jezdí starší dorostenci na dvojzápas do Salzburgu. Ani tento rok není výjimkou a koncem října odehráli svěřenci Miloše Pecky a Petra Vyskočila dva zápasy proti stejně starým klukům z EC Red Bull Salzburg. Bohužel pro sešívané nedokázali ani jeden ze zápasů vyhrát, i když při prvním vzájemném souboji byli poraženi až po samostatných nájezdech. „Tyto zápasy klukům hodně daly,“ hodnotí trenér staršího dorostu Miloš Pecka.

EC Red Bull Salzburg – HC Slavia Praha 6:5sn

Branky a nahrávky: 5. Matějka (Vildumetz), 10. Patočka (Steinocher), 13. Steiner (Vildumetz, Matějka), 38. Vildumetz (Šteiner), 55. Fiala (Brož, Vildumetz)

Vstup do první periody se sešívaným povedl na jedničku. David Matějka dokázal již v páté minutě překonat Skeca z pravého rohu a poslal červenobílé do vedení. Přesně o 5 minut později navázal na svého spoluhráče Matouš Patočka, který ve vlastním oslabení zvýšil náskok sešívaných už na 2:0. O 3 góly to bylo ve třinácté minutě, kdy do prázdné brány nahrával Davidu Šteinerovi Vildumetz.

Před zápasem si mohli starší dorostenci zahrát fotbal na krytém hřišti před šatnou

Druhá dvacetiminutovka však byla pod vedením domácího celku. Pět minut po začátku se z otočky prosadil domácí útočník. O několik minut později bylo sníženo na rozdíl pouhé branky. I další branka padla do svatyně slávistů. Při úniku tři na jednoho se podařilo domácímu celku dostat kotouč za záda Šorfa. Na tento gól ale červenobílí mladíci bleskově reagovali. Tomáš Vildumetz se jako první zorientoval na brankovišti a dorazil kotouč za bezmocného brankáře. Salzburg ale ještě dokázal srovnat, a tak se po druhé třetině odcházelo do šaten za nerozhodného stavu.

Na začátku třetí třetiny měli sešívaní obrovskou smůlu. V padesáté první minutě se po dorážce prosadil Lukáš Netolický, jehož gól ale nemohl platit, jelikož nebyl napsán na soupisce. Gól tedy nebyl uznán a Netolický se musel odebrat do šatny. Dalším hráčem, který musel opustit hostující lavičku byl Jakub Šilhan. Ten měl na soupisce jiné číslo než na zádech. Slavia tedy přišla o dva útočníky.

I přes tento defekt se sešívaní ujali opět vedení v zápase. Po přihrávce od Brože vsítil Eric Fiala z mezikruží branku. Dlouho to vypadalo, že tento gól bude vítězný. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou ale šli hosté do třech a domácí dokázali přesilovou hru využít.

Ani po pětiminutovém prodloužení se o vítězi nerozhodlo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V této části hry byli úspěšnější domácí, a tak skončil první přátelský duel 6:5 pro Salzburg.

EC Red Bull Salzburg – HC Slavia Praha 6:2

Branky a nahrávky: 40. Matějka (Vildumetz), 41. Šergl (Patočka)
Ani v jednom zápase si sešívaní dorostenci neporadili se Salzburgem

Druhý zápas byl v jasné režii domácího celku. V první periodě se však hrál velice opatrný hokej. Oba týmy již věděly, co mohou očekávat a nechtěly se dopouštět zbytečných chyb. Jako první se z gólu radovali domácí, a to v poslední minutě úvodní třetiny. Střela domácího útočníka vymetla pravý horní růžek, kam na ní nedosáhl Kodad.

Ve druhé třetině zvýšili domácí na 5:0. Nejprve se tečovaná střela dostala ve dvacáté deváté minutě za záda Kodada. O tři minuty později se domácí radovali znovu. Ti využili skrumáže před hostujícím brankářem a dokázali z mezikruží přidat další branku. O několik chvil později svítilo na světelné tabuli už 5:0. Červenobílým se ale podařilo alespoň snížit, když Vildumetz přihrával do jízdy Davidu Matějkovi. Ten z mezikruží překonal domácího brankáře.

Třetí perioda přinesla nejvyrovnanější hokej z celého utkání. Sešívaní se snažili vyrovnat, ale opět se radoval Salzburg. Již v první minutě zvyšoval už na rozdíl pěti branek. Blesková reakce přišla z hole Jana Šergla. Ten pouze upravoval výsledek na konečných 6:2 pro domácí tým.

Hodnocení trenéra Miloše Pecky

Miloš Pecka: „Salzburg je velice kvalitní mužstvo. Jsou tam hráči sesbíráni z celé Evropy. Oba zápasy byly velice kvalitní. My jsme postavili i hráče, kteří nebyli zatím v sezóně příliš vytěžovaní. Hráli jsme pravidelně na čtyři lajny, i když vyšla přesilová hra na čtvrtou pětku, tak ji hrála. Myslím, že první zápas jsme odehráli velice slušně. Ten jsme tedy prohráli na nájezdy. Druhý zápas byl trochu horší. Ale myslím, že tyto dva zápasy klukům hodně daly. Mezinárodní konfrontace není nikdy na škodu.“

Autor Lucie Brožová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více