Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
14.11.2015

Starší dorost si pohrál s Piráty a bere tři body

20. kolo, sobota 14.11.2015, Slavia - Chomutov
Slavia
6:1
0:0, 4:1, 2:0
Chomutov

Branky a nahrávky: 31. Krásný (Vildumetz, Kern), 35. Matějka (Vobořil, Šergl), 36. Patočka (Kern, Kohút), 38. Zídek (Šteiner, Vildumetz), 46. Matějka (Fiala, Šergl), 60. Vildumetz (Zídek) – 37. M. Svoboda (Chlán, Dvořák). Rozhodčí: Výborný – Buček, Ovsík. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Diváci: 93. Střely na branku: 33:36. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

Sestavy

Slavia

Patera – Krásný, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Matějka, Bajer, Fiala, Vildumetz, Kern, Šteiner, Netolický, Zídek, Marek, Šergl, Patočka, Kohút, Šilhan

Chomutov

Khůn – Buchtela, Bukač, Dvořák, Krejčí, Novák, Studený, Hajič – Köver, Kulich, Polák, Chlán, Palička, M. Svoboda, Hřebíček, Dejmek, J. Svoboda

Po nevydařeném utkání z Plzní si chtěli sešívaní starší dorostenci spravit chuť. V cestě jim stál Chomutov, s nímž si však červenobílí mladíci hravě poradili a napravili si své pochroumané sebevědomí. Slávisté byli po celý zápas lepší a nepouštěli svého soupeře do mnoha vyložených příležitostí. I proto se dočkali zaslouženého tříbodového zisku po výhře 6:1.

Do utkání vstoupili lépe domácí slávisté. Hned po 49 vteřinách hry se dostal Kohút spolu s Vildumetzem před Khůna. Ten je ale skvěle vychytal. A tak přišly perné chvilky pro sešívané – tři vyloučení za sebou. V oslabení však slávisté nepustili Piráty do žádné šance a sami mohli jít dvakrát do vedení. Nejprve se před Khůnem ocitl v páté minutě osamocený Fiala, ale neporadil si se zakončením. Minutu nato ujel obráncům Matějka a trefil levou tyč Khůnovy klece!

V deváté minutě zahrozili červenobílí také z přesilové hry. Šteiner dostal úžasnou přihrávku z rohu před branku, ale Khůn se stihl včas přesunout. V 12. minutě se dostali do první vážnější šance také hosté. Chlán zkoušel překonat Pateru bekhendovým blafákem. Sešívaný gólman však předvedl parádní zákrok lapačkou. Do přestávky se už nic zajímavého nestalo, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Sešívaná kanonáda ve druhém dějství

Začátek druhé periody se odehrál ve znamení vyloučení na straně Pirátů. A slávisté se v jedné přesilovce prosadili. Daniel Krásný si najel v 31. minutě mezi kruhy a mazácky odtamtud propálil Khůna. O dvě minuty později mohlo být vyrovnáno, když dostal Dejmek parádní přihrávku z pravého rohu před branku, ale Patera se včas přesunul.

Radovali se tak znovu slávisté. V 35. minutě dokázal propasírovat kotouč u pravé tyčky Khůnovy branky David Matějka. A v 36. minutě zvyšoval už na 3:0 Matouš Patočka, když dostal parádní přihrávku od Kerna zpoza branky. Půl minuty nato sice snížil po zmatku před Paterou Matyáš Svoboda, ale v 38. minutě už měli sešívaní tříbrankové vedení zpátky zásluhou Václava Zídka, jenž neomylně napřáhl k levé tyči Khůnovy svatyně. Pražané si tak do třetí třetiny odnesli tři branky k dobru.

Pokračující převaha Slavie ve třetí dvacetiminutovce

Skvělé výkony si přenesli červenobílí i do třetího dějství. V 46. minutě tak své vedení ještě navýšili, když doklepl volný kotouč na hranici brankoviště až do sítě David Matějka. A sešívaní neztratili dech. V 49. minutě napálil Šteiner po křižné přihrávce Vildumetze břevno branky Pirátů a tři minuty nato se dostali Zídek s Vildumetzem do přečíslení dvou na jednoho. Vildumetz zakončoval po Zídkově přihrávce a kotouč zastavil jen pár centimetrů před brankovou čarou holí jeden z chomutovských obránců.

Jediné zaváhání Pražanů ve třetí periodě přišlo v 57. minutě, když ujeli do přečíslení dvou proti brankáři Jan Svoboda a Dvořák. Patera však svým skvělým zákrokem jen stvrdil výborný výkon celého mužstva. Dvanáct vteřin před koncem navíc využil přesilovku Tomáš Vildumetz přesnou střelou pod víko chomutovské klece. Sešívaní tak odešli z utkání vítězně a mohou na předvedených výkonech stavět.

Hráli jsme jako tým a šli jsme si za vítězstvím, těší Vildumetze

„Včera jsme dostali v Plzni výprask 2:6 a museli jsme se zlepšit. Dnes jsme dobře vstoupili do utkání na rozdíl od zápasu v Plzni, kde jsme hned prohrávali 0:4 a měli jsme velký problém vrátit se do zápasu,“ srovnává zápas s Plzní (2:6) a s Chomutovem (6:1) sešívaný útočník Tomáš Vildumetz.

„Náš výkon mi dnes přišel hodně týmový, šli jsme si za vítězstvím. Chomutovu jsme utekli a v pohodě jsme si to pohlídali,“ říká muž s jedenáctkou na zádech, jenž se také proti Chomutovu gólově prosadil. „Měl jsem spoustu šancí, tak jsem rád, že mi to tam před koncem konečně padlo,“ libuje si.

Ohlasy trenérů

Petr Vyskočil (HC Slavia Praha): „Zápas měl z hlediska hry velice solidní parametry. Oproti včerejšímu utkání jsme se výrazně zlepšili, hlavně jsme lépe začali. V první třetině jsme skvěle ubránili skoro dvouminutové oslabení pět na tři a měli jsme v něm dvě vyložené příležitosti. První třetina byla solidní, i když skončila 0:0. Ve druhé nám to tam napadalo a třetí třetina byla kromě pěti minut v naší režii.“

Miroslav Buchal (HC Piráti Chomutov): „Viděli jsme dobré utkání. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé dali domácí dva góly, které vlastně rozhodly utkání. Ve třetí třetině jsme bojovali, ale domácí podržel gólman. Neodehráli jsme špatné utkání a neodcházíme se skloněnou hlavou, protože kluci bojovali a nemají se za co stydět.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více