Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. listopadu 2015

Tomáš Andrlík: Vyhrocené zápasy si užívám

Dvacetiletý obránce začínal s hokejem v Klatovech, odkud ve čtvrté třídě přestoupil do Plzně. Zde strávil většinu své mládežnické hokejové kariéry. Před dvěma lety si odskočil nabírat zkušenosti do zámořské WHL, která patří k tamním nejprestižnějším juniorským soutěžím. Po kanadském angažmá nastoupil do přípravy extraligové Plzně, kde na něj nakonec zbyl post sedmého obránce. Sezonu proto zahájil v barvách Klatov, které bojují o špici druhé ligy. V dresu Slavie dostává od trenérů Hynka a Razýma důvěru i prostor na ledě, s Ronaldem Knotem v obranné dvojici se tak podílel na výhře nad Litoměřicemi.

Máte za sebou druhý zápas v dresu Slavie. Přišel jste v době, kdy se jí nedařilo. Bylo to z vašeho pohledu těžší?
Já jsem to takhle vůbec nebral. Spíš by to bylo možná jiné, kdybych absolvoval tu sérii prohraných zápasů. Ale takhle jsem vlastně přišel ke dvěma zápasům, kdy jeden se prohrál a jeden včera vyhrál. A jsem za to rád. Celý tým už to tak cítil, že se vyhrát musí.

Včera se vám podařilo prolomit sérii proher, co podle vás rozhodlo?
To se občas stává, že tým prohrává a přestane si věřit. Nic pak nejde tak, jak má. Ale já věřím, že tímto výsledkem jsme to zlomili a už to bude jen lepší. Ten jejich první gól byla náhodný, byl to odražený puk do prázdné brány. Ale my jsme byli silnější, hráli jsme jako tým.

Vstup do zápasu ale konečnému průběhu moc neodpovídal.
Hráči Litoměřic hodně bruslili, sráželi se, prostě na nás nastoupili a povedlo se jim dát rychlý gól. My jsme se z něj ale oklepali, i díky tomu jsme měli sílu výsledek otočit.

Pohled na plnou trestnou lavici během zápasu s Litoměřicemi

Zápas byl hodně přerušovaný častým vylučováním, nechyběly ostré souboje, vám to ale jako hráči z kanadské soutěže asi nevadilo.
Ne, mně tento styl naopak vyhovuje. Mám rád, když se to dohrává, nemám problém se poprat. Už v Kanadě jsem se trošku prát naučil, mě právě takové vyhrocené zápasy baví.

To jste ukázal ke konci zápasu v pěstním souboji s Miklišem, rozhodně jste se toho nebál.
Bitky se určitě nezaleknu. Já už jsem se popral třeba před sezonou, když jsme hráli v přípravném zápase s Plzní proti Znojmu.

Slavii se dlouhodobě nedaří prosadit během přesilovek. Čím to podle vás je?
Já jsem tady chvíli, tak to nedokážu asi přesně říct. Ale to už je i celkově tím, jak se týmu nedařilo. Já věřím, že jakmile se začne opět dařit, tak se zlepší přesilové hry. Ale musíme na nich pracovat.

V kabině Slavie je výborná atmosféra

Kde jste působil před příchodem do Edenu?
Před sezónou jsem absolvoval přípravu s A mužstvem Plzně, ale do konečné sestavy jsem se nakonec nevešel. Proto jsem začal jezdit do druholigových Klatov. Ale druhá liga už nemá takovou úroveň, je to mnohem horší. Pokud nehrajete s týmy z první čtyřky tabulky, tak ta kvalita už není taková. Za nabídku Slavie jsem tedy byl moc rád. Mám tu vyřízené hostování na jeden měsíc a pak se uvidí, jestli se budu vracet zpátky do Plzně.

Mezi týmy Plzně a Slavie panuje určitá rivalita, vnímal jste proto angažmá ve Slavii jinak?
Nikdy jsem to takhle nebral. Možná nějací kluci to tak berou, ale pro mě je jakýkoliv soupeř jako každý jiný. Teď jsem ve Slavii, jsem za to vděčný a budu se zde snažit hrát co nejlépe to jde.

Tomáš Andrlík má pro strach uděláno. Zkušenosti pro bitky nasbíral v zámoří

Jaká je vaše role v týmu a jak si rozumíte ve dvojici s Ronaldem Knotem?
Pořád jsem v situaci, kdy sbírám zkušenosti a jsem rád za každou příležitost, kterou dostanu. S Ronaldem jsme si sedli, je to hodně útočný obránce a já naopak hraji defenzivně, vyhovujeme si. I proto, že se spolu známe z dřívějška, máme i stejného agenta.

Proti Litoměřicím jste měl premiéru před domácím publikem, vnímal jste ten zápas jinak?
Určitě to pro mě bylo zajímavější. Když hrajete doma před vlastními fanoušky, tak to vás hned jinak motivuje, chcete se jim ukázat v nejlepším světle.

Jak se cítíte v kabině mezi novými spoluhráči?
Cítím se tu výborně. Mladí i starší se k sobě chovají dobře. Ale já nemám problém přijít do kabiny, kde nikoho neznám. Prošel jsem několik týmů, kde to tak bylo. Tady ve Slavii už je pár kluků, které znám z dřívějška, takže všechno je v pohodě.

Autor Tereza Vychodilová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více