Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. listopadu 2015

Knot obdivoval gesto od Roubíka: Ne každý by se přiznal

Ústí nad Labem - Ronald Knot si ve třicáté minutě utkání 24. kola WSM Ligy, ve kterém ústecký Slovan hostil pražskou Slavii, údajně podle hlavního rozhodčího Daniela Pražáka počínal proti pravidlům. Nebýt gesta Jaroslava Roubíka, nikdo by tuto situaci pravděpodobně dále neřešil. Osmatřicetiletý ostrostřelec Slovanu se za stavu 1:2 prezentoval gestem fair-play, kterým hlavnímu sudímu přiznal, že se o faul od obránce Slavie nejednalo. Odchovanec Pražanů proto mohl dále pokračovat ve hře, skóre se ale již ve druhé polovině bitvy neměnilo. Knot i tak mohl se svými spoluhráči oslavit druhou výhru v řadě.

V zápase 24. kola WSM Ligy zajížděli hokejisté Slavie na led Ústí nad Labem. Pražané nezachytili začátek střetnutí, když už po šestnácti sekundách prohrávali. To bylo ale ze strany domácích vše, červenobílí dvěma brankami ve druhé třetině skóre otočili a v závěrečném dějství si těsné vedení pohlídali. „V posledních zápasech máme potíže se začátky utkání. Inkasujeme hloupé góly a musíme dohánět náskok soupeře. V Ústí nad Labem se nám nepříznivý stav naštěstí podařilo otočit, následně to bylo o bojovnosti. Slovan se vrhal do útoku, zatímco my se nikam nehnali,“ hodnotil středeční klání Ronald Knot, jenž měl být v čase 29:22 min. vyloučen trestem na dvě minuty.

Knot vstřelil první branku Pražanů v zápase se Slovanem. Výrazně se tak podílel na těsné výhře sešívaných.

K potrestání slávistického odchovance nedošlo, neboť ústecký kanonýr Jaroslav Roubík se o přerušení hlavnímu rozhodčímu v rámci fair-play přiznal, že se o faul nejednalo. „Musím říct, že to byl od Jaroslava Roubíka hezké. Podobných hráčů příliš není. Věděl jsem, že s ním kontakt neměl, což mi sám potvrdil a řekl, že zakopl. Obdivuji to, že to jel říct hlavnímu rozhodčímu a přiznal se. Navíc se jednalo za stavu 1:2 z pohledu Ústí nad Labem. Je to o charakteru hráčů, podobných zákroků je spoustu, ale ne všichni hráči se přiznají,“ komentoval důležitý moment z poloviny utkání.

„Něco obdobného jsem jednou či dvakrát zažil, ale přiznání jsou opravdu zřídka. V první chvíli jsem byl naštvaný, protože jsem byl přesvědčen o tom, že žádného nedovoleného zákroku jsem se nedopustil. Rozhodčí měl zvednutou ruku, proto ve mně bouchly saze. Říkal jsem si, že je to od něj hezké gesto,“ prozradil Knot, co mu probíhalo v hlavě.

2+4
Knot v posledních pěti zápasech nasbíral šest bodů. Za Pavlinem je aktuálně druhým nejproduktivnějším obráncem Slavie.

Slavia zvítězila podruhé v řadě po menší krizi, zdolat dokázala dva celky ze severu Čech, Litoměřice a Ústí nad Labem. „První čtvrtinu sezóny se nám dařilo, stříleli jsme góly a příliš branek nedostávali. Poté se nám trochu přestalo dařit, přestali jsme dávat góly, herně jsme se trápili, hledali se a nemohli zápasy dovést do vítězného konce. Doufám, že se nyní zvedáme a natáhneme šňůru výher,“ nechal se slyšet hráč s číslem čtyři na zádech.

Pražané si letos nekladou za cíl nic jiného než návrat mezi elitu českého hokeje. „Konkurence ve WSM Lize je. S většinou týmů jsme se setkali dvakrát a mužstev, která chtějí hrát o špičku tabulky, je postupem času a každým rokem více a více. Nemalé ambice mají také Kladno, České Budějovice, Jihlava či Třebíč. Nikdy jsem tuto ligu dříve nehrál, ale kluci říkali, že šla výkonnostně nahoru. Vždy byly v tabulce dva až tři odskočené týmy, v současnosti mají zápasy velkou kvalitu,“ komentoval průběh WSM Ligy Knot.

Autor Zdeněk Kamínek ml.
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více