Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.3.2003

Slavia je potřetí za sebou v semifinále

CF4, pondělí 10.3.2003, Vsetín - Slavia
Vsetín
0:6
0:0, 0:3, 0:3
Slavia

Branky a nahrávky: 29. Hejda (Krátoška), 32. Sup (Beránek, Duda), 36. Sup (Krátoška), 53. Posmyk (Tomica), 57. Antoš (Sailer), 58. R. Dlouhý (Graňák). Rozhodčí: Turčan, Venglář - Čížek, Padevět. Vyloučení: 10:11. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 4020. Konečný stav série: 0:4.

Sestavy

Vsetín

Biegl - Luža, Frolo, Jaškin, B. Ptáček, Němec, J. Polák, M. Horák - Kucharczyk, Vak, Stantien - Kacíř, Ambruz, Streit - Kotásek, Vampola, Demel - Fojtík, Korotvička, Dubec.

Slavia

Málek - P. Kadlec, Hejda, Posmyk, F. Kučera, Kolařík, Graňák - Duda, Beránek, Sup - Sailer, Krátoška, Antoš - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - D. Hruška, Fadrný, Tomica, od 16. min. navíc Šaffer.

V nejkratším možném termínu rozhodla Slavia o svém postupu do semifinále. V posledním zápase kladli odevzdaní Valaši odpor pouze v první třetině. V polovině utkání dostal Slavii do vedení Jan Hejda. Když pak přidal dva zásahy Michal Sup, bylo již o všem rozhodnuto. V závěrečném dějství s chutí hrající slávisté vyšperkovali výsledek díky Posmykovi, Antošovi a Dlouhému na 0:6 z pohledu Vsetína.

Do utkání vstoupili tentokrát s větší chutí Vsetínští. Na konci 2. minuty musel vytáhnout Málek krásný zákrok lapačkou proti střele Kotáska, kterému přihrával zpoza brány Vampola. O minutu později zasahoval pro změnu proti dvěma střelám Stantiena. Další horké chvilky pro slávistického gólmana přišly v 5. minutě, kdy na trestnou lavici usedli v krátkém sledu Dlouhý a Posmyk. Během více než minuty a půl však Málka ohrozili pouze Němec se Streitem. Slavia vážněji prověřila Biegla až v 10. minutě. Pokus Fadrného, jehož vyslal do šance Hruška, vyřešil včasným přemístěním Biegl. V 16. minutě se po Fadrného důrazu v brankovišti strhla mela, jejímž výsledkem bylo po dvou vyloučených na obou stranách. Zlý muž domácích Frolo vyfasoval oproti ostatním dvojnásobný trest a Slavia hrála tedy přesilovku. Ani Biegl příliš práce neměl, ostrý zákrok si připsal jen proti Kadlecově střele. První třetina musela být předčasně ukončena pro zranění čárového rozhodčího Čížka a dohrávala se po úpravě ledu.

Ve druhé části se dlouho nic zajímavého nedělo. Obraná taktika dominovala nad útočnou snahou. Ve 28. minutě neposoudili rozhodčí k nevoli diváků Dlouhého atak Dubce jako faul a vybrali si až oplácení vsetínského hokejisty. Dubec však na trestné lavici nevydržel dlouho. Po půlminutě přesilovky našel ve skvělé formě hrající Krátoška volného Hejdu, který poslal Slavii do vedení. Ve 32. minutě po rychlé akci Beránka přidal druhý gól Sup a domácím, kteří měli oprátku na krku, se pomalu začínalo otvírat propadlo. Když poté ostrostřelec Slavie potrestal ve vlastním oslabení minelu Biegla při rozehrávce, bylo již o osudu utkání a celé série prakticky rozhodnuto. Svou chybu vsetínský brankář částečně napravil dvěma zásahy proti osamocenému Dlouhému, ale to nic nemohlo změnit na tom, že se blížil pro domácí konec sezóny.

Třetína třetina se nesla skutečně v duchu loučení. Diváci se bavili zpěvem oblíbených chorálů včetně "Není nutno...", výkon Slavie se proměnil v exhibici. V 53. minutě po pasu Tomici propálil Biegla od modré Posmyk. V minutě 57. si vyměnil puk Antoš se Sailerem a bylo to již 5:0. Dílo zkázy dokonal necelé tři minuty před koncem tečí Graňákovy střely Dlouhý. Slávisté se radovali z postupu, Valaši si vychutnávali ovace publika za zakončenou sezónu, která se jim nad očekávání povedla.

Ohlasy trenérů
Zdislav Tabara (Vsetín): "Utkání jsme sice dobře začali, ale Kotásek svoji šanci neproměnil a do kolen nás dostala nevyužitá přesilovka pět na tři. Nesehráli jsme ji dobře, naopak Slavia svojí početní výhody využila a pak už hrála to, co potřebovala. V poslední třetině jsme už hráče prosili, aby utkání jen neodklouzali, aby si neutrhli ostudu, protože za celou sezonu jinak zaslouží pochvalu. Musíme ale současně uznat kvality soupeře, který celou sérii jasně vyhrál."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "V úvodu nás podržel brankář Málek, rozhodly tři naše branky v druhé třetině. Pak už jsme dohrávali relativně v klidu a možný tlak domácích v závěrečné třetině eliminovali čtvrtou brankou, po níž už jsme si výsledek jen hlídali. Výsledek utkání i celé série nás pochopitelně velice těší."
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více