Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. listopadu 2015

Proti poslednímu za třetí výhrou v řadě. Do Edenu přiletí draci

S již poměrně mohutnými knírky vyrazí sešívaní k dalšímu zápasu. Po menší krizi už mají Pražané na svém kontě dvě výhry. V sobotu na vršovickém ledě budou chtít přidat třetí, a načít tak vítěznou sérii. Do Edenu přijedou šumperští hokejisté, kteří se krčí na samém dně WSM Ligy. Když se k tomu připočte sešívaná výhra z prvního vzájemného zápasu 6:0, je jasné, kdo bude v duelu pětadvacátého kola favoritem.

25. kolo: HC Slavia Praha vs. Hokej Šumperk 2003

Porovnání týmů
3. místo (44 b.)
Postavení v tabulce
14. místo (18 b.)
82:51
Skóre
59:97
Jaroslav Markovič (10+18)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Fořt (8+10)
Miloslav Čermák (13 gólů)
Nejlepší střelec
Daniel Vrdlovec (11 gólů)
Žiga Pavlin (4+12)
Nejproduktivnější obránce
Jan Zdráhal (4+6)
Alexandr Hylák 94%
Úspěšnost brankářů
Filip Šindelář 90%
Ústí nad Labem - Slavia 1:2
Poslední zápas
Šumperk - Prostějov 6:2

Blíží se polovina základní části soutěže, před sešívaným jsou poslední dva duely této části sezony. K tomu se kvapně blíží závěr listopadu a nechybí ani narůstající kníry s ním spojené. Král prý vypadá jako sňatkový podvodník, Mikulík zase jako východoněmecký pornoherec. Kompletní fotogalerii naleznete zde, rovněž si můžete za soutěžit o holící strojek.

Zpátky na vítězné vlně. Konečně

Poslednímu duelu nechybělo příkladné gesto fair-play. Více v rozhovoru.

Po protrápených devíti kláních, ve kterých se slavisté neprobojovali ke tříbodovému vítězství, se začíná červenobílá mašina znovu rozjíždět. Pražané zatím mají na svém kontě dvě výhry. Nepříznivou sérii zlomili doma proti Litoměřicím, na což dokázali navázat i v posledním zápase na ledě Ústí.

Druhé vítězství v řadě se však nerodilo snadno. Slavia utkaní musela ve svůj prospěch otáčet, stačily jim k tomu ovšem jen necelé dvě a půl minuty v prostředním dějství. Na nepovedené úvody klání si však musejí dát Hynkovi svěřenci pozor. „V posledních zápasech máme potíže se začátky utkání. Inkasujeme hloupé góly a musíme dohánět náskok soupeře,“ lamentoval Knot, který v zápase vsítil první branku Slavie.

Přes nepovedený start duelu mohli být tedy slávisté spokojení. „Celý tým střetnutí dobojoval a dovedl až do vítězství,“ nešetřil chválou po zápase trenér Hynek.

Na samém dně ligy. Pomůže Mazanec?

Od znovu založení klubu roku 2003 zapadají draci pravidelně do skupiny o udržení, stejně si vedli i v loňském roce. Za šumperským snem – postupem do play off – nevykročil Salith ani letos nejlépe. Před polovinou letošní sezony má Šumperk na svém kontě pouhých osmnáct bodů a na všechny týmy v tabulce musí vzhlížet ze dna.

Daniel Vrdlovec ještě v dresu Slavie. V sobotu se v Edenu představí jako nejlepší střelec soupeře.

Špatné výsledky zapříčinily v kádru Šumperku před necelým týdnem změnu na trenérském postu. Radek Kučera v týmu strávil všechny prvoligové sezony od posledního postupu do vyšší soutěže. Jeho éra však skončila po utkání s Přerovem, trenér sám rezignoval. Šumperští draci dokonce museli odehrát jedno utkání bez šéfa střídačka. Od duelu s Benátkami už ale na severomoravské mužstvo dohlíží Marek Mazanec, nový kouč.

6:2
Po šesti zápasech si Šumperk připsal vítězství. Přehrál regionálního rivala z Prostějova, nasázel mu šest branek.

Před posledním kolem měli Šumperští otřesnou bilanci – šest zápasů v řadě bez jediného bodu. V derby s Prostějovem se negativní šňůru povedlo zlomit. Druhý zápas tak novému trenérovi vyšel, Salith si připsal výhru 6:2, a do Prahy tak pojede posílen alespoň jednou výhrou.

U poslední výhry draků nechyběl ani Daniel Vrdlovec, nejlepší střelec týmu, který zná velmi dobře i prostředí Edenu. Vrdlovec ve Slavii odehrál poslední tři sezony, často však hostoval v Berouně a právě Šumperku. Loni si zahrál jak v dresu Pražanů, tak Šumperka. Nyní se ale vrací do Prahy v roli soupeře.

Úvodní buly zápasu pětadvacátého kola je naplánováno na sobotních 15.00. Přijďte podpořit sešívané!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video