Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. listopadu 2015

POD LUPOU: Nejproduktivnější bek sešívaných Žiga Pavlin

Sešívaní proti poslednímu Šumperku nakonec doslova vyválčili dva body, o kterých v prodloužení rozhodl David Hruška. Velký podíl na dvoubodové výhře měl ale také slovinský obránce Žiga Pavlin, který asistoval u prvních dvou branek Pražanů. Právě urostlého beka jsme sledovali detailně. Kromě dvou gólových pasů si Pavlin připsal hned sedmatřicet přesných přihrávek, dle svých slov ale obránce se sedmnáctkou na zádech hledí především na týmové výsledky. „Kanadské bodování moc neřeším. Jsme jeden tým a musíme podávat dobré výkony jako celek," uvádí reprezentant Slovinska.

Jak byste zhodnotil utkání se Šumperkem?
Rozhodně jsme dnes nepodali dobrý výkon. Do zápasu jsme bohužel nevstoupili úplně ideálně. Chvílemi mi to připadalo, jako bychom si mysleli, že se vyhraje samo. To se nesmí stávat. My se na každý zápas musíme stoprocentně soustředit a nesmíme nic vypustit, pak to dopadne jako proti Šumperku, kdy jsme museli rozhodnout až v prodloužení.

Šumperk je v tabulce až poslední, překvapil vás svým dnešním výkonem?
Nepřekvapil. V této lize prakticky není žádný slabý soupeř. Jsou sice poslední, rozhodně ale nehráli jako poslední. Do svého výkonu vložili srdce a emoce. Hráli s vysokým nasazením a bojovali až do konce, kdy se štěstí přiklonilo k nám, a vyhráli jsme v prodloužení. My ale musíme Šumperku pogratulovat k velmi dobrému výkonu, pokud takto budou hrát i dál, určitě již brzy poslední nebudou.

0+2
Slovinský obr se proti Šumperku sice neprosadil gólově, u prvních dvou gólů ale přispěl asistencemi. Ve statistice +/- navíc u jeho jména rovněž svítí +2.

Vy sám jste zaznamenal dvě asistence, jste spokojený alespoň se svou předvedenou hrou?
Kanadské bodování moc neřeším. Jsme jeden tým a musíme podávat dobré výkony jako celek. V současné době se snažíme vybudovat si dobrou pozici pro play-off. Až tam svým způsobem začne sezóna. Pokud do té doby já nebo kdokoliv jiný nastřílíme šedesát branek a pak vypadneme ve čtvrtfinále, týmu to ničím neprospěje. Musíme pracovat jako tým po celých šedesát minut.

Ve druhé třetině vám Šumperk vstřelil tři góly. Co vám poté říkali trenéři v kabině před třetí částí?
Nebyli s naší hrou spokojení, protože tři góly za jednu třetinu je opravdu hodně. Řekli nám, kde se staly stěžejní chyby a snažili se nám vysvětlit, jak se jich pro zbytek zápasu vyvarovat.

POD LUPOU: Žiga Pavlin

Jako bych měl dvě hokejové rodiny

Během přestávky WSM ligy jste byl nominován do slovinské reprezentace, v níž jste odehrál zápasy proti Rakousku, Koreji a Polsku. Co pro vás znamená oblékat národní dres?

Žiga Pavlin je součástí slovinské reprezentace. Na svém kontě již má start v elitní skupině MS, ale také účast na Olympijských hrách v Soči.

Je pro mě velkou ctí reprezentovat mou zemi. Poslední roky hraje za Slovinsko skvělá parta kluků a i se nám daří. V roce 2014 jsme se poprvé dostali na olympiádu. Na jaře bychom se chtěli probojovat zpět do elitní skupiny mistrovství světa a hlavně ji pak udržet. Je skvělý pocit být součástí reprezentačního týmu.

Jaký je rozdíl mezi hokejem v reprezentaci a ve Slavii?
Co se samotného hokeje týká, tak to není zas takový rozdíl. Zde potkávám spoluhráče a kamarády devět měsíců v roce téměř každý den. Kamarády z reprezentace vidím třeba jen třikrát do roka, o to víc se na to ale vždy těším. Jako bych měl dvě rodiny, jednu potkávám tady po většinu roku a tu druhou ve zbylém čase. Teď v současné chvíli jsem na Slavii, a tak jsou pro mě důležité právě její výsledky.

Vaším dalším soupeřem je Přerov. Co udělat pro to, abyste se vrátili se třemi body?
Musíme se soustředit od samého začátku a hrát naplno po celých šedesát minut. Měli bychom hrát, jakoby šlo o play-off. Musíme se vyvarovat chyb ze zápasu se Šumperkem a poslouchat pokyny trenérů, jedině tak můžeme uspět.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video