Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.11.2015

V Boleslavi junioři marně dotahovali a vrací se bez bodu

23. kolo, čtvrtek 26.11.2015, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 20. Ďurač (Průšek, Uřidil), 28. Průšek (Planý), 49. Borovec (Pätoprstý, Sedmík) – 39. Zídek (Kohút). Rozhodčí: Hrubý – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 27:30.

Sestavy

M. Boleslav

Groh – Mašek, Hes, Tůma, Žalud, Uřidil, Červinský – Průšek, Prokop, Musliu, Brzák, Pätoprstý, Rypar, Borovec, Ďurač, Pořízek, Planý, Sedmík, Motloch

Slavia

Sochůrek – Valík, Drahorád, Zderadička, Adam, Saňa, Straka - Poruba, Nestrašil, Ječný, Zídek, Vyskočil, Tejral, Josefus, Suda, Horák, Mareček, Kohút, Furch

Přestože jsou sešívaní junioři ve venkovních zápasech nejlepší z celé extraligy, tuto přednost na ledě Boleslavi nepotvrdili. Domácí odskočili na rozdíl dvou branek a Slavia dokázala pouze snížit zásluhou Zídka. Následné marné bušení na boleslavského brankáře nemělo žádný účinek, domácí naopak potvrdili vítězství další třetím gólem.

Aktivněji začali hosté, k čemuž jim dopomohla i vcelku brzká přesilovka. V ní si vytvořili celkem velké množství šancí, ovšem Zderadička i Furch nedokázali puk před bránou sklepnout do sítě. Po uplynutí trestu se Slavia i nadále snažila útočit, jenže boleslavská obrana přidala na důrazu.

Následovaly hluché minuty, které ale skončily, jakmile domácí začal více jezdit do pásma Slavie. Největší šancí byl zřejmě únik tří hráčů proti jednomu, ovšem v rozhodující okamžik jeden z hráčů uklouzl a nedokázal vůbec nasměrovat puk do brány.

Domácí si vypracoval více šancí, které nedokázali proměnit, ale při přesilovce ke konci třetiny za příliš mnoho hráčů na ledě udeřili, když se při závaru dostal k puku u levé tyče Ivan Ďurač, jenž si počínal zkušeně a kotouč usměrnil do sítě.

Bruslaři načali druhou třetinu aktivitou, ale dlouho se nedostávali k šancím. Soupeř dobře hlídal střední pásmo. Šance si později vypracovala i Slavia, ovšem Groh spolehlivě branku utěsnil.

Při hře čtyři na čtyři ale přišla nečekaná branka. Boleslav, přestože měla v této herní situaci spíše navrch Slavia, dokázala ujet obraně a Planý zakončoval do Sochůrka. Jenže z druhé vlny dorazil k brankovišti Milan Průšek, jenž zavěsil pod víko.

Tento gól ale hosty nečekaně nabudil a ti celé minuty nepustili Boleslav z pásma a hrozili z mnoha různých pozic. Bruslaři však tomuto tlaku úspěšně odolávali téměř do konce třetiny, kdy se nakonec trefil Václav Zídek, který využil pádu obránce, jenž se právě chystal odražený puk vyhodit ze třetiny.

Poslední část byla o tom, zda Boleslav udrží své těsné vedení. Tomu odpovídal i obraz hry, která přinesla urputný a bojovný hokej, slibující boj o každý centimetr ledu, a to i při početních výhodách. Slavia se snažila překvapit Groha, jenž vychytal několik slibných šancí hostí.

Navíc ve 49. minutě sešívaní sami inkasovali, když si obrana nepohlídala Zdeňka Borovce, jenž chladnokrevně zakončil po vhazování a úniku několika hráčů přes celé kluziště. Slavia nic nevzdávala a sunula se nadále do útoku, ovšem pokusy Ječného, Drahoráda a Tejrala končily na připraveném Grohovi. Boleslav ke konci sáhla ke zdržovací taktice a často vyhazovala na zakázaná uvolnění. Ovšem účel to splnilo a sešívaní odjeli s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Jan Křivolávek (BK Mladá Boleslav): „Myslím si, že tomu vítězství šli kluci naproti. Usilovali jsme o výhru delší dobu, protože jsme měli čtyři remízové zápasy bez plusového bodu. Moc jsme chtěli vyhrát a bylo to i na klucích vidět, byla vidět snaha, a myslím, že jsme si v tomto utkání vyhrát zasloužili.“

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Utkání hodnotím špatně, protože jsme nezískali ani jeden bod. Myslím si, že nás domácí předčili v nasazení a obětavosti, protože spoustu střel zblokovali a byli hodně nepříjemní. Dost napadali a důsledně hráli do těla, a to nám moc nevonělo.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více