Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. listopadu 2015

Souboj velikánů. Slavia se pokusí výhrou přiblížit druhému Kladnu

Bitvy Slavie s Kladnem jsou jednoznačně jedním z největších lákadel celé WSM Ligy. Další souboj celků s nedávnou extraligovou minulostí se odehraje už tuto sobotu na kladenském ledě. Domácí Rytíři do šlágru vstupují v roli druhého celku tabulky, který zároveň jako první tým soutěže překonal stovku vstřelených branek. Třetí Slavia by se zase ráda svému sokovi přiblížila a získala zpět pošramocené sebevědomí.

27. kolo: Rytíři Kladno vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
2. místo (54 b.)
Postavení v tabulce
3. místo (46 b.)
101:67
Skóre
89:60
David Stach (14+29)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Markovič (11+19)
Vítězslav Bílek (24 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (13 gólů)
Brendon Nash (3+17)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (4+14)
Lukáš Mensator 92,02 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 93,51 %
Kladno Prostějov 5:2
Poslední zápas
Přerov – Slavia 5:2

Polovina základní části utekla jako voda. Ve druhé části se už začne lámat chleba, vše vyvrcholí v play off. Na úvod druhé poloviny před Slavií stojí velká výzva – Kladno. Další šlágr kola (i celé soutěže) je tady!

Pozor na vstup do zápasu

Po třech výhrách v řadě už to vypadalo, že se Slavia znovu zvedá. Hynkovi svěřenci ale naposledy neuspěli v Přerově, na jehož ledě padli 2:5. Na Moravě bylo však rozhodnuto už po polovině úvodního dějství. Pražané absolutně nezachytili začátek zápasu.

V Přerově slavia nezachytila začátek a po třech výchrách padla 2:5.

Nebylo to poprvé. Slávisté mají s začátky zápasy často problémy. Na světelné tabuli svítil už v 12. minutě stav 4:0 pro domácí. „Vůbec jsme navíc nevyjeli z vlastního pásma. Na vstupech do utkání musíme zapracovat, jinak budeme pořád prohrávat,“ burcoval po prohře kapitán Kolařík. Trenér Razým byl však ještě razantnější: „Snad se ani nedá říct, že jsme do zápasu vstoupili. Ještě jsme byli v autobusu, když soupeř vyslal první čtyři střely.“

Takové zaváhání si na ledě kladenských Rytířů Pražané dovolit nemohou. Rozjetí Středočeši by totiž nemilosrdně trestali. Slávisté touží po přiblížení se svému sokovi v tabulce, Kladno má aktuálně osmibodový náskok.

Stovka pokořena

O tom, že mají Kladenští v lize i letos ty nejvyšší ambice, není pochyb. Zatím Rytíři za svým cílem kráčí velmi odhodlaně. Ligu sice vede Jihlava, tým s nedávnou extraligovou minulostí jim však dýchá na záda a čeká na zaváhání celku z Vysočiny (Dukla má o dva body více).

101
Počet vstřelených branek Kladenských je nejvyšší v celé lize.

Jedno prvenství však kladenským hráčům už nikdo nevezme. V 26. kole dokázali svěřenci trenéra Lidického nasázet Prostějovu pět branek. Samo o sobě nic významného či překvapivého. Čtvrtá branka Kladna však znamenala, že v celkovém součtu se středočeský klub dostal přes hranici stovky vstřelených branek. A to s poměrně velkým předstihem před ostatními celky – nejblíže této hranici je nyní Ústí, které vstřelilo 90 branek.

V týmu Kladenských navíc – celkem pochopitelně – figuruje i nejproduktivnější hráč i nejúspěšnější střelec celé ligy. Stach má na svém kontě už 43 kanadských bodů, Bílek zase dokázal síť soupeře rozvlnit už čtyřiadvacetkrát. S takovými čísly tihle borci jasně vládnou individuálním statistikám naší druhé nejvyšší soutěže.

Z předchozích zápasů vždy jen bod

Pokaždé stejný výsledek. Slávisté dvakrát s Kladem padli po nájezdech (2:3sn).

V lize těžko najdete lepší souboje, než když se proti Slavii postaví Kladno nebo Budějovice. Tyto zápasy mají kromě jiného specifickou atmosféru, která dává vzpomenout na extraligová střetnutí. Zatímco v sezoně 2013/14, když se oba celky potkávaly naposledy v extralize, vyšla ze vzájemných soubojů lépe Slavia (tři výhry ze čtyř zápasů), letos ve WSM lize vládne středočeské mužstvo.

V sobotu se oba celky utkají letos už potřetí. Předchozí zápasy měly mnohé společné. Kromě perfektního hokeje a atmosféry to byl i výsledek. Obě střetnutí skončila po šedesáti minutách smírně (2:2). O výhře následně rozhodovaly až nájezdy, v prvním i čtrnáctém kole uspělo Kladno.

Slavia tedy na první výhru proti svému velkému konkurentovi v lize čeká. Proč by nemohla přijít v sobotu na kladenském zimáku? Vyražte podpořit sešívané na stadion soupeře!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více