Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. listopadu 2015

Slavia hostí Benátky. Strhne vzájemnou bilanci na svoji stranu?

Jako den a noc. Tak moc se lišily výkony slávistických hokejistů v posledních pár kolech WSM Ligy. V tom minulém však přišla slastná výhra. Sešívaní udolali silné Kladno a ukázali, že když mají svůj den, dokážou porazit kohokoliv. K zápasu proti dvanáctým Benátkám nastoupí s čerstvým triumfem v zádech a v roli favorita. Přesto je třeba mít se na pozoru. Pondělní soupeř se v soutěži sice hodně trápí, v kritických chvílích ale dokáže zabrat. V Edenu navíc Benátky představí čerstvou posilu, které domácí publikum dobře zná - Václava Pletku.

28. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou

Porovnání týmů
3. místo (49 b.)
Postavení v tabulce
12. místo (31 b.)
94:63
Skóre
72:79
Jaroslav Markovič (11+19)
Nejproduktivnější hráč
Dominik Lakatoš (4+12)
Miloslav Čermák (14 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Ordoš (9 gólů)
Žiga Pavlin (4+14)
Nejproduktivnější obránce
Tomáš Havlín (2+5)
Alexandr Hylák 93,47 %
Úspěšnost brankářů
Jan Lukáš 91,48 %
Kladno – Slavia 3:5
Poslední zápas
Benátky – Prostějov 2:3

Slávističtí fanoušci si museli při sledování výsledků svého oblíbeného celku v poslední době připadat jako na houpačce. Vítězství střídalo prohru a nikdy se nedalo předem odhadnout, v jakém rozpoložení se soubor vedený trenérskou dvojicí Hynek - Razým na ledě představí. Po prohře s devátými přerovskými Zubry navíc Slavia zavítala na stadion kladenských Rytířů, kteří dokázali pražský klub v obou předchozích duelech porazit.

Slavia se vytáhla na Rytíře, Benátky padly s Jestřáby

Tentokrát si však sešívaní přibalili na cestu do Kladna i skvělou formu. Ve 2. minutě utkání šli po Robinsonově brance do vedení. O čtyři minuty později získali po trefě Milana Mikulíka už dvougólový náskok a hned v úvodu duelu tak zadělali na slušný výsledek. Kladenským se sice podařilo v závěru první třetiny snížit a na konci druhé vyrovnat, závěrečné dějství ale opět patřilo sešívaným. Těm se povedlo z mnoha útočných akcí a získaných přesilovek vytěžit tři góly. Ve 45., 46. a 60. minutě se postupně trefili Čermák, D. Hruška a Kubica, Kladno se zmohlo jen na kosmetickou úpravu skóre, kterou zařídil Rudovský.

Slavia si ve třetím vzájemném utkání s Kladnem poprvé připsala plný bodový zisk za vítězství 5:3. Dobrým výkonem k triumfu přispěl i obránce Žiga Pavlin.

Benátky v minulém utkání na rozdíl od Slavie nebodovaly. Prostějovským Jestřábům podlehly na vlastním ledě v poměru 2:3 a proti sousedovi z konce ligové tabulky zaznamenaly čtvrtou porážku v řadě. Duel se začal odvíjet v jejich neprospěch už v závěru první periody, když za hostující celek otevřel skóre utkání Martin Novák. V 21. a 23. minutě navíc Prostějov přidal další dva střelecké zásahy a na Zimním stadionu města Benátky bylo o vítězi rozhodnuto. Domácí v polovině zápasu sice snížili na 1:3, kontaktní gól Vlacha však přišel až dvě minuty před závěrečnou sirénou. Jestřábi si tak odvezli všechny tři body.

1:2
Vzájemná zápasová bilance z letošního ročníku WSM Ligy je z pohledu obou týmů vyrovnaná. V prvním ze dvou střetnutí dominovali sešívaní, když soupeře porazili 2:0. Druhé utkání naopak ovládly Benátky, a to v poměru 3:1. Při započtení srpnového přátelského zápasu jsou ale lepší Severočeši.

Proti Slavii se postaví i Václav Pletka

Do pondělního utkání 28. kola WSM Ligy nastoupí obě mužstva v rozdílném rozpoložení i jinými očekáváními. Zatímco výhrou nadopovaná Slavia by měla naplno bodovat, Benátky mohou v Edenu jenom překvapit. Zápasová bilance dosavadního průběhu sezony je z pohledu obou týmů zcela vyrovnaná. Ve druhém kole ligy totiž po brankách Milana Hrušky a Jánose Vase brali výhru Pražané, další měření sil ovládly po výsledku 3:1 Benátky. Shodné je také vzájemné střelecké skóre, a to 3:3.

Václav Pletka hájil minulou sezónu sešívané barvy. V pondělí se představí v dresu soupeře

Nejúspěšnějšími hráči z hlediska kanadského bodování jsou na straně Slavie János Vas a v mužstvu Benátek Dominik Lakatoš. Oba si ze dvou střetnutí odnesli po jednom gólu a jedné asistenci. V případě, že by se počítaly také přípravné zápasy, chlubí se lepší bilancí severočeský celek. V přátelském utkání zkraje srpna totiž Slavii porazil 3:1. Jedinou branku sešívaných tehdy zařídil Jaroslav Markovič.

Nejčerstvější zprávy říkají, že za Benátky by měl v pondělním zápase nastoupit i Václav Pletka. Čerstvá posila hostů odehrála velkou část minulé sezóny právě za Slavii, letos působil šestatřicetiletý útočník naposledy na měsíční stáži v Kladně. „Transfer se podařilo uskutečnit, dnes nastoupí na ledě pražské Slavie,“ potvrdil manažer klubu Bartoloměj Salanský. O přínosu nové posily pak mluvil sportovní ředitel Benátek Jan Slivka: „O Vencovi víme, že má něco za sebou. Je to špičkový hráč, od kterého si slibujeme, že zvýší naši mizernou střeleckou potenci.“

O vítězi třetího, respektive čtvrtého letošního měření sil se rozhodne v pondělí navečer. Slavia hostí Benátky od 18:00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více