Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
29.11.2015

Osmáci slaví čtvrtou výhru v řadě, tentokrát jasně přejeli Kolín

16. kolo, neděle 29.11.2015, Slavia - Kolín
Slavia
6:1
3:0, 1:1, 2:0
Kolín

Branky a nahrávky: 15. Konopásek (Kubánek, Urych), 16. Gajda (Kubánek), 20. Labuzík (Gajda), 29. Konopásek (Urych), 47. Limanovský, 50. Labuzík (Jágr, Němeček) – 32. Herčík. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 22. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.

Sestavy

Slavia

Milec (32. Kmec) – Matějka, Sýkora, Kučera, Kubánek, Němeček, Konopásek, Bartoníček, Limanovský, Marek, Gajda, Brummel, Jágr, Topol, Urych, Labuzík, Čapka

Kolín

Burda – Kopecký, Hausler, Kříž, Grauer, Diviš, Šupík, Chlubný, Herčík, Pokorný, Pilný, Vyvial, Barták, Martinec, Matoušú, Mišek, Černá

Sešívaní hokejisté 8. třídy se znovu radovali z vítězství, když Kolínu nasázeli šest branek. Červenobílí tedy už dvanáct zápasů neprohráli a pouze jednou remizovali. Díky vítězství proti Kolínu se slávisté osamostatnili na čele tabulky, na druhý Liberec mají náskok dva body.

Úvod zápasu přinesl celkem vyrovnanou partii. První větší šanci měl domácí Jágr, když ve třetí minutě jen těsně minul svým bekhendovým pokusem pravou tyč Burdovy klece. O tři minuty později zvonily tyče na obou stranách. Nejprve trefil levou tyč Milcovy branky hostující Martinec a po něm z protiútoku nastřelil břevno Brummel.

Na branku se tak čekalo až do 15. minuty, kdy se prosadili domácí, jimž patřil závěr úvodního dějství. František Konopásek dostal skvělý pas zpoza branky od Kubánka a neměl problém dopravit puk do prázdné branky. Minutu nato zvýšil slávistické vedení dorážkou z první Petr Gajda a půl minuty před sirénou se zčista jasna ocitl před Burdou Tomáš Labuzík, jenž dokázal zasunout kotouč mezi betony gólmana hostů.

Vyrovnané druhé dějství

Začátek druhé třetiny nepřinesl příliš zajímavý hokej, a tak se diváci začali bavit až v 29. minutě, když se sešívaným povedlo ještě zvýšit své vedení. František Konopásek zakončil přečíslení dvou na jednoho přesnou střelou do pravého horního růžku. O dvě minuty později však zabral také Kolín. Kříž sice nejprve trefil pravou tyč, ale krátce po něm se trefil Daniel Herčík.

Po obdržené brance došlo v brankovišti domácích ke střídání stráží. Do branky se postavil Matěj Kmec. A i ke konci prostřední dvacetiminutovky zvonily tyče. V 33. minutě byl blízko hattricku Konopásek, když nastřelil levou tyč a o pět minut později pálil Herčík z pravého kruhu do levé spojnice Kmecovy klece. Před třetí periodou tak drželi červenobílí stále tříbrankové vedení.

Slávisté šli vítězství naproti

Závěrečných dvacet minut patřilo domácím. V 44. minutě nejprve trefil Jágr levou spojnici kolínské svatyně, ale tři minuty poté ujel ve vlastním oslabení Prokop Limanovský a zamířil přesně do levého horního růžku. A v 50. minutě přidal další branku Tomáš Labuzík, když dostal výbornou přihrávku do brankoviště od Jágra a dokázal ji zužitkovat.

Ke konci dějství ještě v 56. minutě nastřelil Jágr tyč napůl odkryté Burdovy branky a dvě minuty před koncem si Kmec skvěle poradil s Herčíkovým pokusem a předvedl se divákům. Těsně před sirénou si ještě domácí vyzkoušeli hru bez brankáře, ale ke změně skóre už nedošlo, a tak si sešívaní připsali tři body.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „V zápase byly momenty, se kterými jsem byl hodně spokojený oproti minulému zápasu. Hlavně druhá polovina první třetiny byla z naší strany velmi dobrá, dali jsme tři góly a myslím, že jsme soupeře přehrávali pohybem a kombinací. Ve třetí třetině nám malinko tempo hry upadlo, ale ke konci zase vygradovalo. Přidali jsme gól v oslabení a soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Byla to taková houpačka, ale s výsledkem jsme spokojení, protože 6:1 je poměrně jasné vítězství. Jsem taky rád, že jsme mohli dát prostor i ostatním hráčům. Hráli jsme dnes v trochu přeházené sestavě, ale s předvedenou hrou jsem oproti minulému zápasu velmi spokojen.“

Autor David Mencl, Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více