Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. prosince 2015

Poslední zápas před Vánoci: Pikantní souboj s druhou Jihlavou

Vánoční svátky už sice klepou na dveře, program WSM Ligy však stále nabízí jedno kolo. Duel, který sešívané čeká ve středu, ale rozhodně nebude probíhat ve svátečně uvolněném tempu. Razýmovi borci totiž vyrazí na led Dukly, která je v tabulce na druhém místě a budí značný respekt. Potvrdí Pražané formu z posledních duelů, nebo body ze šlágru 34. kola zůstanou na Vysočině?

34. kolo: HC Dukla Jihlava vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
2. místo (68 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (59 b.)
109:78
Skóre
109:76
Filip Seman (11+14)
Nejproduktivnější hráč
Miloslav Čermák (15+17)
Josef Skořepa (15 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (15 gólů)
Tomáš Kaláb (5+14)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (4+16)
David Honzík 94,3 %
Jakub Škarek 92,6 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 93,5 %
Prostějov – Jihlava 6:5
Poslední zápas
Slavia – Most 4:1

S dvojicí Razým – Srdínko bez prohry

Markovič se po zranění vrátil do sestavy. Proti Mostu ještě nebodoval, dovede to na ledě Jihlavy?

Po domácím zápase s Kadaní, který slávisté prohráli po prodloužení, byl odvolán trenér Hynek. Kormidla střídačky se následně ujal Razým se Srdínkem. Duo nových trenérů si nejdříve odbylo vítěznou premiéru v Třebíči a následně oslavilo výhru i doma proti Mostu. I po druhém duelu tak mohli být trenéři spokojení.

„Jsme rádi, že jsme urvali tři body a že jsme si kromě gólů vytvořili i dost dalších šancí. Po ospalém začátku jsme se dostali do hry a utkání jsme zvládli,“ chválil asistent Srdínko, který ale zároveň neopomněl, že je stále na čem pracovat: „Na druhou stranu jsme vyrobili některé chyby, kterých se do budoucna musíme vyvarovat.“

V neděli se do sestavy sešívaných po zranění vrátil Jaroslav Markovič, který i po šestizápasové pauze stále patří k nejproduktivnějším slávistům. Jeho síla a šikovnost budou i na jihlavském určitě velmi potřebné. Trenéry a fanoušky by tento slovenský forvard určitě potěšil, kdyby se po svém návratu rozjel stejně jako jeho maďarský spoluhráč. Vas zatím bodoval ve všech osmi zápasech (5+4) po návratu na led. Povede se podobný comeback i Markovičovi?

Návrat kapitána

Jihlavská Dukla bezpochyby není slabý sok. Bývalý armádní klub s historií protkanou československými tituly má ve druhé nejvyšší soutěži pravidelné ambice na postup. Respekt tým z Vysočiny budí i v letošní sezoně. Dukle v tabulce patří za vedoucími Rytíři druhá pozice. Jihlavští na Středočechy však ztrácí jediný bod.

10
Rovnou desítku mačů čítala nedávná vítězná série Jihlavy. Šňůra skončila na konci listopadu.

Tabulkový vzestup započali jihlavští hokejisté v polovině října. Přes následující měsíc a půl nepoznali hořkost porážky a do vítězné série nasbírali celkem deset tříbodových výher. S takovou šňůrou se Jihlava pochopitelně vyhoupla do nejvyšších pater tabulky.

Velký návrat! Do zápasu se Slavií zasáhne Tomáš Čachotský, bývalý kapitán Dukly. (foto: hcdukla.cz)

V posledních kolech se však rozjetá dukelská mašina malinko přibrzdila. Posledních šest zápasů odehrála Jihlava podle vzoru výhra – prohra. Úspěch s neúspěchem se tak pravidelně střídal. Naposledy tým z Vysočiny padl v Prostějově, podle popsaného vzoru by měla ve středu následovat výhra nad Slavií. Pražané však svému sokovi tuto sérii rádi naruší.

Pro Duklu bude středeční zápas určitě velkým svátkem. Poslední utkání před Vánoci, přijede kvalitní celek a navíc se do sestavy vrátí jedno velké jméno. Tomáš Čachotský je jihlavským odchovancem, za „áčko“ odehrál dlouhých čtrnáct sezon, poslední dva roky byl navíc kapitánem mužstva. Před letošní sezonou ale zamířil do extraligového Zlína. Díky střídavým startům se ikona jihlavského hokeje na Horácký zimní stadion ve středu vrátí.

Jedno je tedy jasné – ve středu od 17.30 čeká Slavii pořádná bitva, ve které budou chtít Razýmovi svěřenci navázat na dvě předchozí výhry. „Je potřeba teď ještě vyhrát zápas s Jihlavou a v přestávce aplikovat všechny trenérovy pokyny tak, abychom po Vánocích šli jasně za svým cílem,“ má jasno navrátilec Markovič. Vydejte se červenobílé podpořit na Vysočinu!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více