Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. prosince 2015

POHLEDEM STATISTIK: Sázka na obránce a Šafránek pálící jako o život

Druhá vítězství v řadě přineslo do řad sešívaných potřebný klid. Sobotní úspěch proti Mostu (4:1) opět ukázal, jak důležité je pro Slavii stavět na obranných řadách. Kromě už tradičně výborného Alexandra Hyláka byli nepostradatelní zadáci červenobílých, kteří se zformovali do tří dvojic. Mimo vysokého času na ledě si připsali poměrně i velký počet střeleckých pokusů.

Ronald Knot byl na ledě 25 minut a 4 sekundy

Při posledním domácím zápase v Edenu proti Kadani byl na ledě nejdéle Žiga Pavlin, v sobotu se ale vrátil na vrchol Ronald Knot (25:04). Pro jednadvacetiletého beka byl zápas proti Mostu vůbec vydařeným představením. Kromě nejvyššího ice-timu si totiž Knot připsal i pět střel na branku, z nichž jedna byla úspěšná a skončila v síti. K tomu pak přidal navrch ještě asistenci na závěrečnou branku Jánose Vase. „Udělali jsme strašně moc chyb, ale Saša nás podržel. Rozhodlo to, že jsme dali tři góly v přesilovkách,“ hodnotil po zápase Knot, který zaznamenal oba kanadské body právě v početní výhodě.

Jenom o sedm sekund méně (24:57) strávil na ledě Knotův parťák z obranné dvojice Angel Krstev. Zkušeného beka využívali trenéři taktéž na přesilovky a i on si připsal dva střelecké pokusy. Další pozice obsadilo dou cizinců - János Vas a Nathan Robinson, kteří oba hráli shodně 19 minut a 7 sekund.

Pilný Šafránek byl úspěšný i na buly

Ve statistice střel se na vrcholu vyjímá jméno Davida Šafránka. Letošní posila vystřelila na branku Mostu celkem pět ran, tedy stejně jako Ronald Knot. Na rozdíl od něj ale stačilo Šafránkovi k pěti střelám na ledě necelých 12 minut - slávistický útočník tak pálil o sto šest, a nakonec z toho byl i jeden - nakonec vítězný - gól. Čtyři střely na branku pak vyslal Nathan Robinson a David Hruška, aktivní byli i střelci dalších dvou gólů - János Vas a Milan Mikulík. Oba vypálili na mosteckého brankáře třikrát.

5
Takový počet střel vyslal David Šafránek na branku za 12 minut na ledě

David Šafránek měl taktéž povedený večer. Kromě pěti střel a jednoho gólu byl totiž úspěšný i na vhazování, kterých vyhrál osm z jedenácti. Nestačil v procentuální úspěšnosti jen na „krále buly“ Pavla Kašpaříka, kterého soupeř v kruhu přetlačil jen ve třech případech ze čtrnácti. Stoprocentní úspěšnost na vhazování měl sice Miloslav Čermák, ten ale absolvoval jenom jedno buly.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více