Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. prosince 2015

Miloslav Čermák necítí křivdu z neuznané branky: Všichni jsme jenom lidi

Zápas plný kuriozit. Neuznaná branka, tři góly v oslabení a nakonec fantastický sešívaný závěr. Už to totiž vypadalo, že Slavia odjede z Jihlavy bez bodu. Ale šest minut před koncem zaveleli sešívaní k obratu, který v čase 59:16 dokonal vyrovnávajícím gólem Miloslav Čermák a poslal zápas do prodloužení. V něm branka nepadla a bod navíc brali po nájezdech bohužel domácí. Slávistický srdcař se rozpovídal nejen o zápase, ale také o tom, jak se těší na Vánoce.

Start do zápasu s Jihlavou se vám celkem podařil, ale domácí poté třemi góly otočili skóre zápasu…
Řekl bych, že jsme zápas nezačali vůbec špatně. Dali jsme rychle gól, který ale bohužel rozhodčí neuznal. Při oslabení se nám sice podařilo dát další gól, ale chvíli nato jsme udělali faul do tří a to se prostě nesmí stávat. Z toho jsme dostali první gól, Jihlava se dostala do tempa a další dva góly dali trochu se štěstím. Ale klíčový byl ten první, kdybychom místo toho dali druhou branku my, mohlo být všechno jinak.

Už jste zmiňoval ten první neuznaný gól. Cítili jste trochu křivdu, protože z prvního pohledu bylo vidět, že se kotouč dostal za brankovou čáru?
Já jsem to sám viděl, že to gól byl. Ale tohle se stát může, všichni jsme jenom lidi. Nevím, jestli neměl hlavní rozhodčí špatný úhel. Bavil jsem se s ním po zápase a podle něj to prostě gól nebyl, byl si tím jistý. Nicméně od toho by tam měl být ještě ten brankový, který by to asi měl posoudit lépe.

Měli jste poměrně hodně vyloučených hráčů. Bylo to přísným metrem sudího nebo vaší zvýšenou agresivitou?
Na rozhodčího bych to rozhodně neházel. Myslím si, že pískal dobře na obě strany a po tom gólu si to hlídal. Jihlava měla dobrý pohyb a to se pak těžko brání. Ale spousta těch faulů je zbytečných. Už se z toho musíme ponaučit, říkáme si to každý zápas a pak nás to stojí zbytečné body.

1+2
S takovým bodovým ziskem odešel Miloslav Čermák ze zápasu s Duklou

Na druhou stranu, povedl se vám docela kumšt. Vstřelili jste v jednom zápase dvě branky v oslabení..
Myslím si, že ty oslabení hrajeme celkově dobře, máme je i podle čísel nejlepší v lize (Slavia má úspěšnost na oslabení 89,39% - pozn. autora). Bohužel jsme ale i při naší přesilovce dostali jeden gól, takže v tomhle ohledu to zase dobré nebylo. Celkově se hrálo nahoru – dolů, padlo deset branek, divákům se zápas musel líbit. Pro nás je však škoda, že z něj máme jen jeden bod.

Ještě šest minut před koncem jste prohrávali o tři branky. Věřili jste, že by se zápas dal ještě zlomit během takto krátké doby?
Tady bylo vidět, že když se hraje až do konce, tak se může stát cokoliv. Bylo tam trošku štěstí, ale i to k tomu patří. Ale řekl bych, že při hře pět na pět jsme byli celý zápas lepší než Dukla, nicméně nás srážela ta věčná oslabení.

Miloslav Čermák zařídil vyrovnání na 5:5 a následnou euforii slávistů

Vy jste byl u všech tří posledních branek, tu úplně poslední jste dokonce sám vstřelil. Mohl byste popsat vaše pocity při vyrovnání?
Celé to začalo, když jsme vstřelili třetí branku. Tam jsme začali cítit, že by se to ještě mohlo podařit. Dva góly už nejsou nic (směje se). Oba poslední góly jsme poté dali ve hře bez brankáře. Nebyly to žádné nádherné akce, vlastně obě branky padly z předbrankového prostoru, z dorážek. My jsme si ale za tím šli a ta euforie potom byla krásna, škoda jen, že jsme to nedotáhli.

V prodloužení moc šancí nebylo, ale vy jste byli psychicky nahoře. Není tak škoda, že se vám nepovedlo rozhodnout už v prodloužení?
My jsme určitě chtěli urvat druhý bod již v prodloužení, protože nájezdy jsou loterie. Jednou je vyhrajeme, jednou prohrajeme. Mě na nájezd určil trenér, docela se mi v nich daří. Ale rozhodně nejsem spokojený s tím, jak jsem to v Jihlavě provedl. Trošku mě to mrzí, myslím si, že dva body jsme si měli odvézt.

Vánoce u Čermáků

Utkání s Duklou bylo poslední před Vánocemi. Máte už od trenérů volno?
Teď aktuálně máme volno, aby si každý trochu odpočinul. Sejdeme se až v neděli na trénink a do Vánoc budeme trénovat dvoufázově. Ale pochopitelně na Vánoce budeme také mít volno.

A s kým budete trávit Vánoce vy?
Já budu se snoubenkou v Praze. Během svátku navštívíme naše rodiny, což je pro nás asi nejdůležitější.

Jak u vás probíhá štědrovečerní večeře? Jaký je Miloslav Čermák kuchař?
Je to taková ta české klasika. Máme kapra a pochopitelně bramborový salát. K tomu patří také koledy a dárky. V kuchyni to máme se snoubenkou vlastně rozdělené napůl. Ona se postará o salát a já si beru na starosti rybu. Mám ale rád celý Štědrý den, když si člověk udělá tu vánoční pohodu, je s lidmi, které má rád.

Dodržujete nějaké další vánoční tradice?
My se snoubenkou asi přímo ne. Ale když jedeme za rodinami, tak se synovcem si třeba rozkrojíme jablíčko a podobné zvyky hlavně pro děti.

Máte od trenérů nějakou speciální vánoční dietu?
Zatím nám nikdo nic neříkal, tak snad ne (směje se). Samozřejmě nevím, jestli třeba nějací hráči dostanou, ale myslím si, že asi spíš ne. Spíš se každý bude muset hlídat sám.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více