Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
24. prosince 2015

Vánoční dítě Aleš Furch

Vánoční svátky jsou jedny z mála dní, kdy mají všechny mládežnické kategorie volno a užívají si zasloužený odpočinek. „Nejraději trávím Vánoce v kruhu rodiny,“ svěřuje se talentovaný útočník Aleš Furch. Pro Furcha je však tento den speciální ještě v jedné věci. Přesně na Štědrý den se totiž narodil.

Ještě 23. prosince nastupuje sešívaná juniorka v dopoledních hodinách na led. Zpět se vrací už tři dny po Štědrém dnu. Těchto několik dní tráví každý hokejista jiným způsobem. Příbramský rodák Aleš Furch slaví Vánoce nejraději v rodinném kruhu, protože se během roku domů moc nepodívá. „Koukám doma na pohádky a jím při tom cukroví,“ usmívá se červenobílý útočník. „Užívám si hlavně tu atmosféru kolem Vánoc, taky spoustu jídla. Ze všeho nejvíce se těším na bramborový salát,“ prozrazuje Furch.

Odlévání olova, pouštění skořápkových lodiček nebo házení pantofle se u Furcha nedodržuje, místo toho si s rodinou vymysleli vlastní tradici, která se týká hokeje. „Děláme rodinný hokejový zápas,“ říká junior s číslem dvacet čtyři na zádech.

Tento talentovaný forvard byl již několikrát nominován, aby během vánočních svátku reprezentoval Českou republiku. „Nikdy se mi nestalo, že bych přímo 24. prosince nebyl doma. Vždy nás pustili 24. ráno a vraceli jsme se zpět 25. ráno,“ vzpomíná na výběry konané v průběhu prosince. Dokáže si však představit vynechání vánočních svátků kvůli hokeji. „Kdyby to bylo kvůli něčemu důležitému v mé hokejové kariéře, tak bych to asi zvládl,“ přiznává.

Štědrý den je pro Aleše Furcha ještě o něco důležitější než pro ostatní. V tento den se totiž v roce 1997 narodil. „Narozeniny v podstatě neslavím.“ O dárky však nepřichází. „Od rodičů dostávám dárky 24. prosince a od zbytku rodiny většinou 23. prosince, “ upřesňuje své narozeninové oslavy. „Dárků myslím dostávám dostatek,“ dodává. Letošní narozeniny budou speciální ještě v tom, že Aleš dosáhne plnoletosti. „Pro mě to není nějak speciální. Beru to jako každé jiné narozeniny,“ říká Furch.

Pro každou matku je narození dítěte velká událost. „Máma se hrozně těšila, že už budu na světě,“ popisuje pocity mámy. „Byly to holt jiné Vánoce, ale pro rodiče ty nejkrásnější,“ ukončuje s úsměvem.

Autor Lucie Brožová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více