Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. prosince 2015

První zápas po Vánocích. Sešívaní jdou na Havířov

Vánoce jsou již za námi. Přesto bychom ještě jeden pozdní dárek v podobě tří bodů rádi dostali. Proti bude celek z Havířova, kterému se letos na venkovním hřišti velmi daří. Přesto ale ve vzájemných duelech Slavie s Havířovem vítězili vždy domácí. Bude tomu tak i v pondělí v Edenu?

31. kolo: HC Slavia Praha vs. HC AZ Havířov 2010

Porovnání týmů
4. místo (60 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (44 b.)
114:82
Skóre
99:108
Miloslav Čermák (16+19)
Nejproduktivnější hráč
Peter Kanko (17+11)
Miloslav Čermák (16 gólů)
Nejlepší střelec
Peter Kanko (17 gólů)
Žiga Pavlin (4+18)
Nejproduktivnější obránce
Karol Korím (6+12)
Alexandr Hylák 93,24 %
Úspěšnost brankářů
Petr Matoušek 90,32 %
Jihlava – Slavia 6:5 sn
Poslední zápas
Havířov – Prostějov 0:2

Havířov letos trápí nedůraznost před brankami

Asi nikdo před sezónou nečekal, že Havířov se bude tlačit do bojů o čelo tabulky. Nicméně aktuální jedenácté místo je rozhodně pro slezský tým zklamání.

Havířov naposledy padl doma s Prostějovem

Největším problémem je pro hostující tým nedostatečný důraz v předbrankovém prostoru. Z toho samozřejmě plyne špatná produktivita a prohry v zápasech, ve kterých Havířov není horším týmem. „Rozdali jsme velmi mnoho bodů svým soupeřům v zápasech, kde jsme byli lepším týmem. Dominovali jsme v poli, vyhrávali jsme osobní souboje, ale selhávali jsme v předbrankových prostorech. Ať už jsme neproměňovali své šance, anebo naopak, byli jsme málo důrazní před naší brankou. Bohužel to bylo často v klíčových momentech zápasů. A tím jsme si sami zkomplikovali situaci," komentuje aktuální stav trenér Štefan Mikeš.

Když k tomu navíc přidáme mizernou formu na vlastním kolbišti, vyjde nám ono jedenácté místo v tabulce a aktuální ztráta čtyř bodů na postup do play-off. Navíc ani poslední zápasy Havířovu vůbec nevycházejí. Dvě výhry z posledních devíti utkání mluví samy za sebe. Naposledy se Slezané utkali doma s Prostějovem, nedokázali vstřelit ani jednu branku a prohráli 0:2.

Slavia se rvala v Jihlavě do posledních vteřin

Od zápasu s Třebíčí vede mužstvo nová trenérská dvojice. Po Pavlu Hynkovi přebral mužstvo jeho dosavadní asistent Milan Razým a jako asistenta si vybral Jana Srdínka.

Slavia v Jihlavě mohutně dotahovala, ale na výhru nedosáhla

A novým koučům se zatím daří velmi slušně. Již první zápas s novými šefy střídačky slávisté vyhráli (2:1). Následně dokázali porazit na vlastním ledě Most poměrně jednoznačně 4:1. A v posledním kole zhruba týden před Vánocemi přišel zápas proti Jihlavě.

A bylo se rozhodně na co koukat. Rozhodčí nejprve v úvodu zápasu neuznal regulérní gól Davida Hrušky. Sešívaní nicméně chvíli nato přece jen šli do vedení. Jihlava ale zápas otočila a šest minut před koncem vedla o tři branky 5:2. Pražané se ale nepoložili, nejprve snížili na rozdíl dvou branek a díky dvěma gólům při hře bez brankáře nakonec poslali zápas do prodloužení. V tom branka nepadla a bod navíc nakonec urval pro Duklu šikovný Čachtovský, čímž utnul vítěznou sérii dua Razým - Srdínko.

Pro sešívaný znamená duel s Havířovem poslední domácí utkání v roce 2015. Pojďme tedy v co největším počtu naše borce podpořit. Úvodní buly je naplánované na 18 hodin.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více