Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
31. prosince 2015

Připravujeme se na závěr sezony, hlásí trenér staršího dorostu Pecka

Vánoce jsou za námi a ke konci spěje také vánoční přestávka NOEN extraligy starších dorostenců, po které odstartuje poslední část sezony. Podíváme se tedy, jak si zatím sešívaní mladíci pod vedením Miloše Pecky a Petra Vyskočila čtrnáct zápasů před koncem nadstavbové části extraligy vedou. A nahlédneme i do přípravy červenobílých nadějí během období bez zápasového zatížení. „Nechali jsme kluky, aby na chvíli vysadili, ale už zase trénujeme,“ říká Pecka, který u týmu působí už třetím rokem.

Po třiceti zápasech 61 bodů

9:2
Ve svém nejlepším utkání základní části potkali starší dorostenci Plzeň, kterou jasně přehráli.

Starším dorostencům se pod vedením hlavního trenéra Miloše Pecky v sezoně daří. Ve skupině Západ jim po skončení základní části a osmadvaceti odehraných zápasech patřila druhá příčka s 57 body, když dokázali devatenáctkrát zvítězit. A špatně se dorostencům nevede ani v nadstavbové části ve skupině lepších mužstev. Ve dvou odehraných zápasech získali čtyři body a drží se na pátém místě s 61 body za staršími dorosty třineckých Ocelářů, pražské Sparty, Komety Brno a Zlína.

„Myslím, že jsme základní část odehráli velmi dobře. Se všemi soupeři kromě Sparty jsme měli aktivní bilanci. Chtěli jsme být po základní části mezi nejlepšími čtyřmi týmy ve skupině, což se nám k naší spokojenosti povedlo,“ hodnotí dosavadní průběh sezony Miloš Pecka.

Statistiky hráčů staršího dorostu po základní části

Produktivita

  • 1. Tomáš Vildumetz – 48 bodů (26+22)
  • 2. Jan Kern – 44 bodů (18+26)
  • 3. Jan Šergl – 37 bodů (12+25)

Úspěšnost brankářů

  • Jiří Patera – 89,9% a průměr 3 góly na zápas
  • Matěj Kodad – 83,3% a průměr 5,1 gólů na zápas

Největší vráskou na základní části byla právě utkání s pražským rivalem z Holešovic. „Zápasy se Spartou se nám bohužel nevydařily. Ve venkovních nám to vůbec nešlo a doma jsme dvakrát prohráli o gól, z toho jednou po prodloužení. Sparta je ale jediný soupeř, který s námi měl aktivní bilanci, takže si myslím, že je 57 bodů po základní části velmi dobrý výsledek,“ říká trenér sešívaných borců.

„Každý by měl samozřejmě mířit co nejvýš. Play-off máme jisté. Musíme teď tedy hrát co nejlépe v nadstavbové části a uvidíme, co dostaneme v play-off za soupeře. A další cíle jsou podle mě jasné. Chtěli bychom se dostat přes první kolo, a pak se uvidí,“ vytyčuje cíle pro další průběh sezony šéf střídačky sešívaných.

Vánoce? Byl jsem doma a relaxoval jsem, říká Pecka

NOEN extraliga měla před další částí sezony na programu vánoční pauzu, a tak hráčům odpadly zápasové povinnosti. „Kluci si samozřejmě potřebovali od hokeje odpočinout, takže jsme jim dali na Štědrý den, na Boží hod a na Štěpána volno, aby si trochu vysadili,“ odhaluje Miloš Pecka.

„Odpočinek nikdy není špatný. Z trenérského a hlavně z hráčského pohledu je hodně důležitý,“ říká. „Kluci nemůžou být pořád spolu, protože se pak cítí jako v ponorce. Když si od sebe tři nebo čtyři dny orazí, tak to rozhodně není na škodu,“ vysvětluje. „Vím to ze svých hráčských let,“ dodává Pecka.

Ne všechny povinnosti ale během přestávky odpadnou. „Kromě tří dnů volna kolem Štědrého dne ale trénujeme až do silvestra. Poslední týden přestávky zaběhneme zpátky do normálních kolejí a budeme se připravovat na posledních čtrnáct zápasů, které nám chybí odehrát do konce nadstavbové části soutěže,“ odhaluje.

Mladí slávisté si v přípravě poradili s letňanskými Letci a zvítězili 4:3

Starší dorost pražské Slavie si přestávku zpestřil přátelským utkáním s Letci z Letňan a dokázal zvítězit i bez některých opor, které dostaly volno. „Pro nás byl zápas přínosem, protože jsme si mohli vyzkoušet určité změny v sestavě. Spoustu kluků nehrálo, takže jsme trochu obměnili lajny a vyzkoušeli jsme i jiné varianty hry,“ popisuje význam zápasu hlavní kouč slávistů.

A jak si Vánoce užil sám trenér sešívaných starších dorostenců? „Moc jsem si je užil. Byl jsem doma a relaxoval jsem,“ říká s úsměvem ve tváři. „Trávil jsem hodně času s rodinou, přišly děti… Vypadalo to tak, jak to má o Vánocích každý rok vypadat,“ uzavírá.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více