Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. ledna 2016

Sešívaní jedou potvrdit sílu do Benátek - ty ale rády překvapují

Hokejisté Slavie s blížícím se závěrem základní části dobře ladí formu, což potvrdili i posledním vítězstvím nad kladenskými Rytíři 4:2. Na třetí Jihlavu tým Milana Razýma ztrácí po trojici výher v řadě už jenom dva body. Výsledkovou pohodu pojedu v sobotu slávisté potvrdit půlhodinovou cestu do Benátek nad Jizerou.

41. kolo: HC SOH Benátky n. Jizerou vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
12. místo (43 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (72 b.)
98:114
Skóre
131:97
Jan Plodek (7+16)
Nejproduktivnější hráč
Miloslav Čermák (18+21)
Jan Ordoš (11 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (18 gólů)
Jiří Říha (3+8)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (5+20)
Jan Lukáš 91,08 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 93,12 %
Prostějov - Benátky 6:2
Poslední zápas
Slavia - Kladno 4:2

Představí se i Lakatoš?

Benátky po Vánocích potvrzují, že rozhodně nehodlají mít na konci sezóny záchranářské povinnosti. Tým u řeky Jizery posílil například o exslávistu Václava Pletku a dokázal se odpoutat od posledního Mostu na osmibodový rozdíl. Benátkám k tomu pomohlo také už letošní druhé vítězství nad silným Motorem. Vyrovnanou partii hráli svěřenci Jiřího Čelanského i s Kladnem (1:2) a teď by doma rádi pozlobili Slavii.

Dominik Lakatoš září v reprezentaci, Liberci i Benátkách

Že se nejedná o nemyslitelní cíl, potvrdili Benátští v polovině října, kdy doma sešívané hokejisty porazili 3:1. Slavii tehdy potrápil hlavně osmnáctiletý Dominik Lakatoš - pozdější hvězda juniorského MS ve Finsku. Není jasné, jestli liberecký útočník (hrající právě i na farmě Bílých Tygrů v Benátkách) nastoupí proti Slavii znovu. Lakatoš zazářil ve čtvrtečním extraligovém zápase Liberec-Olomouc brankou a asistencí, načež byl zvolen nejlepším hráčem Bílých Tygrů v zápase. Je tak možné, že v sobotu bude talentovaný útočník odpočívat na další kolo nejvyšší soutěže, které se hraje v neděli.

I přes spíše dobré herní období se Benátkám v posledním utkání WSM ligy příliš nedařilo. Na ledě prostějovských Jestřábů museli hráči v modrobílých dresech překousnout porážku 2:6, čímž dali šanci v tabulce dotírajícímu Šumperka a Mostu - oba celky vyhrály 3:2 po nájezdech. Do konce základní části zbývá odehrát ještě 12 zápasů a Benátky si musí dát pozor, protože osmibodový náskok není nepřekonatelný. Naopak na play-off mohou Středočeši pomýšlet už spíše v teoretické rovině - desáté Ústí nad Labem má totiž na Benátky náskok 14 bodů.

Cíl před play off? Dostat se do pohody!

Po čtyřicítce odehraných zápasů drží slávisté (72 b.) na dostřel jak třetí Jihlavu (74 b.), tak druhý Motor (77 b.). Výrazně k tomu pomohla série tří výher, kterou sešívaní zakončili sladkým skalpem lídra soutěže v minulém kole. Proti kladenským Rytířům předvedli slávisté poctivý výkon podpořený tradičně vynikajícím Alexandrem Hylákem v brance.

97
Tolik gólu dostala Slavia v letošním ročníku - je to nejméně ze všech týmů

„Byly tady zápasy, kdy to nemělo šťávu a bojovnost. Změnili jsme přístup a začali víc bojovat. Když člověk bojuje a navíc přijede atraktivní soupeř, hned to je vidět,“ pochvalovala si slávistické jednička zlepšené výkony týmu po výhře 4:2 nad Kladnem.

I díky Hylákovi mají sešívaní nejlepší obranu v lize, na které hlavně staví své letošní úspěchy. Proti Benátkám by navíc už mohla nastoupit i nová defenzivní posila - Petr Přindiš. Důrazný bek přišel do Slavie ještě utužit neprůchodnost zadních řad.

Milan Mikulík už by měl být v sobotu připravený naskočit do zápasu

Sestavu jinak trápí rozsáhlá marodka - dál chybí kapitán Pavel Kolařík, jehož ve velitelské funkci na ledě zastupuje David Hruška. Zdravotní problémy má také Tomáš Micka nebo Milan Mikulík. Trenéři tak v posledních zápasech stáhli tým na tři útočné řady. V sobotu už by měl opět hrát Milan Mikulík, u Pavla Kolaříka a Tomáše Micky se počítá s návratem nejdříve na konci ledna.

Sešívaní každopádně jedou do 42 kilometrů vzdálených Benátek pro povinné tři body. Nechtějí připustit už zmíněné zaváhání z října, kdy z tamního ledu odešli poraženi 3:1. Benátky jsou týmem, který i přes nelichotivou pozici v tabulce dokáže favority pořádně zaskočit, takže povel zní jasně: nic nepodcenit.

„Snad budeme v dobrých výkonech pokračovat. Čeká nás nepříjemný zápas v Benátkách a pak dvojzápas doma. Musíme v nich urvat co nejvíc bodů, abychom se před play-off dostali do té správné pohody,“ předeslal Alexandr Hylák v rozhovoru po zápase s Kladnem.

Jak slávisté načnou pátou desítku soutěžních zápasů WSM ligy, můžete sledovat v sobotu buď živě od 16:30 na stadionu v Benátkách nebo prostřednictvím online přenosu.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více