Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
16. ledna 2016

Devět slávistů se zúčastní olympiády dětí a mládeže

Už v pondělí 18. ledna startuje zimní olympiáda dětí a mládeže, což je nejvýznamější událost pro všechny mladé sportovce. Jedním ze sportů, který je do programu zařazen, je i lední hokej. Turnaj krajských výběrů se uskuteční na zimních stadionech v Chomutově a Litvínově. Ani slávisté u toho nebudou chybět, šest sešívaných mladších dorostenců bylo nominováno do pražského výběru a dva se dostali do sestavy Středočeského kraje.

SD ARÉNA

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je nejvýznamnější sportovní mládežnická akce České republiky. Jde o soutěž krajských reprezentací nejlepších českých sportovců ve věku 12 až 16 let. Pro turnaj v ledním hokeji jde tak o kategorie mladšího dorostu a 8. třídy. Ze Slavie se do Ústeckého kraje podívá hned devět hráčů.

Jelikož se hráči rozdělují do jednotlivých krajských výběrů podle místa bydliště, nebudou hrát všichni slávisté spolu. Jan Srdínko (syn asistenta trenéra sešívaného áčka), Maxim Havrda a David Kižlin bydlí mimo Prahu, na olympiádě tak budou oblékat dres Středočeského kraje.

Zimní stadion Ivana Hlinky

Větší množství hráčů se ale představí v týmu z hlavního města, jmenovitě to jsou brankář Adam Dusil, obránci Dominik Kučera a Tomáš Klapka a útočníci Jakub Janča, Martin Petrák a Lukáš Křenek. Na celou šestici hráčů spolu s hokejisty z ostatních pražských klubů bude na střídačce dohlížet Jiří Novák. Ten ve Slavii spolu s Jiřím Doležalem vede mladší dorost, má tak dokonalý přehled o schopnostech jednotlivých hráčů.

Pražský i středočeský výběr je zařazen do skupiny B, která se odehraje na ledě chomutovské SD ARÉNY. Srdínko s Havrdou se tak proti ostatním slávistům postaví hned v základní skupině, vzájemný souboj je navíc naplánován hned na úvodní den, tedy na pondělí 18. ledna.

Olympiáda dětí a mládeže se koná každý rok

ODM je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje České republiky. Olympiády se odehrávají v dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. První ročník (letní) olympiády proběhl v roce 2003 v Pardubickém kraji. Zimní olympiáda dětí a mládeže měla premiéru v únoru roku 2004 a mladé sportovce hostil Středočeský kraj. ODM je největší sportovní akcí svého druhu u nás.

Pro bližší informace a aktuální výsledky během celé olympiády můžete sledovat oficiální web odm.olympic.cz nebo stránku na facebooku.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více