Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. ledna 2016

POHLEDEM STATISTIK: Krstev nejdéle na ledě, střelec Tuominen

Domácí zápas proti Prostějovu se pro sešívané dlouhou dobu vyvíjel velice příznivě, Slavia však nakonec ztratila pohodlný náskok a nezískala ani bod. Trenéři reagovali na vývoj utkání změnami v sestavě, což se odrazilo i na výsledných statistikách. Výrazně do nich promluvil také Henri Tuominen. Finský útočník byl nejpilnější ve střelbě a úspěšný byl také při buly.

Čas na ledě ovšem už tradičně ovládl obránce, konkrétně Angel Krstev. Ten v průběhu zápasu střídal obranné dvojice a na několik střídání nastoupil i se sedmým bekem Petrem Přindišem. Pětatřicetiletý Krstev nakonec strávil na ledě přes 24 minut, což bylo zdaleka nejvíce ze všech hráčů. Zkušený obránce potvrdil svoji kvalitu i tím, že měl jeden kladný bod ve statistice +/-. To se proti Prostějovu podařilo už jenom Žigovi Pavlinovi.

Miloslav Čermák dal dvě branky a z útočníku byl na ledě nejdéle

Za Krstevem se v měření času na ledě umístil střelec dvou branek Miloslav Čermák. Útočník třetí formace nasbíral rovných 21 minut i díky tomu, že ho trenéři využívali v přesilovkách. Čermák si kromě dvou gólů a čtyř střel na branku připsal také stoprocentní úspěšnost na buly - absolvoval však pouze jedno. Větší výpovědní hodnotu má statistika vhazování u Davida Šafránka, který vyhrál devět vhazování ze třinácti a měl tak úspěšnost 69%.

Tuominen jako příslib do budoucna

Do všech měřených statistik se výrazně zapsal také Henri Tuominen, nejnovější útočná posila Slavie z Finska. Blonďatý seveřan nastoupil ve čtvrté formaci spolu s Andresem a Ondráčkem, přesto nakonec strávil na ledě přes slušných 15 minut. Už v 7. minutě vstřelil Tuominen svůj první gól za Slavii a trenéři ho v průběhu zápasu zařadili i mezi hráče elitní útočné formace.

6:21
Henri Tuominen se poprvé gólově prosadil velice rychle

Finský útočník se kromě gólové situace dostal ještě do několika slibných příležitostí a není tedy divu, že s šesti pokusy opanoval statistiku střel na branku. Tuominenovi se taktéž dařilo při vhazováních - v této statistice si totiž odnesl úspěšnost 66%. Hned v prvním zápase tak nová posila Slavie ukázala, že je velkým příslibem do zbytku sezóny.

Ve střelbě na branku byli kromě finského útočníka hodně aktivní také David Hruška a Tomáš Jiránek. Oba si připsali pět ran na, bohužel žádná z nich neskončila gólem. Zato z již zmíněných čtyř střel Miloslava Čermáka skončily v síti hned dvě, útočník s číslem 11 na dresu měl tak ve střelbě nejvyšší úspěšnost ze všech - rovných 50 %.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video