Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. ledna 2016

Slavia se pokusí zadřít Motor. Do šlágru nastoupí v retro dresech

Slávistickou mašinu poněkud přibrzdil Prostějov, který v posledním odehraném kole zastavil úspěšnou sérii sešívaných. O návrat na vítěznou vlnu se Pražané doma porvou s budějovickým Motorem. Šlágr kola navíc nabídne podívanou v retro stylu. Zápas se speciálními dresy připomene historicky první postup obou celků do nejvyšší soutěže před 80 lety.

43. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Motor České Budějovice

Porovnání týmů
4. místo (75 b.)
Postavení v tabulce
2. místo (82 b.)
139:105
Skóre
153:112
Miloslav Čermák (20+21)
Nejproduktivnější hráč
Josef Straka (18+28)
Miloslav Čermák (20 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Nouza(20 gólů)
Žiga Pavlin (5+21)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Suchánek (5+16)
Alexandr Hylák 93,07 %
Úspěšnost brankářů
David Gába 93,09 %
Ondřej Bláha 92,12 %
Slavia – Prostějov 4:5
Poslední zápas
Budějovice – Litoměřice 9:4

Slavia do posledního kola vstupovala hodně sebevědomě – posílená čtyřmi výhrami v řadě a jednou čerstvou akvizicí. Nabytou formu slávisté od úvodu potvrzovali. Do rychlého vedení se dostali i díky brance Henriho Tuominena, který se v prvním zápase před domácími fanoušky ukázal v tom nelepším světle.

Kromě finského borce si premiéru před domácími fanoušky v duelu s Prostějovem odbyl i obránce Přindiš. Odehrál přes 13 minut, v zápase nebodoval.

Po pauze způsobeném zraněním naskočil do zápasu s Jestřáby i Ondráček. Ten si v duelu dokonce připsal první bod po návratu do Slavie. „Bylo to docela dobré, ale každá herní pauza je znát. Já se snažím hodně trénovat a doufám, že se do toho rychle dostanu,“ říká 28letý muž, který část sezony odehrál v litoměřickém Stadionu. Radost všem ale zkazil obrat Prostějova, který z Prahy dokázal odvézt všechny body.

Nyní už ale Slavia zbrojí na další kolo. Co Ondráček očekává od duelu s Motorem? „Utkání budeme chtít vyhrát. Čekáme, že přijde hodně lidí. I proti Prostějovu nám fanoušci dokázali vytvořit dobrou kulisu. Je příjemné slyšet, že za námi stojí. My se musíme snažit jim udělat co nejvíc radosti a doufám, že zápas vyhrajeme.“

Slávisté to ale jednoduché mít určitě nebudou. Kromě jiného budou muset překonat i bilanci vzájemných zápasů ve WSM Lize, která hovoří jasně pro jihočeský tým. Už třikrát zkřížily tyto ambiciózní celky hokejky v ligovém duelu a třikrát slavil Motor. Jihočeši se ve všech třech zápasech trefili čtyřikrát, zato Slavia se proti Budějovicím neprosadila více než dvakrát.

Demolice Stadionu, ale problémy s Jestřáby

Nejen Slavia, ale i Motor si vylámal zuby na prostějovském mužstvu, i když jen částečně. Českobudějovičtí proti osmému celku tabulky rovněž vedli, ale nakonec nechali Prostějov vyrovnat a o výhru se museli porvat až v nájezdech. To ovšem nic nezměnilo na faktu, že Motor hraje ve slušné formě a na druhém místě v tabulce je stoprocentně právem.

9:4
Poslední kolo přineslo Budějovicím vysokou výhru, desítku však Stadion nakonec neschytal.

Svou kvalitu totiž dokázali Jihočeši potvrdit i v posledním kole. Doma zničili defenzivu Litoměřic, plná Budvar aréna se z branky svého týmu mohla radovat celkem devětkrát! Na vysoké výhře se podílel i uzdravený Rok Pajič. Člen první lajny a slovinské reprezentace si po svém návratu dokázal připsat čtyři asistence.

První retro zápas zvládl lépe Motor. Jihočeši doma vyhráli 4:2. (foto: hcmotor.cz)

I Českobudějovičtí budou v tomto zápase vzpomínat na historicky první postup do nejvyšší soutěže (před 80 lety). Oba celky tak obléknou speciální dresy. Slávisté nastoupí v červenobílém s klasickou hvězdou, Motor oblékne tmavě modré trikoty s červeným „S“ na hrudi. Před zápasem si navíc fanoušci budou moci vyzkoušet rychlost střelby, přítomní budou i aktuálně zranění Kolařík a Micka.

Po soutěži o podepsaný dres, která bude před stadionem probíhat už od 12 hodin, vypukne očekávaná bitva třiačtyřicátého kola. S čím do duelem s Motorem Razýmovi svěřenci půjdou? „Musíme si sednout na zadek a uvědomit si, že ani po čtyřech výhrách v řadě to nepůjde samo. Proti Budějovicím očekávám dobrý hokej, přijde hodně lidí. My se musíme ponaučit z chyb, jít do zápasu s čistou hlavou a podat co nejlepší výkon!“ velí Čermák. Dodražte do ochozů a podpořte sešívané v další bitvě!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více