Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
22.1.2016

Junioři si poradili s Perníkáři a posunuli se na pátou příčku

35. kolo, pátek 22.1.2016, Pardubice - Slavia
Pardubice
1:4
0:0, 0:2, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 49. Hoskovec (Panna, Beran) – 27. Vildumetz, 33. Saňa (Nestrašil, Heldák), 42. Šteiner (Kašek), 44. Nestrašil (Ječný, Zderadička). Rozhodčí: Úlehla – Novák, Špringl ml. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Sestavy

Pardubice

Červený – Horyna, Beran, Benýšek, Nedbal, Kučera, Faltys, Procházka – Panna, Hoskovec, Machala – Voženílek, Martinec, Ružička – Velinský, Dušek, Hlaváček – Barkóci

Slavia

Sochůrek – Drahorád, Novák, Saňa, Straka, Valík, Zderadička – Furch, Heldák, Ječný, Josefus, Kašek, Mareček, Nestrašil, Šteiner, Suda, Tejral, Vildumetz, Vyskočil

Slávistická juniorka zamířila v rámci 35. kola DHL extraligy do Pardubic, kde je čekalo utkání s tamním Dynamem. Po bezbrankové první třetině se Pražané v dalším průběhu zápasu rozstříleli a odskočili na rozdíl čtyř branek. Své vedení udrželi, připsali si zasloužené tři body a vyhoupli se na pátou příčku extraligové tabulky před Chomutov.

Úvodní třetina nepřinesla pro diváky moc zajímavý hokej. Oba týmy sváděly hlavně taktickou bitvu, které bohužel chyběly větší šance. Kotouč na holi drželi více slávisté, ale ani oni nedostali gólmana svého soupeře pod větší tlak.

Na první velkou šanci se tedy čekalo až do začátku druhé dvacetiminutovky. Půl minuty stačilo slávistům na to, aby zavřeli svého soupeře v pásmu a Červený si jen oddychl, když tvrdá rána z mezikruží pouze rozezvučela brankovou konstrukci za ním. Slávisté ale nesklopili hlavy a bojovali dál, a tak se také dočkali branky.

Tomáš Vildumetz se na brankovišti zmocnil puku, obkroužil branku a gólman Červený, jenž se nestihl po vyjetí vrátit zpět do brány, se mohl jen smutně dívat na Vildumetzovo zakončení do odkryté klece. Sešívaní si i nadále drželi herní převahu a ve 33. minutě odskočili na rozdíl dvou branek poté, co se z hranice pravého kruhu trefil střelou příklepem Josef Saňa.

Do závěrečného dějství nastupovali Pražané s příjemným dvoubrankovým vedením, které však záhy ještě zvýšili. Po dvou minutách hry se střelou z první trefil přesně k pravé tyčce David Šteiner. A jen minutu po Šteinerově trefě vedli sešívaní už o čtyři branky, když si Červený špatně pohlídal levou tyč a využil toho Viktor Nestrašil, jenž po obkroužení branky zasunul puk kolem betonu pardubického gólmana mezi tři tyče.

Pardubice se nakonec také dočkaly čestného úspěchu. Při přesilové hře se kotouč odrazil k Jakubu Hoskovcovi, jenž jej bekhendem poslal k pravé tyči a Sochůrek se nestihl včas přemístit. Těsně před koncem zápasu ještě vyrobil velkou minelu v obraně hostující Novák a Pardubičtí jeli sami na Sochůrka, ale sešívaný obránce své zaváhání nakonec se štěstím napravil. Slavia tedy potvrdila roli favorita a z Pardubic si odvezla tři body za výhru 4:1.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více