Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.1.2016

Sešívaní rozebrali Motor, Hylák vychytal čisté konto

43. kolo, sobota 23.1.2016, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
2:0
2:0, 0:0, 0:0
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 16. Markovič (Robinson, Vas), 16. Kašpařík (Ondráček). Rozhodčí: Mikula – Novák, Wesley. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 3523. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 2:0.

Sestavy

Slavia

Hylák – Krstev, Andrlík, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička – Mikulík, Tuominen, D. Hruška, Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Šafránek, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Ondráček

Č. Budějovice

Bláha – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Zíb – Květoň, Pajič, Chovan – Nouza, Straka, Kuchejda – Žálčík, Mikyska, Babka – Marek, Rob, Švihálek

Slávisté narazili ve šlágru 43. kola WSM ligy na českobudějovický Motor, na který v předchozím průběhu sezony nenašli ani jednou recept. Pražané se však svého silného soupeře nezalekli a během první třetiny jej přehrávali. Vytvořili si velké množství gólových příležitostí a dvě z nich také využili. Druhá třetina přinesla o poznání vyrovnanější hru s šancemi na obou stranách, ale ani jeden z týmů se nedokázal prosadit. Ve třetím dějství si už sešívaní dvoubrankové vedení pohlídali a připsali si cenný skalp jednoho z aspirantů na postup do extraligy.

Šlágr 43. kola WSM ligy odstartoval ve svižném tempu. V úvodu měl více práce Hylák, když si před něj vybruslil Pajič a nikým neatakovaný zakončil. Nebezpečný pokus však gólman sešívaných vyrazil do ochranné sítě. S postupem času se do hry čím dál tím víc dostávali také domácí, kterým se začalo dařit v rozehrávce a jejich hra se celkově zpřesnila.

Velká herní převaha Slavie nakonec vyústila ve vedení, a to hned dvoubrankové. Nejprve v 16. minutě vybruslil zpoza branky Robinson a napodruhé našel křižnou přihrávkou napříč brankovištěm Jaroslava Markoviče, jenž poslal puk bez potíží do odkryté klece. A v téže minutě odskočili domácí ještě jednou, když po pouhých 25 sekundách hry vybojoval po buly v útočném pásmu puk Pavel Kašpařík a poslal jej přesně do horního rohu Bláhovy svatyně.

Po nenadálém zkratu si vzali hosté oddechový čas, aby trochu zorganizovali svou neuspořádanou obranu, ale slávisté pokračovali ve velkém tlaku. Tři minuty před koncem měl na holi další gól Mikulík, který si těsně před Bláhou přehodil puk na bekhend. Jeho střele z bezprostřední blízkosti ale scházela potřebná razance, a tak si brankář Motoru poradil. Přesto měli hosté o přestávce o čem přemýšlet, protože Pražané odcházeli do kabin se zaslouženým dvougólovým vedením.

Druhé dějství plné neproměněných šancí

Hosté začínali druhou třetinu početní výhodou, a tak se na chvíli ohřáli před Hylákem. Větší šance ale přišla až po vyrovnání sil na ledě. Zíb měl puk na modré čáře, chytrou kličkou si poradil s napadajícím slávistou a dostal se do skvělé střelecké pozice. Jeho střela zápěstím mířila pod horní tyčku, ale Hylák předvedl parádní zákrok lapačkou a podržel Pražany.

A Hylák se zapotil i při akci Chovana, který si to ze střední třetiny namířil až před brankáře červenobílých, kterého si dokázal položit, ale následně přestřelil poloprázdnou klec. A přišly šance domácích. Nejprve ve 30. minutě ujeli slávisté do přečíslení tří proti dvěma, Robinson vše vyřešil střelou příklepem, kterou Bláha vyrazil lapačkou reflexivně až do ochranné sítě. O chvilku později jel na Bláhu úplně sám Šafránek, ale brankář Motoru si na jeho pokusu smlsnul lapačkou.

A sešívaní se dostali do samostatného úniku i ve 32. minutě. Konkrétně ujel David Hruška, jenž byl při svém pokusu podražen a rozhodčí nařídil trestné střílení. David Hruška mířil mezi Bláhovy betony, ale českobudějovický gólman je stihl včas sklapnout a nedovolil sešívanému forvardovi skórovat. Samostatný nájezd si vyzkoušel David Hruška ještě těsně před koncem třetiny, ale ani napotřetí na Bláhu nevyzrál.

Skvěle ubráněná třetí třetina

Do třetí třetiny nastoupili domácí s poctivou obrannou hrou a nepouštěli Motor přes střední pásmo do velkých šancí. Až v 54. minutě se málem dočkal snížení Kuchejda, jenž chytře ztečoval Nouzovo nahození na Hyláka, ale gólman Slavie včas sklapl betony. Na druhé straně se pak musel vyznamenat i Bláha, když ujel obráncům Motoru Kašpařík. Slávistický útočník střílel mezi betony, ale v tísni nezamířil přesně.

Dvě minuty před koncem odvolali trenéři Českých Budějovic gólmana a Krstev si málem dal vlastní gól. Po jeho nechtěné teči ale puk zamířil těsně vedle tyčky. 40 sekund před koncem v hektickém závěru podržel Hylák puk a dal trenérům šanci, aby zažádali o oddechový čas, po kterém už sešívaní Motor nepustili ke střele a připsali si cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Zápas se mi hodnotí velice dobře. Musím za něj hráče pochválit, podali perfektní výkon od gólmana až po posledního hráče. Utkání mělo i výbornou diváckou kulisu a myslím, že se muselo fanouškům líbit. Hrál se skvělý hokej a jsme moc rádi, že se nám podařilo vyhrát, i když jsme měli spoustu nevyužitých příležitostí. Jsme rádi za tři body a to, že se nepromění nějaká šance, se po vítězství tolik neřeší.“

Petr Rosol (HC Motor České Budějovice): „Utkání bylo naprosto vyrovnané, bohužel pro nás rozhodla jedna minuta, kdy jsme dostali dva góly. V poslední třetině jsme dostali Slavii pod tlak, ale úplně vyložené šance jsme si nevytvořili. Domácí potom dobře zalezli, mají zkušenou obranu, takže nás do ničeho moc nepustili."

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více