Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.3.2003

Dorostenci vybojovali bronzové medaile!!

3/4, pondělí 24.3.2003, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
0:4
0:1, 0:3, 0:0
Slavia

Branky: 3.Klimeš (Růžička), 38.Birner (Havlín), 39.Endál (Lichtenberk), 40.Havlín (Birner). Rozhodčí: Vampola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:7. Bez využití. Diváci: 228. Nejlepší hráči: Bezunk, Havlín, Klimeš.

Sestavy

Č. Budějovice

Salák - Klíma, Mrázek, Baran, Holub, Gula jun., Vondráček - Mertl, Hanzal, J.Černý - Kudláček, Marek, Ježek - Matušík, K.Černý, Slavík.

Slavia

Bezunk - Drbohlav, Icík, Březina, Samec, Prostředník, Linhart, Lichtenberk, Stütz - Birner, Havlín, Pavel - Svoboda, Sobotka, Ondráček - Růžička, Klimeš, Stromko - Endál, Jonáš, Polakovič.

K odvetě do Budějovic jeli dorostenci Slavie s výhodou jednogólového vítězství z Edenu. Slávisté šli do vedení už ve 3. minutě díky Klimešovi, pak se dlouho hrál vyrovnaný hokej. Drtivý úder přišel v závěru druhé třetiny, kdy Birner, Endál a Havlín třemi brankami během dvou minut rozhodli o tom, že Slavia v sezóně 2002/03 obsadí třetí místo. Z nuly se navíc v posledním zápase radoval famózně chytající Petr Bezunk.

Jihočeši se do Slavie zakousli a hned v úvodní minutě si vytvořili tlak v útočné třetině. Ve třetí minutě vypálil na branku tvrdě Gula, ale následkem toho jeli dva slávisté na jediného obránce. Kapitán Slavie Klimeš si vyměnil puk s Růžičkou a přesně zamířil mezi betony Saláka - 0:1. S českobudějovickými rychlý gól otřásl a ti zcela vypadli ze hry. V 7.minutě mohl náskok Slavie pojistit Lichtenberk, jeho dělovka však o centimetry minula branku. Příjemným zpestřením pro zaskočené diváky v Budvar aréně byla až bitka dvojice Mrázek - Endál, kteří se do sebe pustili za brankou Saláka. Hokej s minimem šancí pokračoval i nadále a další vážnější šance přišla až ve 14.minutě, kdy nájezd 2 na 1 zbrkle vyřešil Sobotka střelou do připravené českobudějovické jedničky. Více příležitostí úvodní dvacetiminutovka nenabídla a tak za zmínku stojí snad jen 14 trestných minut, jež udělil rozhodčí Vampola...

Byla-li prvá část více než nezáživná, v úvodu prostřední třetiny hráči vše divákům vynahradili. Už po 21 vteřinách musel hbitě mršit lapačkou Bezunk po ráně Mertla, aby o 12 vteřin později předvedl stejný kousek na druhé straně chytající Salák. Jeho rukavice zasáhla přesně proti střele Birnera. Slávisté už zvedali ruce v čase 21:25, kdy gólmana domácích překonal Endál, ale v době největší nouze pomohla Salákovi tyčka. Tlak Jihočechů přišel mezi 26. a 28.minutou, ale slávisté odolali. Co nezastavila téměř neprostupná obrana, pochytal famózní Bezunk. Podpořeni jeho skvělým výkonem, odhodlali se Pražané k drtivému tlaku, který nejprve nepřetavil v gól nadvakrát střílející Svoboda, ani ve 36.minutě celý třetí útok Slavie, jež si udělal v obraně Českých Budějovic den otevřených dveří. Gól přišel až v čase 37:51. Z obranné třetiny posunul Havlín puk na rozjetého Birnera a ten ze si tváří v tvář vychutnal Saláka - 0:2. Domácí se ještě neprobrali ze šoku a po fatální chybě obrany střílel Endál pod vyrážečku domácího brankáře - 0:3. A aby toho nebylo málo, další nedůslednost zadních řad potrestal v čase 39:55 Havlín - 0:4 a přinutil tak Saláka, aby důrazně vyčinil obráncům Jihočechů. Plodná tříminutovka prakticky zajistila Slavii zisk bronzových medailí.

Poslední třetina se dohrávala už víceméně z povinnosti. Frustrovaní domácí se nemohli prosadit a promrhali dokonce 100 sekund dlohou přesilovku 5 na 3. Slavia se spokojila s bráněním vysokého náskoku a když v 55.minutě trefil útočník Marek povedenou střelou jen tyč, bylo jasné, že osobní ocenění si odveze i brankář hostů Bezunk v podobě vychytané nuly. Slavia se mohla radovat ze zisku bronzových medailí, zatímco domácí se museli spokojit s nepopulárním "bramborovým" oceněním.

Autor Antonín Vansa
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více