Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
27. ledna 2016

Výběr Prahy i se slávisty slaví zlato z olympiády dětí a mládeže!

Hokejový turnaj na olympiádě dětí a mládeže probíhal čtyři dny a nabídl spoustu zajímavý momentů. Tím nejvýraznějším byla cesta týmu z hlavního města na vrchol. Praha totiž nebyla daleko od vyřazení a ani ve finále to dlouho nevypadalo, že si pražští hokejisté pověsí na krk zlaté medaile. V obrovsky napínavém finále to nakonec pro Prahu dopadlo velmi dobře.

První den olympijského turnaje nabídl úvodní zápasy obou skupin, Pražané nejdříve ztratili s Olomouckým krajem, následně si poradili se Středočeským krajem. Večerní souboj sousedních krajů byl pro spoustu hráčů na obou stranách zajímavý. Jelikož se hokejisté zařazovali do jednotlivých výběrů podle místa bydliště, hráli tak slávisté proti sobě.

Radost Pražanů po vedoucí trefě

Zatímco v Praze se objevilo šest hráčů z řad červenobílých, ve Středočeském kraji to byli tři. „Dokonce bydlíme i na jednom patře, takže jsme v kontaktu. Na ledě se to ale všechno změní a každý chce odvést pro svůj tým nejlepší výkon,“ popisuje Janča.

Ani druhý den se mladíkům z hlavního města nedařilo úplně nejlépe, v důležitém souboji podlehli Královéhradeckému kraji. V posledních duelech v základní skupině tak museli uspět. Po přesvědčivém vítězství nad Libercem, přišel klíčový zápas s Jihočeským krajem. Pro Prahu se to nevyvíjelo úplně dobře, nakonec ale vstřelil necelé čtyři minuty před koncem postupový gól Gluzman.

Napínavé play-off

Pražané se tak mohli připravovat na play-off. V semifinále narazili na Vysočinu, která obhajovala vítězství z předcházející olympiády. Výběr hlavního města ale soupeři nedovolil výraznější zápletku a s přehledem postoupil do finále. V něm narazil na Královéhradecký kraj, se kterým v základní skupině prohrál.

Dlouho to vypadalo, že v utkání o zlato Pražané na odplatu nenajdou dostatek sil. Na začátku třetí třetiny ještě prohrávali o tři branky, pak ale ukázali hokejisté z hlavního města obrovskou vůli a touhu po zlatu. Pouhé čtyři minuty před koncem srovnal Janča a o chvilku později dokonal neuvěřitelný obrat Pšenička.

Janča po finále zdraví fanoušky

Slávisté na olympiádě

Se zlatem na krku se z Chomutova vrátila i šestice slávistů. Asi nejvýraznější příběh během olympiády napsal Jakub Janča. Kapitán vítězného týmu byl v utkání proti Jihočeskému kraji naražen na mantinel tak nešťastně, že musel být odnesen z ledu na nosítkách. Nakonec to nebylo nic vážného a Janča se hned druhý den objevil znovu v pražském dresu. Ve finále navíc vstřelil důležitý vyrovnávací gól a na další přihrál. Celkově posbíral šest bodů za čtyři trefy a dvě asistence.

V dresu Prahy se ještě představili obránci Dominik Kučera, který si připsal dvě asistence, Tomáš Klapka a útočníci Lukáš Křenek a Martin Petrák. Příležitost dostal i brankář Adam Dusil, který ve většině duelech dělal dvojku Škorpíkovi, dvakrát se ale podíval i mezi tyčky. Inkasoval celkem čtyřikrát a rozhodně svým výkonem nezklamal.

Tři slávisté se představili i v týmu reprezentující Středočeský kraj. Jan Srdínko, David Kižlin a Maxim Havrda odehráli všechna utkání, z postupu ze základní skupiny se ale neradovali.

Foto: www.odm.olympic.cz
Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více