Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. ledna 2016

Důležité bylo neznervoznět, říká střelec Šafránek. Mezi zápasy píše diplomku

Čtyři góly a bylo téměř hotovo. Slávisté proti Třebíči nenechali nic náhodě a hned o první přestávce svítilo na tabuli skóre 4:0. Kanonádu otevřel ve 2. minutě útočník David Šafránek gólem po krásné kombinaci třetí útočné formace. „Je důležité, abychom se před play off dostali do pohody a nic nás potom nepřekvapilo. Proti Mostu snad v sobotu dokončíme tenhle týden jako vítězný trojlístek,“ řekl po zápase Šafránek. Vypjatý zápasový program je pro mladého slávistického forvarda dost náročný - ve volném čase totiž musí ještě pracovat na své diplomové práci.

Úvodních dvacet minut bylo jako z říše snů, snažili jste se zbytek zápasu odehrát spíše v klidu?
První třetina jednoznačně rozhodla utkání. Říkali jsme si, abychom hlavně nedostali nějaké góly, neznervózněli a nepustili soupeře do zápasu. Bohužel to přišlo. Třebíč využila dvě přesilovky a byla zpátky ve hře. Nakonec ten výsledek není tak jasný, jak to vypadalo na začátku.

Váš první gól přišel hodně rychle. Jak důležitý byl pro celkový obraz první třetiny?
Jsme vždycky rádi, když dáme první gól, mockrát se nám to v poslední době nestalo. Já jsem těžil z výborné práce celé lajny. Po pěkné kombinaci jsem dostal přihrávku takřka do prázdné branky a byl bych hlupák, kdybych nedal gól.

12+8
Dosavadní bodový zápas Davida Šafránka ve 39 zápasech letošního ročníku WSM ligy

Po dvaceti minutách jste tedy vedli 4:0 a měli jasný úkol - dovést zápas do vítězného konce. Bavili jste se v kabině o nedávném utkání s Prostějovem, který jste prohráli, přestože jste vedli už 3:0?
Hrozil samozřejmě podobný scénář. Ale hned po zápase s Prostějovem jsme se snažili na to zapomenout a už znovu něco takového nedopustit. Řekli jsme si, že teď už tohle vedení prostě dotáhneme do vítězného konce.

To se vám nakonec i podařilo, přestože v polovině zápasu se Třebíč dvěma brankami rychle vrátila do zápasu...
Byla tam dvě vyloučení, která jsme si určitě mohli odpustit. Přesilovka pět na tři se jim povedla a zahráli ji skvěle. My jsme se pak ale zase uklidnili a ve hře pět na pět jsme byli jednoznačně lepší po celý zápas. V sobotu se nám snad proti Mostu podaří tenhle týden dokončit jako vítězný trojlístek.

Šafránek zkoumá “Užitek hokejového utkání pro diváky“

Pojďme teď ještě k vám osobně. Vím, že se mezi zápasy perete s diplomovou prací. V jaké je to fázi?
No... zatím mám název. (směje se) Musím se do toho co nejdříve pustit, pořád to jenom odkládám.

Čtyřiadvacetiletý útočník musí během sezony také zvládat studium na Univerzitě Karlově

A jaké máte téma?
Studuji sportovní management na Univerzitě Karlově, takže zůstávám v oboru - moje práce se jmenuje “Užitek hokejového utkání pro diváky“.

Jak k tomu využijete letošní ročník WSM ligy?
Tuhle sezónu k tomu využiji snad hodně, vlastně na ní budu dokonce asi hlavně stavět. (směje se)

Věřil jste vůbec v něco takového, že koncem sezóny budete dávat góly tady na Slavii? Začínal jste totiž v druholigovém Kolíně...
Tušil jsem, že celou sezonu spíše odehraji právě v Kolíně. Pak ale přišla nabídka od pana Bukače, kterou jsem okamžitě přijal. Bylo mi hned jasné, že tu šanci nechci promarnit.

A celkem se vám daří, stejně jako celému týmu. Jaká je před blížcím se play off v kabině nálada?
Výher jsme teď měli více za sebou, což je pro nás důležité. Po bojovném výkonu jsme zvládli zápas v Kadani a vyhrát se nám podařilo i teď proti Třebíči. Je důležité, abychom se před play off dostali do pohody a nic nás potom nepřekvapilo.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více