Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
28. ledna 2016

POHLEDEM STATISTIK: Vytrvalec Pavlin a pět střel Hraška

Duel proti Třebíči slávisté zvládli především díky čtyřem brankám z úvodní periody. Do individuálních statistik zápasu 45. kola se výrazně zapsali obránce Pavlin a finský útočník Tuominen, kteří na ledě strávili nejvíce času. Dvojici zahraničních borců doplnil ještě Hraško, jenž ze zápasu odcházel jako nejčastěji střílející hráč pražského klubu.

Bahenský byl se čtyřmi střeleckými pokusy nejpilněji střílejícím útočníkem, celkově byl ale nejaktivnější Hraško (5 střel).

Slávisté do duelu s Horáky výborně nastoupili a soupeřova brankáře od úvodu slušně zaměstnávali. Především v první třetině se musel Falter ve svém brankovišti otáčet, během úvodních dvaceti minut čelil hned osmnácti střeleckým pokusům Pražanů.

Na jasné střelecké převaze měl velký podíl Hraško, který v zápase vypálil celkem pětkrát. Slovenský bek duel začal v obranném páru s Růžičkou, ale na poslední dvě třetiny se musel posunout k Pavlinovi. Změny zavinila absence Milana Hruška, který duel opustil v první třetině poté, co inkasoval tvrdý hit a nějakou chvíli zůstal ležet za domácí brankou. Po šesti odehraných minutách se musel odporoučet do kabiny.

Do statistik utkání se opět významně zapsal Fin Tuominen. Ten odehrál už druhý zápas v elitní pětce, a z útočníků dokonce dostal na ledě nejvíce prostoru. Byl opět i střelecky aktivní, na soupeřovu branku vypálil celkem třikrát. Na Bahenského – nejčastěji zakončujícího útočníka – to ale nestačilo, Bahenský si dokázal připsat ještě o jednu střelu navíc.

Převaha na buly i díky Tuominenovi

12
Tolikrát uspěl Tuominen na buly, centr prvního útoku nezvládl jen 4 vhazování.

To, v čem finský novic nejvíce vynikal, bylo jednoznačně vhazování. Tuominen se do kruhu pro buly postavil celkem šestnáctkrát. Neúspěšný byl pouze ve čtyřech případech, zbylých dvanáct soubojů o vhozený kotouč zvládl s velkou parádou.

I díky příspěvku finského borce byli sešívaní na buly celkově úspěšnější. Do kruhu pro vhazování vhodili rozhodčí kotouč celkem osmačtyřicetkrát. Z necelé padesátky pokusů dokázali slávisté uspět v jednatřiceti případech, Třebičtí zvládli jen zbylých sedmnáct buly.

Autor David Soumar, David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více