Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
FANOUŠCI
28. ledna 2016

Tuominen odpovídal fanouškům: Nejvíc se mi líbí naše dresy

Národnostní pestrost v kabině Slavie nedávno obohatil Henri Tuominen. Čtyřiadvacetiletý finský centr se v sešívaném dresu uvedl skvěle, když hned v prvním zápase proti Prostějovu skóroval už v 7. minutě. Ve středu od 13 hodin jste měli možnost zeptat se nejnovější slávistické posily na všechno, co vás zajímá. Odpovědi na vaše otázky najdete níže.

Jirka: Ahoj Henri, jak jsi zapadl do kolektivu a jak se dorozumíváš se spoluhráči?
Kluci jsou ke mně naštěstí velice přátelští. Nikdo není zvyklý mluvit pořádně anglicky, takže pořádně se bavím jenom s těmi, kteří jsou zvyklí mluvit. Například Žiga (Pavlin) mi zatím v kabině dost pomáhá.

Petr: Jak je ? :D
Daří se mi dobře, díky. Snažím se zvyknout na život v Praze a místní styl hokeje. Každý den je to pro mě lepší a lepší. Jsem rád, že tady můžu být a chci si užít každý den nejvíce, jak můžu.

Jakub: Ahoj Henri. Doufám ze se ti ve Slavii líbí. Jsi naše velká posila a moc si toho vážíme!
Daří se mi dobře, díky. Snažím se zvyknout na život v Praze a místní styl hokeje. Každý den je to pro mě lepší a lepší. Jsem rád, že tady můžu být a chci si užít každý den nejvíce, jak můžu.

Nejlepší jsou naše dresy, ty se mi fakt líbí!

Pavel Rek: Ahoj Henri, doufám že se ti líbí ve Slavii! Jsi zde spokojený s spoluhráči a fanoušky?
Je to super a nejlepší jsou naše dresy, ty se mi fakt líbí. Sešla se tady dobrá parta kluků a užiju si s nimi spoustu zábavy. A fanoušky musím také pochválit - nikdy před tím jsem něco podobného nezažil - fandění tady je úplně jiné, než na jaké jsem byl zvyklý z Finska. Mám na mysli podporování hráčů a celkově hluk na stadionu. Moc se mi líbí, jak se fandí tady. Buďte s námi i dál, protože vás potřebujeme!

Josef: Ahoj Henri, jaký to byl pocit skórovat hned v prvním utkání za Slavii? Čekal jsi před zápasem, že se ti to povede?
Byl to fantastický pocit a pro mě určitě dobrý start. Doufám, že gólu přidám ještě více. Samozřejmě jsem nečekal, že bych mohl začít tak skvěle, ale potěšilo mě, že to přišlo hodně rychle.

Luboš: Čau, proč jsi zvolil právě Slavii? Měl jsi nabídky i z jiných lig?
Líbila se mi nabídka, kterou mi nabídli ve Slavii. Navíc tady mám dost prostoru a je pro mě výzva přijít hrát do klubu, který má tak dlouhou a významnou historii a velký cíl pro tuhle sezonu. Já můžu přispět k tomu, abychom toho cíle dosáhli a zároveň zapracovat na sobě samotném. Měl jsem během prosince a ledna několik dalších zajímavých nabídek ze zahraničí, ale Slavia se z nich jevila jako nejlepší možnost.

Pavel: Ahoj Henri. Slyšel jsi někdy před tvým příchodem něco o Česku nebo o Praze? A jak se to zatím potvrzuje - co si myslíš o lidech a prostředí?
Něco už jsem o téhle zemi slyšel, navíc jsme tady odehráli několik zápasů v hokejové lize mistrů a měli jsme tady i několik zápasů s finskou juniorskou reprezentací. Zatím nemůžu moc soudit - jsem tady jenom lehce přes týden, viděl jsem něco málo z města a to mě nadchlo. Vypadá to přesně tak jako na fotkách. A lidé jsou tady ke mně přátelští a přestože nemluvím česky, zatím to nikde nebyl vůbec problém.

Martin Čihák: Zdravím vás Henri. Přeji aby se vám v Praze líbilo a ve slavii dařilo. Mám několik otázek: Máte nějaké oblíbeného českého hráče? Kterou ligu by jste si rád v budoucnu zahrál? Jak se vám líbí zimní stadion Eden? Přeji vše dobré, s pozdravem Martin Čihák.
Samozřejmě mám rád Jágra, toho musí mít rád každý. Také se mi líbí Roman Červenka, mám rád jeho styl a je to skvělý hráč. Jinak bych si chtěl zahrát českou extraligu. Byl jsem se už podívat na pár zápasech a atmosféra je tam vynikající. Chtěl bych to zažít na ledě. Co se týče stadionu, líbí se mi naše kabina - máme všechno, co potřebujeme. A protože je stadion celkově menší, je tady vždycky dobrá atmosféra.

Kielimoukari: Hodně štěstí! Začal jsi sezonu velice dobře, ale co se stalo potom? Musím snad dojet do Prahy, abych tě naučil, jak se dávají góly? (Henri a Kielimoukari jsou údajně dobří přátelé)
Dostával jsem se celkem hodně do gólových šancí, ale prostě mi to tam nepadalo. Doufám, že teď na jaře se mi bude dařit více a pomůžu Slavii nějakými góly. Možná, že bys opravdu měl přijet, abych se do toho zase dostal. Určitě díky tvojí pomoci budou moje střely mnohem nebezpečnější.

Adam: Ahoj Henri, chtěl bys hrát za Slavii i příští sezonu?
Samozřejmě bych rád, protože se mi tady líbí a užívám si zápasy. Uvidíme, jak dopadne tahle sezona.

Trochu se znám s Barkovem, ale sleduji Dallas

Lalli: Zapadl jsi dobře do kabiny? A jaké jsou tvé hlavní cíle pro tvůj pobyt v Praze? A které město má hezčí dívky: Masku, Tampere nebo Praha? Myslím, že jsi hrozně roztomilý!
Zapadl jsem velice dobře. Pořád se adaptuji na hokej mých spoluhráčů, ale je pro mě pořád snazší si s nimi porozumět. Chci si tady prostě užít každý den a poznat dobře město a samozřejmě uspět s mým týmem. Ohledně dívek - to je dost těžká otázka. Myslím, že v každém z těch měst jsou krásné holky, ale musím říct, že v Praze je jich opravdu dost.

Tomáš Dušek: Ahoj, sledoval jsi finskou reprezentaci na MS juniorů? Proč si myslíš, že jsou Finové v poslední době tak úspěšní? Ty sám jsi jedny dvacítky taky odehrál... Jinak vítej ve Slavii!!
Byl jsem skoro na každém zápase Finska a byl to pro nás obrovský úspěch. Myslím, že je hodně důvodů, proč jsou tak úspěšní, každopádně obě zlata získali v Evropě, takže jim určitě vyhovuje větší hřiště. Trenéři také dokážou poskládat skvělé týmy a tenhle rok jsme navíc měli v týmu několik superhvězd, které daly hodně branek. Myslím, že důležité je také to, jak se změnila taktika trénování. Kouč se snaží přemýšlet více o každém hráči a snaží se, aby byl lepší a prospěl týmu. Celková taktika už se zase tolik neřeší.

Rihic: Zdravím, jakému týmu v NHL fandíš? Díky
Teď se mi líbí Florida, trochu se znám s Barkovem. A jinak sleduji Dallas, protože tam taky hraje jeden můj kamarád.

Marka: Dobrý den! Proč jste se rozhodl právě pro angažmá ve Slavii? Kdo je Vaš vzor?
Asi Saku Koivu - má všechno, co by měl pravý hráč mít. Dokáže dát góly, hraje dobře dozadu, je skvělý kapitán a umí na ledě výborně zabojovat.

Blanka: Ahoj Henri. Nejprve tě chci přivítatve Slavii a ať se ti u nás líbí a daří. Chci se tě zeptat, jestli máš nějakou přezdívku nebo jak tě máme vyvolávat po gólu, vzhledem k tomu, jak máš dlouhé příjmení... Děkuji za odpověď a hezký den
Vlastně přezdívku nemám... myslím, že mi můžete nějakou vymyslet, to by se mi líbilo!

Saku Koivu: Čau Henri, umíš zpívat Loitumu, finskou polku? :-) :-) :-)
Ne, to bohužel (směje se). Jsem strašný zpěvák, nechávám to raději na ostatních.

Marek: Ahoj Henri, předně Té chci přivítat do Prahy a tedy do Slavie a jsme rádi, že jsme Tě získali jako posilu. Chtěl bych se zeptat, jak se k Tobě dostala nabídka právě ze Slavie a jaké jsi z toho měl pocity? A jaké myslíš, že má klub (tým) schopnosti a ambice, z Tvého pohledu? Děkuji
Dostal jsem zprávu od mého agenta a myslím, že znal pana Bukače už z dřívějška. Byl jsem hodně natěšený a jsem rád, že všechno proběhlo tak rychle. Samozřejmě věřím, že tým se může probojovat do extraligy. V posledních zápasech jsme ukázali sílu, jenom se musíme naučit, jak vytrvat po celý zápas.

Studuji finskou vysokou školu a chtěl bych se naučit hrát na piáno

Markus: Jak vypadají tvoje vlasy? Máš taky ten účes jako Jágr? Zdravím ze severní Austrálie!
Začalo to růst správným směrem, když jsem se dozvěděl, že půjdu do Česka (směje se). Možná, že to trochu uvidíte pod helmou, ale ještě je dlouhá cesta k tomu, abych měl opravdu ten pravý český účes. Díky moc za podporu, budeme ji potřebovat.

Kubík27: Ahoj Henri, finská vodka nebo české pivo? Díky :)
Mám radši pivo, protože se ho dá vypít více. (směje se) Mají tady dobré pivo, zrovna včera jsem poprvé ochutnával.

Markus: Ahoj, co děláš rád ve volném čase? Hraješ třeba na nějaký hudební nástroj? Díky a zdravím
Rád se procházím a chodím na kafe. Taky pořád studuji finskou vysokou školu, jednou bych mohl být inženýr... Také bych se rád naučil hrát na piáno. Když jsem byl malý, tak jsem se naučil nějaké základy, tak bych to chtěl teď obnovit.

Joseph: Jakou největší rybu jsi kdy chytil? Díky za odpověď a ať se ti daří!
Měřila 3,5 kilo a popravdě nevím, jak její název přeložit do angličtiny, natož do češtiny. (směj se) Chytil jsem ji před dvěma roky u kamaráda na chatě.

Captain Morgan: Ahoj Henri. Co říkáš na výkony Saši Hyláka? :-)
Je to skvělý gólman a podává dobré výkony. Hlavně zápas proti Českým Budějovicím, kde vychytal nulu... Určitě bude hlavní oporou týmu na jaře v play off.

Alexandra: Ahoj Henri, jsi svobodný nebo už jsi ve svém životě potkal tu pravou?
Jsem teď nezadaný. Být nezadaný v Praze je asi nebezpečné, řekl bych. (směje se)

Lets go Henri: Dobrý den. Znáte Vitaliho Taskinena, který ve Slavii před časem působil?
Neznám ho, jenom jsem se na něj podíval na internetu, když jsem zjistil, že to byl první Fin ve Slavii.

David N.: Líbí se ti český holky? ;-)
Jsou krásné, to musím přiznat. Zatím jsem tedy žádnou z nich nějak více nepoznal, ale pořád se smějí a hezky se oblékají. Když jsem se tady na začátku ve městě ztratil, tak mi nějaké slečny hned pomohly. Doufám, že jich brzy poznám ještě více.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více