Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. března 2003

Málek tentokrát nedovolil ani jeden

Slavia Praha dokázala vyhrát i druhý zápas T-Mobile Areně na penalty a dokonale otočila stav série z 0:1 na 3:1. Sešívaní nebyli v utkání lepší, ale v kritických momentech je skvělým způsobem podržela zářící hvězda - Roman Málek. "V první třetině jsem byl docela utahaný, pak jsem se však dostal do zápasu," svěruje se jedna z osobností večera.

V době sílícího sparťanského tlaku předvedl Radek Duda své vrcholné umění, po chvilce přidal třetí branku Kopecký. Zdálo se, že je rozhodnuto. "Psychická výhoda byla na naší straně. Pak jsme ji však kvůli obdrženým gólům ztratili," podotýká. Sparta za nepříznivého stavu uzamkla Slavii v obranném pásmu a nakonec se jí po drtivém tlaku podařilo vyrovnat, byť byl vyrovnávající gól hodně šťastný. "Úplně jsme přestali hrát naši hru, což se nám bohužel vymstilo," říká autor vítězného samostatného nájezdu David Hruška.

Sparta v tlaku vytrvávala a mohla dokonce rozhodnout. Přestávka před prodloužením však pomohla zformovat slávistické řady. "Trenér Růžička nám neříkal nic. My hráči jsme si říkali, že na to musíme zapomenout a začít znovu," popisoval náladu v kabině Hruška. Stejně jako ve středu se rozhodlo až při samostatných nájezdech.

Za Slavii nemohl jet Radek Duda, který dostal v závěru prodloužení dvouminutový trest. Překvapit svého soupeře se pokusil trenér Sparty Alois Hadamczik, který nasadil do branky Břízova náhradníka Petra Přikryla, který strávil celý zápas na střídačce. "To, že šel do branky Přikryl, pro mě bylo velké překvapení. Přece jen nemá takové zkušenosti a byl navíc studený z lavičky," myslí si nejlepší loňský střelec extraligy David Hruška. Právě on jediný dokázal svůj nájezd proměnit, byť Přikrylovi chyběly k úspěšnému zákroku pouze centimetry. "Naznačil jsem střelu a pak jsem šel na blafák do bekhendu. Byl jsem rozhodnutý, že to tak udělám," popisuje rozhodující okamžik zápasu.

Roman Málek všech pět nájezdů pokryl. Sparťané vesměs neřešili situace špatně, ale Málek doslova kouzlil. "Cítil jsem se při nájezdech lépe než včera, víc jsem si věřil." Po každé penaltě se podíval na slávistickou střídačku. "Na nájezdy jsem se nedíval, takže jsem si ani nevšiml, že chytal Přikryl. Obvykle se dívám na diváky, ale dneska to bylo pomíchané, tak jsem se díval na naší střídačku. Podle reakcí kluků jsem pak viděl, že je to dobré." Slávistická se radovala i po posledním nájezdu Františka Ptáčka, který trefil jen tyčku a Slavia se tak ujala vedení 3:1 na zápasy. Dosavadní vývoj ukazuje, že názory, že půjde o souboj brankářů, jsou blízko pravdě. "Nejtěžší bude poslední krok. Pátý zápas na Slavii bude velice náročný, Sparta už nebude mít co ztratit," tuší tuhou bitvu Roman Málek.

Autor David Schlegel, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více