Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. února 2016

Poslední kolo základní části: Slávisté míří do Přerova

Sešívaní předvedli v utkání se Šumperkem velký obrat a po strhujícím závěru udolali draky 4:3. Po 51. kole si tak Pražané zajistili čtvrté místo v konečné tabulce WSM ligy a do finálního zápasu základní části tak mohou červenobílí vyrazit s čistou hlavou. Oba celky by se proti sobě mohly při určité shodě výsledků na ostatních stadionech opět střetnout velmi brzo, a to v prvním kole play-off.

52. kolo: HC ZUBR Přerov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
5. místo (84 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (91 b.)
158:145
Skóre
168:132
Roman Pšurný (16+32)
Nejproduktivnější hráč
Miloslav Čermák (24+23)
Vlastimil Dostálek (24 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (24 gólů)
Jakub Grof (7+19)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (7+21)
Lukáš Klimeš 93,15 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 92,82 %
Prostějov – Přerov 3:2
Poslední zápas
Slavia – Šumperk 4:3

Závěrečná kola základní části WSM ligy nevyšla sešívaným hokejistům dle jejich představ. Slavia se po prohrách s Jihlavou a Havířovem dokázala vypořádat s narůstajícím tlakem a ve třech následujících duelech vyválčila shodný počet vítězství.

Proti Litoměřicím a Ústí se to sice podařilo až po samostatných nájezdech, avšak se Šumperkem slávisté předvedli heroický výkon, když otočili utkání ze stavu 1:3 na 4:3. Toto skóre nakonec vydrželo do závěrečné sirény. Výhrou v jednapadesátém kole WSM ligy dali sešívaní zapomenout na slabší výkony z přelomu ledna a února, přičemž ukázali, že před blížícím se play-off nabírají zpět ztracenou formu.

6.
Právě takový počet hokejistů má na kontě dva body, což je maximum ze tří odehraných utkání s Přerovem.

Vítěznou sérii Zubrů utnul Prostějov

Přerov hraje druhou nejvyšší soutěž první sezónu a na pátou příčku WSM ligy se vyhoupl hlavně díky fantastické formě z posledních zápasů, když vyhrál šest ze sedmi uplynulých duelů. Prohra s Prostějovem mu však zkomplikovala postup z této příčky, jelikož to jsou právě Jestřábi, kteří momentálně mají shodný počet bodů jako Zubři.

Poslední prvoligové kolo tedy rozhodne o soupeři sešívaných ve vyřazovacích bojích. Všechny tyto aspekty jen potvrzují predikce na vyhecované utkání plné pikantních soubojů, které již bylo k vidění při návštěvě přerovských hokejistů v Praze.

Petr Přindiš odehraje premiérový duel proti svému bývalému zaměstnavateli. Po utkáním s Šumperkem ho spoluhráči vyhlásili mužem zápasu

Sváteční nádech bude mít středeční duel pro sešívaného „Krakonoše“ Petra Přindiše, jenž si poprvé zahraje proti svým bývalým spoluhráčům. Formu tento bek Slavie rozhodně má. Vždyť po posledním utkání ho kabina vyhlásila mužem zápasu. Na ledové ploše se také proti sobě představí dva z nejlepších střelců soutěže. Přerovský Vlastimil Dostálek a sešívaný Miloslav Čermák mají shodně po čtyřiadvaceti vstřelených brankách a oba dva ještě můžou pomýšlet na bronzovou pozici v soutěži o krále střelců.

Velkou bitvu by měli předvést také oba brankáři, kteří se mohou pochlubit obdobně kvalitními statistikami. Procentuální úspěšnost zásahů sice ovládá Lukáš Klimeš s obdivuhodnými více než třiadevadesáti procenty, avšak Alexandr Hylák se zase pyšní menším číslem obdržených branek na zápas - konkrétně 2,34.

Pražané mají se svým moravským oponentem kladnou zápasovou bilanci. V prvním vzájemném duelu zdolali Přerov 2:1. Následovala porážka na ledě Zubrů, kterou však červenobílí vrátili svému protivníkovi devátého ledna, když porazili Hanáky 4:3.

Poslední zápas základní části začne v 18:00 na přerovském Zimním stadionu. S kým se nakonec Pražané střetnou v prvním kole play-off? To bude známo o zhruba dvě hodiny později.

Autor Viktor Maudr
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více