Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. února 2016

Rád si s fanoušky Prostějova zaskotačím, těší se Petr Přindiš

Ještě před dvěma měsíci se důrazný bek Petr Přindiš proháněl po ledě ve žluto-modrém přerovském dresu. Ve středu ale poprvé přijel na oblíbený stadion v roli soupeře. „Pocity jsou trošku smíšené. Teď už ale hraju za Slavii, takže jsem rád, že jdeme s výhrou do play off,“ řekl po posledním zápase základní části před bouřlivou atmosférou Petr Přindiš, který se těší na čtvrtfinálové bitvy Slavie s Prostějovem. Šestadvacetiletý bek má také Jestřábům co vracet.

Sešívaní odjeli na Hanou k poslednímu kolu základní části s notně omlazenou sestavou - zkušení hráči jako Miloslav Čermák nebo David Hruška dostali volno, příležitosti se tak chopili premianti. Poprvé za áčko hrál Dominik Valík, Denis Heldák a od začátku zápasu se do branky premiérově postavil Dominik Frodl. „Jeli jsme sem s polovičním mančaftem, byla tady řada juniorů, kteří to příkladně odmakali,“ pochválil mladší spoluhráče Petr Přindiš.

0+1
Proti svému bývalému klubu si Přindiš připsal jednu gólovou nahrávku.

Slávistický obránce tak vyloučil, že by hostům při jistotě čtvrtého místa v tabulce už o nic nešlo: „Já osobně hraju každý zápas naplno a natvrdo, prostě nemám rád porážky. Myslím si, že jsme to tady odmakali všichni a takhle by měl vypadat každý zápas,“ řekl Přindiš, jehož slova se nakonec odrazila i na výsledku - Slavia celý zápas kontrolovala a přes lehké drama v závěru nakonec zvítězila 4:3. Sešívaný bek si přispal jednu asistenci při gólu kolegy Petera Hraška.

Přindiš měl ale z výhry zvláštní pocity. Větší část základní části totiž odehrál právě za přerovské Zubry a středeční duel byl jeho prvním proti známému soupeři. „Když jsme sem jeli, tak jsem se hodně těšil na kluky z týmu a atmosféru tady na stadionu,“ prozradil po zápase. „Ale teď už nejsem v Přerově, hraju za Slavii. Takže jsem rád, že jdeme s výhrou do play off,“ dodal.

Petr Přindiš se už v srpnu popral s prostějovským obrem Danielem Sobotkou. A to byla jenom příprava... (foto: hokej.cz)

Hned po konci základní části sešívaní věděli, že ve čtvrtfinále narazí na Jestřáby z Prostějova, s nimiž mají v této sezóně zápornou bilanci. Bude proto nutné se na Hanáky pořádně připravit. „Je důležité, abychom u nás v Edenu zvládli první dva zápasy, tam nesmíme zaváhat,“ předeslal Přindiš. „Do Prostějova pak pojedeme s cílem urvat co nejvíce možného. Jsem si skoro jistý, že tam bude vyprodáno a bude to dost náročné.“

Pro Petra Přindiše bude ale nažhavené prostějovské publikum tou nejlepší motivací. Vousatý bek je známý tím, že rád provokuje hostující diváky a navíc neuhne z žádné bitky - jeden pěstní souboj si užil už v letním přípravném zápase Přerova v derby právě s prostějovskými Jestřáby: „Těším se na atmosféru a rád si tam s fanoušky zase trochu zaskotačím,“ zavtipkoval na závěr milovník vyhrocených zápasů.

Autor Jakub Slunečko, Jaroslav Pazdera
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více